Thema ‘Ziek en gezond’ met peuters en kleuters

Ziek zijn we allemaal wel eens. Flink verkouden zijn, je grieperig voelen of naar de tandarts gaan zijn zomaar wat begrippen waar de kinderen tijdens dit thema kennis mee maken. Speel diverse rollenspellen, leer over troosten en beter worden en leer hoe je goed voor je tanden zorgt. Op een speelse manier leren we zo woorden en begrippen over ziek zijn, beter worden en gezondheid in het algemeen.

In deze blog lichten we zes verschillende activiteiten uit. Leer een gipsverband aanleggen bij een pop of ga met een pop of knuffel langs bij het poppenspreekuur. Leer om in je elleboog te hoesten en te niezen en raad wat er in de dokterskoffer zit. Verder oefen je met getallen door een bepaald aantal ‘pilletjes’ in de potjes te stoppen. Was op een leuke manier je handen met LEGO-zeep.

Ontwikkelingsgericht werken met een DoenKids thema
Wil je meer weten over onze manier van werken met thema’s (en hoe dit kan aansluiten op jouw eventuele VVE programma) dan kun je hier onze digitale brochure downloaden. Per thema hanteren wij een compleet schema van alle activiteiten die op de planning staan, welke ontwikkelingsgebieden en ontwikkelingsdoelen je met deze activiteiten stimuleert en voor welke leeftijden de activiteiten geschikt zijn.

Zes activiteiten thema ‘Ziek en gezond’ voor peuters

Au! Het is gebroken
Klik hier om de activiteit de downloaden
Kies je favoriete speelgoedfiguur uit om te gaan gipsen, want één van onze poppen heeft een gebroken been. We zorgen voor een gipsverband. Maar hoe doe je dit?

Al klant?!
Ben je al klant bij DoenKids? Dan kun je de 5 onderstaande activiteiten in deze blog openen door op de link te klikken als je bent ingelogd bij DoenKids.  

Nog geen klant bij DoenKids? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Stuur een mail naar info@doenkids.nl of bel 085-0656657.

1. Poppenspreekuur
Klik hier om naar de activiteit toe te gaan
Is een knuffel of een pop van jou wel eens ziek? Of wil je zeker weten dat jouw pop of knuffel helemaal gezond is? Neem hem of haar dan mee naar het poppenspreekuur.

2. Bacteriën?! Weg ermee!
Klik hier om naar de activiteit toe te gaan
Waarom is het zo belangrijk om in je elleboog te niezen of te hoesten? Leer op een leuke manier wat bacteriën zijn en wat er met ze gebeurt als je verkouden bent.

3. Rara… wat zit er in de dokterskoffer?
Klik hier om naar de activiteit toe te gaan
Horen, zien en raden. Wat zit er allemaal in een dokterskoffer, wat is er weg, kun je horen wie er achter je staat en kun je al je ledematen benoemen en bewegen? Dit komt tijdens verschillende spelletjes aan bod. 

4. Pillen in een potje
Klik hier om naar de activiteit toe te gaan
We gaan oefenen met het tellen van pilletjes. Lukt het ons om in elk potje het juiste aantal ‘pilletjes’ te stoppen?

5. LEGO-zeep
Klik hier om naar de activiteit toe te gaan
Maak van handen wassen een feestje met deze gave LEGO-zeep pompjes! Door een aantal
LEGO-blokjes in het zeeppompje te stoppen krijg je een leuk effect.

Woordkaarten thema ziek en gezond

Elk DoenKids thema bevat een eigen set woordkaarten. Voor het thema ‘Ziek en gezond’ kun je als klant de woordkaarten in onze database vinden.  Er is ook een foto variant beschikbaar.

De woordkaarten zijn in het Nederlands en in het Engels uitgewerkt.

Ook kun je de woordkaarten met illustraties in onze webshop bestellen!

Boekentips thema ‘Ziek en gezond’
Binnen het thema ziek en gezond kun je een aantal boeken voorlezen aan de kinderen. Hieronder zijn een aantal suggesties te vinden van boeken die je kunt gebruiken. Zoek eventueel uit welke boeken er aansluiten bij het VVE-programma dat jullie organisatie gebruikt. 

Nieuwsgierig naar onze andere thema’s?

Op dit moment hebben wij 32 kinderdagverblijf thema’s ontwikkeld. Elk DoenKids thema bevat een zes weeks programma gevuld met activiteiten en een eigen e-book.
Zou je graag wat meer willen weten over onze DoenKids thema’s? Dan verwijzen we je graag door naar de volgende blog.

Deel deze post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Categorieën

Nieuwste posts

DoenKids is onderdeel van

Gratis demo

Vraag via onderstaand formulier een gratis demo aan of per telefoon en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.