Thema ‘Van klein tot groot’ met peuters en kleuters

Kun jij ontdekken wat klein of groot is? Wat dacht je van een kleine muis vergeleken met een grote olifant! We zingen liedjes, spelen spelletjes, bewegen ons lichaam en ontdekken van alles op de kinderopvang. Spelenderwijs leren we zo alle begrippen passend bij het kinderdagverblijf thema ‘Van klein tot groot’. 

In deze blog lichten we zes verschillende activiteiten uit ter inspiratie voor jouw kinderdagverblijf.
We maken een kleine muis met grote oren, we ontdekken hoe zaadjes groeien, spelen het dieren sorteerspel en ontdekken kleine en grote voetstappen op de grond. Bak mini appeltaartjes, ga op zoek in de natuur naar klein en groot en leer het kabouterliedje. Aan het einde van dit thema weet iedereen wat klein en groot is.

Ontwikkelingsgericht werken met een DoenKids thema
Wil je meer weten over onze manier van werken met thema’s (en hoe dit kan aansluiten op jouw eventuele VVE-programma) dan kun je hier onze digitale brochure downloaden. Per thema hebben wij een compleet schema uitgewerkt van alle activiteiten die op de planning staan, welke ontwikkelingsgebieden en ontwikkelingsdoelen je met deze activiteiten stimuleert en voor welke leeftijden de activiteiten geschikt zijn.

Zes ‘Van klein tot groot’ activiteiten voor peuters

Grote voetstappen, kleine voetstappen
Er staan voetstappen op de grond! Van wie zijn de kleine en van wie zijn de grote voetstappen? Download deze activiteit hier.

Al klant?!
Ben je al klant bij DoenKids? Dan kun je de 5 onderstaande activiteiten in deze blog openen door op de link te klikken. Nog geen klant bij DoenKids? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Stuur een mail naar info@doenkids.nl of bel 085-0656657.

1. Dierensorteerspel
Klik hier om naar de activiteit toe te gaan
We sorteren de dieren! We proberen de dieren op de juiste cirkel te leggen en ontdekken welke dieren klein of groot zijn.

2. Een kleine muis met grote oren
Klik hier om naar de activiteit toe te gaan
Is een muis groot of klein? Welk geluid maakt een muis? We leren veel tijdens deze knutselactiviteit op het kinderdagverblijf.

3. Sorteerbox
Klik hier om naar de activiteit toe te gaan
We sorteren dopjes en dekseltjes op kleur en formaat. We proberen ze op de juiste manier in een sorteerbox te krijgen. Leuk en leerzaam!

4. Groot en klein in de natuur
Klik hier om naar de activiteit toe te gaan
Grote bladeren en kleine bladeren, zoveel kleuren, geuren en soorten. We gaan tellen in de natuur.

5. Plantenbak: ontdek hoe zaadjes groeien
Klik hier om naar de activiteit toe te gaan
We planten zaadjes in een eierdoos. Als het zaadje uitgekomen is, zetten we hem in de aarde. Zo zien we het zaadje uitgroeien tot een plant! 

Woordkaarten thema ‘Van klein tot groot’
Elk DoenKids thema bevat een eigen set woordkaarten. Voor het thema ‘Van klein tot groot’ kun je als klant de woordkaarten in onze database vinden. Er is ook een foto variant beschikbaar. De woordkaarten zijn in het Nederlands en in het Engels uitgewerkt. Ook kun je de woordkaarten met illustraties in onze webshop bestellen!

Boekentips thema ‘Van klein tot groot’
Binnen dit leuke thema kun je een aantal boeken voorlezen aan de kinderen. Hieronder zijn een aantal suggesties te vinden van boeken die je kunt gebruiken. Zoek eventueel uit welke boeken er aansluiten bij het VVE-programma dat jullie organisatie gebruikt. 

Nieuwsgierig naar onze andere thema’s?
Op dit moment hebben wij 32 kinderdagverblijf thema’s ontwikkeld. Elk DoenKids thema bevat een zesweeks programma gevuld met activiteiten en een eigen e-book.
Zou je graag meer willen weten over onze DoenKids thema’s? Dan verwijzen we je graag door naar onze volgende blog.

Deel deze post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Categorieën

Nieuwste posts

Gratis demo

Vraag via onderstaand formulier een gratis demo aan of per telefoon en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.