Thema ‘Sprookjes’ met peuters en kleuters

Als je aan sprookjes denkt, dan denk je al snel aan de sprookjes Sneeuwwitje en de zeven dwergen, Assepoester of Klein Duimpje. Maar welke sprookjes zijn er nog meer? En weet jij wat een toverstaf is of hoe een kabouter eruitziet? In dit thema mogen de kinderen ontdekken, bewegen, liedjes zingen, spelletjes spelen en zo spelenderwijs meer leren over sprookjes.

In deze blog lichten we zes verschillende activiteiten uit.
Binnen dit thema ontdekken de kinderen van alles over sprookjes en de sprookjesfiguren die erin voorkomen. We maken een natuurtoverstaf, ontdekken magisch feeënstof, spelen het kabouter muziekspel en we bedenken samen een sprookje. We stimuleren tijdens dit thema vooral de sociaal-emotionele ontwikkeling. Test je zintuigen met sprookjesachtig kokkerellen en knutsel een spiegeltje voor in je hand. Aan het einde van dit thema weet iedereen wat een sprookje is.

Ontwikkelingsgericht werken met een DoenKids thema
Wil je meer weten over onze manier van werken met thema’s (en hoe dit kan aansluiten op jouw eventuele VVE-programma) dan kun je hier onze digitale brochure downloaden. Per thema hebben wij een compleet schema uitgewerkt van alle activiteiten die op de planning staan, welke ontwikkelingsgebieden en ontwikkelingsdoelen je met deze activiteiten stimuleert en voor welke leeftijden de activiteiten geschikt zijn.

Zes ‘Sprookjes’ activiteiten voor peuters

Natuur toverstaf
We gaan buiten op zoek naar een houten stok en verschillende natuurschatten. We maken daar een toverstaf van! Hocus pocus pilatus pas! Download de gratis activiteit hier.

Al klant?!
Ben je al klant bij DoenKids? Dan kun je de 5 onderstaande kinderdagverblijf activiteiten in deze blog openen door op de link te klikken.
Nog geen klant bij DoenKids? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Stuur een mail naar info@doenkids.nl of bel 085-0656657.

1. Magisch feeënstof
Klik hier om naar de activiteit te gaan.
We veranderen zout in magisch feeënstof. Voeg daar een toverstaf, wat glimmende steentjes en je eigen fantasie aan toe en je hebt een geweldige activiteit.

2. Kabouter muziekspel
Klik hier om naar de activiteit te gaan.
In het bos wonen kabouters. Zij houden van springen, dansen, stampen en rollen. Als mama Pimpelneus roept dat de kabouters aan tafel mogen komen om te eten, rennen de kaboutertjes weer vlug naar huis. 

3. Er was eens… samen een sprookje maken
Klik hier om naar de activiteit te gaan.
We fantaseren erop los en bedenken de mooiste of stoerste sprookjes! Het zelf bedachte sprookje schrijven we op en lezen we aan elkaar voor.

4. Sprookjesachtig kokkerellen
Klik hier om naar de activiteit te gaan.
Hokus pokus pilatus pas… ik wou dat er wat lekkers was! Binnen het thema sprookjes zijn er heel wat lekkere, gezonde en simpele hapjes te maken. Help je mee?

5. Spiegeltje in mijn hand
Klik hier om naar de activiteit te gaan.
Spiegeltje spiegeltje… niet aan de wand maar in mijn hand! We knutselen van papier een handspiegel.

Woordkaarten thema ‘Sprookjes’

Elk DoenKids thema bevat een eigen set woordkaarten. Voor het thema ‘Sprookjes’ kun je als klant de woordkaarten in onze database vinden. Er is ook een foto variant beschikbaar.
De woordkaarten zijn in het Nederlands en in het Engels uitgewerkt. Ook kun je de woordkaarten met illustraties in onze webshop bestellen!

Boekentips thema ‘Sprookjes’

Binnen dit leuke kinderdagverblijf thema kun je een aantal boeken voorlezen aan de kinderen. Hieronder zijn suggesties te vinden van boeken die je kunt gebruiken. Zoek eventueel uit welke boeken er aansluiten bij het VVE-programma dat jullie organisatie gebruikt. 

Nieuwsgierig naar onze andere thema’s?

Op dit moment hebben wij 32 kinderdagverblijf thema’s ontwikkeld. Elk DoenKids thema bevat een zesweeks programma gevuld met activiteiten en een eigen e-book.
Zou je graag meer willen weten over onze DoenKids thema’s? Dan verwijzen we je graag door naar de volgende blog.

Deel deze post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Categorieën

Nieuwste posts

DoenKids is onderdeel van

Gratis demo

Vraag via onderstaand formulier een gratis demo aan of per telefoon en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.