Tien keer een paard (van Sinterklaas) knutselen

In ons themapakket met woordkaarten van Sinterklaas hebben we ook het paard opgenomen. De trouwe viervoeter van Sinterklaas, Ozosnel, heeft het maar weer wàt druk in deze tijd van het jaar. Door weer en wind sjouwt hij door de straten en glibbert hij met zijn hoeven over al die daken.  Het is geen makkelijke klus. Daarom zetten veel kinderen een lekker fris bakje water, wat hooi en een wortel voor het paard van Sint klaar in deze dagen voor pakjesavond.

Wil jij je eigen paard van sinterklaas knutselen dan vind je online zo ontzettend veel inspiratie voor leuke DIY. We hebben er een paar voor je op een rijtje gezet.

1. Het stokpaard van Samira

Samira maakte van een lege plastic fles, een bezemstok en wat vilt dit geweldige exemplaar. In haar blog legt ze stap voor stap uit hoe ze te werkt is gegaan en bovendien maakte zij er een superhandige video van!

2. Het sokkenpaard van Red Ted Art

De website van de Britse Maggy is er eentje waar we al jarenlang fan van zijn. Haar Instagram account alleen al heeft meer dan 35.000 volgers en haar Facebook pagina meer dan 1,7 miljoen! Als je haar website bekijkt zie je direct waarom ze zo populair is. Wat ze maakt is gewoon heel erg leuk! Ook dit paard van een sok is leuk om te maken en heel simpel. Als je wilt dat ‘ie op Ozosnel gaat lijken dan zou ik wel even een ander kleurtje kiezen!

3. Gekleurde paardje van zwembad “noodles”

We hebben er al eens een hele blog aan gewijd: van dit felgekleurde zwembad-speelgoed kun je geweldige paarden maken. Leuk in het Sint thema maar natuurlijk ook wanneer je met het thema Wilde Westen aan de slag gaat!

4. Wollen paard van Sinterklaas

Van de Bulgaarse knutselpagina Krokotak kun je ook veel creatiefs verwachten. Hun pagina is ook geweldig populair en ook inmiddels zijn de meeste blogs ook in het Engels. Lees hier hoe ze van een bolletje witte wol een paardenhoofd hebben gemaakt!

5. String art: paardenhoofd silhouet

Dit blijft leuk. Neem een sjabloon van een paardenhoofd. Teken deze op een houten plank. Sla de spijkertjes in de plank en verbind het draad van spijker naar spijker.

6. Schattige handafdruk voor de kleintjes

Ook een paard maken met de allerkleinsten? Dit is een superschattig idee van Michelle van Crafty Morning.

7. Ozosnel van strijkkralen

Onverminderd populair; strijkkralen. In het Engels heten ze perler beads of hama beads. Wanneer je deze zoektermen gebruikt op Pinterest vind je zo enorm veel inspiratie. Deze leuke is afkomstig van Welke.nl

8. Paard van kurk

Dit is nog niet zo gemakkelijk als het misschien lijkt. Dit paard gemaakt van kurk is afkomstig van de Etsy webshop DiVine Wine Corks. Etsy is een soort online warenhuis waar iedereen zijn zelfgemaakte items kan verkopen. Je kunt hier een account openen en wereldwijd succes krijgen met jouw producten. Maar in dit geval kun je natuurlijk ook zelf aan de slag gaan met kurk, lijmpistool en plakoogjes!

9. Zentangle paard

Zentangle is een soort meditatie en tegelijkertijd ook een kunstvorm en het is ontwikkeld door Maria Thomas en Rick Roberts in de Verenigde Staten. Het gaat bij zentangles om simpele, herhalende lijnen. Je kunt daardoor abstracte kunst maken. Een tekening is opgebouwd uit eenvoudige lijnen die patronen vormen. Je tekent de lijnen en herhalingen heel bewust en nauwkeurig, waardoor je je volle aandacht bij de tekening houdt en dus geen kans hebt om met je gedachten af te dwalen. Cynthia van Yet Another Mom Blog heeft een gratis te downloaden PDF paardentekening mét en zonder zentangles. Aan jou dus de keuze!

10. Paard van toiletrolletjes

Het nummer 1 favoriete knutselmateriaal van iedereen die graag recycled: wc-rolletjes! Je kunt een paard op oneindig veel manieren maken maar dit is in ieder geval een hele leuke!

Nog meer Sinterklaas inspiratie nodig? Kijk dat ook eens hier.

Deel deze post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Categorieën

Nieuwste posts

Gratis demo

Vraag via onderstaand formulier een gratis demo aan of per telefoon en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.