Uitstapje naar het Kinderboekenmuseum

Speciaal programma voor BSO’s

In het zomervakantieprogramma Tour de Talent van DoenKids staat één week ook helemaal in het teken van boeken, bloggen en vloggen. Ben je nog op zoek naar een leuk, leerzaam  en heel betaalbaar uitje tijdens de vakantie met je BSO, ga dan naar het Kinderboekenmuseum! Het is een echte aanrader. Vorig jaar juni ben ik hier zelf met mijn gezin geweest. Mijn zoon Sepp had de eer als jurylid voor de provincie Overijssel plaats te nemen in de Senaat. Hij mocht samen met andere kinderen bepalen wie de prijs van het beste kinderboek in ontvangst mocht nemen. We waren die dag te gast in het museum en wat was dat ontzettend leuk!

Schermafbeelding 2016-06-27 om 12.28.13

Samen met Sepp, het jurylid 🙂

Ga ook op bezoek met jouw BSO groep!

Tijdens schoolvakanties biedt het museum voor BSO-groepen een speciaal programma tegen een aantrekkelijk tarief. Als jij je groep minimaal een week van tevoren aanmeldt krijgen begeleidende volwassenen gratis toegang tot het museum en geldt voor de kinderen een gereduceerd tarief. Zo betaal je voor kinderen van 2 t/m 6 jaar slechts € 2,50 en voor kinderen vanaf 7 jaar maar € 3,75. Per 5 kinderen is één begeleider verplicht.

Er worden voor BSO’s ook speciale programma’s aangeboden voor twee leeftijdscategorieën. Op dit moment zijn dat de volgende programma’s:

BSO-programma Kikker (2 t/m 6 jaar)

Je wordt met je groep ontvangen door een museumdocent. Na een korte introductie bezoek je in circa 40 minuten op eigen gelegenheid de tentoonstelling Kikker. Vervolgens staat er limonade klaar en kunnen de kinderen aan de slag met een leuke vakantie-workshop. Het programma duurt ongeveer 90 minuten.

BSO-programma ABC met de dieren mee (2 t/m 6 jaar)

Je wordt met je groep ontvangen door een museumdocent. Na een korte introductie bezoek je in circa 40 minuten op eigen gelegenheid de tentoonstelling ABC met de dieren mee. Vervolgens staat er limonade klaar en kunnen de kinderen aan de slag met een leuke vakantie-workshop. Het programma duurt circa 90 minuten.

In het zomervakantieprogramma Tour de Talent van DoenKids staat één week ook helemaal in het teken van boeken, bloggen en vloggen. Ben je nog op zoek naar een leuk en leerzaam uitje tijdens de vakantie met je BSO, ga dan naar het Kinderboekenmuseum!

ABC met de dieren mee

BSO-programma Papiria (7 t/m 13 jaar)

Je wordt met je groep ontvangen door een museumdocent. Na een korte uitleg bezoek je in circa 75 minuten op eigen gelegenheid de tentoonstelling Papiria. Vervolgens staat er limonade klaar en kunnen de kinderen aan de slag met een speciale vakantie-workshop. Het programma duurt circa 120 minuten.In het zomervakantieprogramma Tour de Talent van DoenKids staat één week ook helemaal in het teken van boeken, bloggen en vloggen. Ben je nog op zoek naar een leuk en leerzaam uitje tijdens de vakantie met je BSO, ga dan naar het Kinderboekenmuseum!

Papiria

Komt je met een gemengde groep? Dat kan ook. Het totale programma duurt dan 90 minuten, de kinderen die Papiria bezoeken krijgen de workshop mee naar huis.

De workshops zijn divers en sluiten aan bij de tentoonstelling. Mijn kinderen hebben ook een aantal workshops gevolgd. Het schrijven met een ganzenveer bleek moeilijk, al hadden ze er wel ontzettend veel lol in. Overigens is dit niet de workshop die bij het BSO programma hoort! Deze workshop werd alleen op die dag aangeboden namelijk.

Schermafbeelding 2016-06-27 om 12.33.23

Workshop schrijven met een ganzenveer

Wil jij ook met de BSO een bezoek brengen aan het museum? Voor meer informatie en reserveringen kunt je contact opnemen met Jessica Brul: via groepsbezoek@kinderboekenmuseum.nl of 070-3339631.

Veel plezier!

Deel deze post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Categorieën

Nieuwste posts

Gratis demo

Vraag via onderstaand formulier een gratis demo aan of per telefoon en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.