DoenKids is onderdeel van KidsKonnect, klik hier voor meer informatie.
KidsKonnect
NL EN
Request demoBlog

Workshop: 'Een andere kijk op creativiteit'

Het moet mooier, groter of fraaier.

Pinterest, Facebook en allerlei websites staan vol met de perfecte knutselwerkjes. Maar hoe perfect zijn deze knutselwerkjes nu eigenlijk?
"Een vaste knutsel draait om het doel wat een volwassene heeft bedacht en een vrije knutsel draait om het onderzoeken, zelf (be)denken en zelf creëren".
We pakken massaal naar vaste knutselwerkjes, maar waarom eigenlijk? Omdat dan het eindresultaat hierbij mooier is? Dan kan thuis op de koelkast geplakt worden, of bij opa en oma in de vensterbank. Maar als een knutsel voor het grootste gedeelte door de pedagogisch medewerker is geknutseld, hoe waardevol is hij dan eigenlijk nog?

Bij een vrije knutsel draait het om het product wat het kind zelf bedenkt en creëert en is dat nou niet precies waar creativiteit over gaat? En nee een vaste knutsel is niet fout, maar een balans tussen bovenstaande knutselwerkjes, dat is mooi!

Eén van de doelen van Het Groen is om activiteiten te doen die gemaakt zijn van natuurlijk, kosteloos en/of duurzaam materiaal. Met natuurlijke en kosteloze materialen zijn enorm veel educatieve activiteiten te verzinnen. Mensen zijn zich hier vaak niet van bewust. Wij willen laten zien dat je op een eenvoudige manier de natuur en kosteloos materiaal kan gebruiken voor een onuitputtelijke inspiratiebron aan activiteiten. Wij willen op deze manier bijdragen aan een beter milieu, waarin er minder gekocht wordt en weggegooid. En ook via deze manier de kinderen in contact brengen met de natuur.

Eén van onze slogans is: waarom zou je kosteloos materiaal weggooien als je er eerst nog een waardevolle activiteit mee kan doen!

Wat komt er aan bod tijdens onze workshop?
  • werken volgens de 5 basisdoelen van Het Groen;
  • de basis van de creatieve ontwikkeling;
  • vrije en vaste knutselwerkjes;
  • sensopathisch spel.
De benodigde theoretische basis, ondersteunt door een aantal leuke praktijkopdrachten.

Nieuwsgierig naar onze workshop? Neem dan nu contact op met ons!

info@hetgroen.com
www.hetgroen.com

Demo

Curious what DoenKids can do for you? Fill in the form and we will contact you as soon as possible for a free demo.
Request demo
All rights reserved KidsKonnect
Created by Clic.nl
This website uses cookies