Thema ‘Smullen bij de bakker’ met peuters en kleuters

Wat zouden we toch zonder de bakker moeten? Elke ochtend staat de bakker vroeg op om brood voor ons te bakken. Maar hoe wordt brood gemaakt? En welke ingrediënten gebruikt de bakker om brood te maken? Allerlei vragen die tijdens dit thema aan bod komen. Bak je mee? 

In deze blog lichten we zes verschillende activiteiten uit. Ga samen aan de slag met de activiteit ‘Slagroom (scheerschuim) op de taart’, zodat je met de spuitzak kunt oefenen! Dit is best een lastige techniek. Speel samen het bakkerijspel en vul de garde met allerlei gekleurde pompons.
Met een deegroller kunnen we nog veel meer, dan alleen het rollen van deeg. We gaan creatief met de deegroller aan de slag. Verder verzamelen we allerlei bakkersspullen en mogen we met water en zeep cupcakevormpjes vullen. Ontdekken maar! 

Ontwikkelingsgericht werken met een DoenKids thema
Wil je meer weten over onze manier van werken met thema’s (en hoe dit kan aansluiten op jouw eventuele VVE-programma) dan kun je hier onze digitale brochure downloaden. Per thema hebben wij een compleet schema uitgewerkt van alle activiteiten die op de planning staan, welke ontwikkelingsgebieden en ontwikkelingsdoelen je met deze activiteiten stimuleert en voor welke leeftijden de activiteiten geschikt zijn.

Zes ‘Smullen bij de bakker’ activiteiten voor peuters

Slagroom op de taart
Heb jij al de techniek van de bakker onder de knie om slagroom op een taart te spuiten? Met een spuitzak? In plaats van echte slagroom gebruiken we scheerschuim. Welke creaties ga jij maken? Download de gratis activiteit hier.

Al klant?!
Ben je al klant bij DoenKids? Dan kun je de 5 onderstaande activiteiten in deze blog openen door op de link te klikken.
Nog geen klant bij DoenKids? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Stuur een mail naar info@doenkids.nl of bel 085-0656657.

1. Het bakkerijspel
Klik hier om naar de activiteit toe te gaan

Een leuk bordspel met als thema de bakker. Kun jij als eerste de finish halen? We spelen dit spel samen met anderen.

2. Kunst met deegrollers
Klik hier om naar de activiteit toe te gaan

Met verschillende materialen en een deegroller verven we op papier, dat wordt een mooi kunstwerk!

3. Verzamel de bakspullen
Klik hier om naar de activiteit toe te gaan

De bakker heeft het zo druk dat hij alle spullen door elkaar gegooid heeft. Kun jij hem helpen om alles weer bij elkaar te vinden?

4. Vul de garde!
Klik hier om naar de activiteit toe te gaan

Deze activiteit stimuleert de fijne motoriek. We proberen de pompons in of uit de garde te krijgen. Het ziet er kleurrijk uit!

5. Cupcake van handzeep
Klik hier om naar de activiteit toe te gaan

Zelf cupcakes maken van zeep! We kliederen lekker met water en handzeep. Lukt het jou om de cupcakevormpjes te vullen?

Woordkaarten thema ‘Smullen bij de bakker’

Elk DoenKids thema bevat een eigen set woordkaarten. Voor het thema ‘Smullen bij de bakker’ kun je als klant de woordkaarten in onze database vinden. Er is ook een foto variant beschikbaar. De woordkaarten zijn in het Nederlands en in het Engels uitgewerkt.

Ook kun je de woordkaarten met illustraties in onze webshop bestellen!

Boekentips thema ‘Smullen bij de bakker’
Binnen dit leuke thema kun je een aantal boeken voorlezen aan de kinderen. Hieronder zijn een aantal suggesties te vinden van boeken die je kunt gebruiken. Zoek eventueel uit welke boeken er aansluiten bij het VVE-programma dat jullie organisatie gebruikt.

Nieuwsgierig naar onze andere thema’s?
Op dit moment hebben wij 32 kinderdagverblijf thema’s ontwikkeld. Elk DoenKids thema bevat een zesweeks programma gevuld met activiteiten en een eigen e-book. Zou je graag meer willen weten over onze DoenKids thema’s? Dan verwijzen we je graag door naar de volgende blog.

Deel deze post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Categorieën

Nieuwste posts

DoenKids is onderdeel van

Gratis demo

Vraag via onderstaand formulier een gratis demo aan of per telefoon en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.