Zomerlantaarns DIY

Vakantie! Lange zomeravonden, nog even een ijsje eten in de tuin of gezellige barbecuen… En als het langzaam donker wordt steken we sfeervolle lichtjes aan. De leukste lichtjes maak je zelf, zoals deze zomerlantaarn DIY. Met een conservenpotje, ijzerdraad en wat kraaltjes.

Wat heb je nodig:

  • lege conservenpotjes, klein en/of groot
  • ijzerdraad
  • kralen in verschillende kleuren en formaten
  • kniptang, voor het knippen van het ijzerdraad
  • rondbektang, voor het buigen van het ijzerdraad
  • waxinelichtjes (of ledlichtjes)

Zo maak je zomerlantaarn DIY:

Stap 1 t/m 4

1. Week de etiketten van de conservenpotjes door ze een tijdje in warm water met wat afwasmiddel te leggen. Na een half uurtje valt het etiket er zo af, zonder dat er lijmresten achterblijven.

2. Meet de lengte van de ijzerdraad af door deze om de helft van de opening van de pot te vouwen en knip de draad iets langer af. Maak aan beide uiteinden een oogje met de rondbektang.

3. Herhaal de vorige stap en haak de oogjes van beide draden aan elkaar met behulp van de rondbektang. Op deze manier heb je draad bestaande uit twee delen als ring om de opening van het conservenpotje gemaakt.

4. Knip een stuk ijzerdraad af voor het handvat van de zomerlantaarn en steek deze door één van de oogjes die al aan je potje vastzitten en sluit het oogje met de rondbektang. Je maakt het handvat eerst maar aan één kant vast!

Stap 5 t/m 7

5. Met de kralen versier je het handvat. Maak je een symmetrisch patroontje, werk dan vanaf het midden in tegengestelde richting terug.

6. Bevestig het handvat aan de andere kant van de opening van het conservenpotje door een lus te maken in één van de oogje en deze te sluiten met de rondbektang. Knip eventuele uitstekende delen van de ijzerdraad af met de kniptang.

7. Kaarsje of lichtje erin en: klaar!

Je maakt in een uurtje zo een paar fleurige exemplaren van deze zomerlantaarn DIY. Leuk om aan de takken van een boom te hangen of zet er een aantal op tafel of verspreid door de tuin.

Ook leuk:

De lichtjes die Marsha maakte met blikken!

Deel deze post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Categorieën

Nieuwste posts

Gratis demo

Vraag via onderstaand formulier een gratis demo aan of per telefoon en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.