DoenKids is onderdeel van KidsKonnect, klik hier voor meer informatie.
KidsKonnect
NL EN
Request demoBlog

Zomer bucketlist: 100 toffe activiteiten om te doen!

Het zonnetje laat zich weer vaker zien. De kinderen spelen buiten en de zomervakantie is in zicht. Tijd voor allerlei leuke, zomerse activiteiten dus! Maar soms kan het zo zijn dat je de inspiratie wat kwijtraakt en simpelweg even niet meer weet wat je samen met de kids kunt gaan doen. Hier hebben wij wat op bedacht: de zomer bucketlist! Deze lijst bevat maar liefst 100 (simpele) activiteiten die je samen kunt uitvoeren. Gebruik hem thuis, op de opvang of neem hem mee naar je vrienden. Dat wordt lachen, gieren en brullen. Je hoeft je in ieder geval niet te vervelen deze zomer!
Hoe gebruik je deze bucketlist?
De bucketlist is gratis te downloaden via deze link. Zodra je het hebt gedownload kun je hem uitprinten. Als je hem groter zou willen dan A4-formaat kun je hem nog vergroten op A3. Hier heb je wel een (groot) kopieerapparaat voor nodig.

Hang de lijst op jullie locatie, zodat de kinderen hier elke dag iets op kunnen afkruisen. Wat zouden zij die dag graag willen doen? Wat lijkt hen grappig, spannend of uitdagend?
Uiteraard zouden jullie er ook voor kunnen kiezen om deze lijst met de ouders te delen. Dit kan digitaal, via jullie ouderportaal, de nieuwsbrief, via de mail of via social media. Maar uitprinten en aan de kinderen meegeven kan natuurlijk ook! Daar zullen ze thuis vast veel plezier aan beleven.

Jullie kunnen deze bucketlist gebruiken op de manier dat jullie dit graag zouden willen. Bespreek met elkaar wat haalbaar is en beslis (met collega’s) of jullie eventueel nog wat materiaal zouden willen verzamelen. Bespreek met de kinderen wat zij graag zouden willen doen. Hierdoor introduceer je deze lijst op een enthousiaste manier en betrek je hen er volledig bij. Het is immers hun bucketlist!

Kies één activiteit per dag of doe er bijvoorbeeld één per week, met alle kinderen. Zijn er kinderen die hun eigen bucketlist zouden willen afvinken? Ook prima! Geef hier gerust jullie eigen draai aan.

Tip: als jullie deze lijst volgend jaar nog eens zouden willen gebruiken en inkt willen besparen, kun je er ook voor kiezen om het te plastificeren. De kinderen kunnen dan met whiteboardstiften telkens een vakje afkruisen. Dit kun je na de zomer gemakkelijk weer wegpoetsen en de lijst kun je zolang in de kast bewaren.
Een aantal uitgelichte activiteiten uit de zomer bucketlist
Hieronder lichten we een aantal activiteiten uit deze bucketlist voor je uit. Veel activiteiten uit de lijst vind je ook in onze database!

Houd een andersom-dag
Nee is ja, ja is nee. Knikken is weigeren en schudden is toestemmen. Begin met het diner en eindig met het ontbijt. De kinderen worden (zogenaamd) eerst opgehaald en aan het einde van de dag (zogenaamd) weer gebracht. Verwarrend? Misschien een beetje. Grappig? Zeker weten! Organiseer samen met de kinderen een andersom-dag, waarin alles andersom gaat. Hebben de kinderen hier nog goede en grappige ideeën bij? Wat zouden zij graag eens andersom willen beleven? Dit is jullie kans!

Vier de verjaardag van een pissebed
Lang zal de pissebed leven, lang zal de pissebed leven, lang zal hij leven in de gloria! Hoera, voor Pietje Pissebed! Maak met stoepkrijt een feestelijk tafereel op de grond. Denk bijvoorbeeld aan een mooie feesttaart, vlaggetjes, ballonnen en stoeltjes voor de andere gasten. Kijk vervolgens eens goed om jullie heen: welke pissebed ziet er écht jarig uit? En hoe oud is hij geworden? Daar moet voor gezongen worden!
Zeg één dag geen “nee” of “ja”
Geen ja of nee in 3, 2, 1…. Dit wordt lastig hoor, maar leuk is het wel. Let er maar eens op hoe vaak je op een dag “ja” of “nee” wilt zeggen. Dat is vast best vaak! Lukt het jullie om deze woorden een dag te vermijden? Als dit goed lukt is het leuk om elkaar uit te dagen. Stel elkaar gesloten vragen of probeer elkaar eens te betrappen! Houd eventueel een stand bij waarop jullie turven hoe vaak jullie “ja” of “nee” zeggen. Wie heeft er aan het eind van de dag de minste streepjes?

Maak sommen met lieveheersbeestjes
Hebben jullie al wat lieveheersbeestjes gespot buiten? Maak er dan een leerzame gebeurtenis van en tel de stippen op hun vleugels. Heeft het ene lieveheersbeestje vier stippen en de ander zeven? Tel deze stippen dan bij elkaar op! Hoeveel hebben zij er samen? De echte rekenfanaten kunnen natuurlijk ook het aantal stippen van elkaar aftrekken of deze vermenigvuldigen: lievekeersbeestjes!

Maak anti-monsterspray
Last van monsters onder je bed of achter het gordijn? Geen zorgen! Deze monsterspray biedt de oplossing. Je maakt hem eenvoudig zelf door wat water in een spuitflesje te doen en hier een tof zelfgemaakt etiket op te plakken. Doordat je de spray zelf brouwt, heeft het gegarandeerd een magische werking. Dag monsters, tot nooit meer ziens!
Bronnen: Wonderopolis & Craft Your Happiness

Zijn jullie ook zo enthousiast geworden van deze leuke activiteiten?! Download de zomer bucketlist hier en bekijk de hele lijst.

Een hele fijne en gezellige zomer gewenst!

Demo

Curious what DoenKids can do for you? Fill in the form and we will contact you as soon as possible for a free demo.
Request demo
All rights reserved KidsKonnect
Created by Clic.nl
This website uses cookies