Tien DIY Sinterklaas decoraties voor school, kinderdagverblijf en BSO

Coronatijd of niet, het sinterklaasfeest gaat gewoon door! ‘Hij komt, hij komt, de lieve goede Sint’ zingen de kinderen bij de sinterklaasintocht. En ook dit jaar zal hij komen, maar wel met de nodige aanpassingen. Op jouw kinderdagverblijf, gastouderopvang, buitenschoolse opvang of school kun je zelf bepalen hoe je Sinterklaas gaat vieren. Wij geven je in deze blog een aantal tips om creatief met elkaar een gezellige Sinterklaassfeer te creëren! Maak zelf de leukste Sinterklaas decoraties!

Tip: Heb je een abonnement op DoenKids? Wanneer je klikt op de links ga je rechtstreeks naar de uitwerking van de activiteit in DoenKids.

1. Mega pakjesboot!

Schoenendozen gevraagd! We maken een reuze pakjesboot en van iedere schoenendoos maken we een apart vertrek. En dat zijn er nogal wat! Ook lapjes stof en kleine lege kartonnen doosjes zijn welkom. Bijvoorbeeld luciferdoosjes of medicijndoosjes. Dit wordt een geweldig project!
Tip: dit kun je allemaal maken van kosteloos materiaal

  • Tafels maken van eierdooscups
  • Stoeltjes maken van een wc-rolletje, halveren, doormidden en dan een half rondje karton er in
  • Lampenkap van een omgekeerde cupcake-vorm
  • Luciferdoosjes als kasten
  • Spiegel aan de muur van aluminiumfolie
2. Sinterklaaskrans

Kijk op Pinterest en je wordt overladen met ideeën! Maak een variant met jute, pepernoten, stro en hooi of een combinatie van diverse materialen. Als basis kun je een krans van oase gebruiken bijvoorbeeld of eentje van tempex. Afhankelijk van welk materiaal je kiest om mee te gaan werken.

3. Raamschildering portret Sint en Piet

Kies als één van de Sinterklaas decoraties voor een raamschildering van een Sinterklaas en een Piet. Laat daarbij de gezichten onbeschilderd. Zo ontstaat er een perfecte plek om zelf als Sint of Piet te poseren. Zet er eventueel een klein (Ikea) voetenbankje bij wanneer de kinderen nog net iets te klein zijn.

4. Haardvuur en schouw als Sinterklaas decoraties

In deze tijden wordt er ongelooflijk veel online besteld en bijna alles zit verpakt aan kartonnen dozen. En laat je dat nu net heel goed kunnen gebruiken bij het maken van een heel leuk, ongevaarlijk, altijd brandend haardvuurtje of gewoon een gezellige schouw met bakstenen waar je de schoen bij kan zetten!

5. Sinterklaashuisjes

Huisjes óp de ramen, huisjes vóór de ramen…..het maakt eigenlijk niet uit, het staat gewoon heel gezellig. Marsha maakte een leuke variant met vloeipapier, deze knusse Sinthuisjes zijn extra leuk in het donker!

Heb je zin om te zagen en te verven? Maak dan deze leuke huisjes en schilder ze zwart met schoolbordverf. Je kunt dan zelf ramen en deuren tekenen.

Met witte stift huisjes kleuren op de ramen blijft ook altijd leuk of bestel online stickers voor op het raam. De tip van CreaChick is ook leuk, zij gebruikte raamfolie! 

6. Pepernotenfabriek

Sinterklaas decoratie én spel ineen. Van divers kosteloos materiaal bouw je samen een pepernotenfabriek. Per fabriek heb je 1 groot stuk karton of houten plaat nodig. En verder? Fantaseer er op los en bedenk samen met de kinderen hoe de fabriek er uit moet komen te zien!

7. Een slinger: met Sint – en Piet of met mijters?

Onze illustratrice Deborah ontwierp een leuke slinger die je kunt inkleuren. Ook een mijterslinger is leuk. Gebruik een kant- en klaar ontwerp of ontwerp je eigen variant met bijvoorbeeld vouwblaadjes en goudfolie. Wil je een gekleurde slinger printen? Dan is dit een leuke gratis variant! 

8. Sintlichtjes

Om ervoor te zorgen dat de beste man het huisje ook dit jaar niet stilletjes voorbij rijdt, tover je lege glazen potjes om tot gezellige Sintlichtjes om voor het raam te zetten. De silhouetten staan op onze speciale printable, die je hier gratis kunt downloaden. Print ze uit en gebruik ze voor de Sintlichtjes, maar ook om over te trekken, uit te knippen of om te prikken!

9. Aftelkalender

Hang de kalender prominent in je lokaal of andere ruimte en begin medio november, zodra Sinterklaas het land binnenkomt. Maak er zelf eentje of download een gratis exemplaar. Op deze blog pagina vind je maar liefst 9 verschillende ideeën! Onze eigen variant vind je ook in onze database of in het Sinterklaas thema pakket (als je geen abonnement hebt).

 

10. Het paard van Sint

Waar zou Sinterklaas zijn zonder zijn trouwe viervoeter? Was het nou Amerigo? Of heet het paard Ozosnel? Zal Sint ons dit jaar verrassen en weer opnieuw met een ander paard komen? Hoe dan ook, een paard mag eigenlijk niet ontbreken in je Sinterklaas thema. Maak een eigen paard met een (bezem)steel en een plastic fles of richt een stal voor het paard in.

Deel deze post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Categorieën

Nieuwste posts

DoenKids is onderdeel van

Gratis demo

Vraag via onderstaand formulier een gratis demo aan of per telefoon en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.