DoenKids is onderdeel van KidsKonnect, klik hier voor meer informatie.
KidsKonnect
NL EN
Demo aanvragenBlog

Griezelblikkengooispel

Hoewel Halloween pas op 31 oktober wordt gevierd, ben je misschien al op zoek naar een paar ideetjes. Dit griezelblikkengooispel is een leuke, eenvoudige knutsel- en spelactiviteit ineen. Je hebt er wel een flink aantal lege conservenblikken voor nodig, dus als je nu begint met sparen heb je er in oktober zeker genoeg. Bij het knutselen kunt de voorbeelden volgen, maar kinderen kunnen de blikken ook naar eigen inzicht een spookachtig uiterlijk geven!
Heb je geen zijdevloeipapier tot je beschikking, dan kun je in plaats daarvan ook vliegerpapier of gewoon acrylverf gebruiken om de blikken een ander kleurtje te geven.
Materialen en gereedschappen:
 • 6 lege en schone conservenblikken
 • Zijdevloei (12 x 12 cm, 16 x 16 cm, 20 x 20 cm of 50 x 70 cm, 10 kleuren)
 • Gekleurd papier (Tekenpapier Maskarade, 23 x 33 cm, 120 grs)
 • Plakogen
 • Rolletje verbandwindsel
 • Tennisbal (De Rolf Groep verkoopt tennisballen!!!)
 • Permanent markers
 • Decoupagelijm
 • Plakstift
 • Knutsellijm
 • Schaar
 • Kwast
 • (Kleur)potlood
 • Optioneel: twee moeren, lijmpistool en lijmpatronen
Werkbeschrijving:
Beplak de blikken met zijdevloeipapier: smeer het blik in met decoupagelijm, plak het zijdevloeipapier erop en ga er nogmaals overheen met een laagje decoupagelijm. Beplak één blik met wit zijdevloeipapier, één met zwart, één met bruin, één met oranje, één met paars en één met groen.
Laat de lijm goed drogen.
Aan de slag!
Uil:
Neem een vel bruin papier en teken hier twee “oortjes” en twee vleugels op. Knip ze uit. Plak de oren en vleugels op het bruin beplakte blik met witte knutsellijm. Neem een vel geel papier en knip hier twee ogen uit. Plak ze op het blik en teken er met zwarte stift grote pupillen in. Neem een vel oranje papier en knip hier een snavel uit. Plak op het blik.
Mummie:
Neem een rolletje verband. Plak het uiteinde met witte knutsellijm vast op het zwart beplakte blik. Rol het verband om het blik, maar laat een strookje zwart zichtbaar. Plak het andere uiteinde ook vast. Neem twee plakogen en plak die met witte knutsellijm vast op het zwarte open stukje.
Frankenstein:
Teken een zigzaglijn op een vel zwart papier. Knip langs de zigzag: dit is het haar van Frankenstein. Plak het vast langs de bovenrand van het met groen beplakte blik. Neem twee plakogen en plak ze op het blik vast. Teken met permanent marker een mond en wat littekens. Neem twee moeren en plak ze met behulp van een lijmpistool aan weerszijden van de mond vast.
Skelet:
Neem een vel zwart papier en teken hier twee ogen op. Knip uit en plak het vast op het met wit beplakte blik. Neem een permanent marker en teken hiermee neusgaten en een mond.
Vleermuis:
Neem een vel zwart papier en teken hier het silhouet van een vleermuis op. Knip langs de rand uit en plak op het met paars beplakte blik. Neem twee plakogen en plak deze op het blik.
Pompoen:
Neem het met oranje beplakte blik. Teken er met een oranje permanent marker strepen op. Neem een restje zwart papier en knip hier ogen, een neus en een mond van. Plak ze op het blik.
Bak een tennisbal of een bol met in elkaar gerolde sokken en spelen maar!
Bekijk hier the making of….

Demo

Benieuwd wat DoenKids voor je kan betekenen? Vul het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op voor een vrijblijvende demo.
Demo aanvragen
Alle rechten voorbehouden KidsKonnect
Created by Clic.nl
Wij maken gebruik van cookies op onze website