Thema ‘Van top tot teen’ met peuters en kleuters

Handen, voeten, ogen, mond en lijf, we leren het allemaal in het thema ‘Van top tot teen’! We bespreken met elkaar wat er allemaal bij je lichaam hoort en we leren hoe alles heet. Weet jij waar je ogen of je tenen zitten? We ontdekken wat ons lichaam allemaal kan en testen onze zintuigen. Op een speelse manier leren we zo veel woorden en begrippen over ons lichaam.

In deze blog lichten we zes verschillende activiteiten uit. Loop een blotevoetenpad, maak samen muziek, verf met je voeten en speel het gezichtenspel. Weet jij waar je neus zit? Hier komen we tijdens dit thema achter. Test ook je zintuigen! Proef hoe de kaas smaakt, ruik aan de zeep en voel de handscrub. 

Wil je meer weten over onze manier van werken met thema’s (en hoe dit kan aansluiten op jouw eventuele VVE programma) dan kun je hier onze digitale brochure downloaden. Per thema hebben wij een compleet schema uitgewerkt van alle activiteiten die op de planning staan, welke ontwikkelingsgebieden en ontwikkelingsdoelen je met deze activiteiten stimuleert en voor welke leeftijden de activiteiten geschikt zijn.

Zes van top tot teen activiteiten voor peuters

Gezichtenspel
Waar hoort dat oor? En waar zit je neus? Met dit leuke spelletje leren de kinderen alles over de onderdelen van hun gezicht. Download de bijlage en ga aan de slag! Download deze activiteit hier.

Al klant?!

Ben je al klant bij DoenKids? Dan kun je de 5 onderstaande activiteiten in deze blog openen door op de link te klikken.
Nog geen klant bij DoenKids? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Stuur een mail naar info@doenkids.nl of bel 085-0656657.

1. Voetafdruk jump
Klik hier om naar de activiteit toe te gaan
We springen van voetafdruk naar voetafdruk. Maar deze afdrukken staan niet recht. We moeten soms schuin springen of een halve draai maken! Lukt het jou om aan de overkant te komen?

2. Wat voel en ruik ik daar?
Klik hier om naar de activiteit toe te gaan
Al spelend je zintuigen ontdekken! Dit spelletje (dat je ook thuis kunt spelen) is hier geschikt voor. Vul een aantal ballonnen met verschillende materialen en voel wat erin zit.

3. Melk smakelijk!
Klik hier om naar de activiteit te gaan
Koeien geven melk. Maar wat wordt er allemaal van melk gemaakt? Proef en ruik maar eens. Wat vind je lekker? En wat vind je minder lekker?

4. Voelbord
Klik hier om naar de activiteit te gaan
Wat is dit? Het voelt heel zacht. Iets anders is glad en weer iets anders is best wel ruw. Een voelbord is eigenlijk een ontdekbord.

5. Knie, arm, been.. waar hoort wat?
Klik hier om naar de activiteit te gaan
Het is toch heerlijk om te bewegen? Met dit leuke renspelletje zijn we in beweging en leren we ook de onderdelen van ons lichaam kennen.

Woordkaarten thema ‘Van top tot teen
Elk DoenKids thema bevat een eigen set woordkaarten. Voor het thema ‘Van top tot teen’ kun je als klant de woordkaarten in onze database vinden. Er is ook een foto variant beschikbaar. De woordkaarten zijn in het Nederlands en in het Engels uitgewerkt.

Ook kun je de woordkaarten met illustraties in onze webshop bestellen!

Boekentips thema ‘Van top tot teen’
Binnen dit leuke zomerse thema kun je een aantal boeken voorlezen aan de kinderen. Hieronder zijn een aantal suggesties te vinden van boeken die je kunt gebruiken. Zoek eventueel uit welke boeken er aansluiten bij het VVE-programma dat jullie organisatie gebruikt. 

Nieuwsgierig naar onze andere thema’s?
Op dit moment hebben wij 32 kinderdagverblijf thema’s ontwikkeld. Elk DoenKids thema bevat een zesweeks programma gevuld met activiteiten en een eigen e-book.

Zou je graag wat meer willen weten over onze DoenKids thema’s? Dan verwijzen we je graag door naar de volgende blog.

Deel deze post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Categorieën

Nieuwste posts

DoenKids is onderdeel van

Gratis demo

Vraag via onderstaand formulier een gratis demo aan of per telefoon en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.