Thema ‘Op de boerderij’ met peuters en kleuters

Er valt altijd van alles te ontdekken op de boerderij. Welke geluiden maken de boerderijdieren? En hoe voelt het hooi, het gras of de modder? Dit kun je tijdens dit thema ontdekken. We toveren onze ruimte om tot een eigen boerderij. Neem jij je knuffeldier ook mee voor onze eigen gemaakte boerderij?

In deze blog lichten we zes verschillende activiteiten uit. Raad welk boerderijdier er bedoeld wordt en probeer het dier na te doen. Ontdek verschillende materialen die gerelateerd zijn aan de boerderij, voel het scheerschuim en leer koeien melken. Verder dansen we samen de klompendans. Deze activiteiten komen onder andere aan bod in het programma.

Ontwikkelingsgericht werken met een DoenKids thema
Wil je meer weten over onze manier van werken met thema’s (en hoe dit kan aansluiten op jouw eventuele VVE programma), dan kun je hier onze digitale brochure downloaden. Per thema hanteren wij een compleet schema van alle activiteiten die op de planning staan, welke ontwikkelingsgebieden en ontwikkelingsdoelen je met deze activiteiten stimuleert en voor welke leeftijden de activiteiten geschikt zijn.

Zes activiteiten thema ‘Op de boerderij’ voor peuters

Rara, welk boerderijdier ben ik?
Op de boerderij leven veel verschillende dieren. We raden tijdens dit spel welk dier er bedoeld wordt en doen dit dier na. Verander jij ook in een kakelende kip of een knorrend varken? Download de activiteit hier.

Al klant?!
Ben je al klant bij DoenKids? Dan kun je de 5 onderstaande activiteiten in deze blog openen door op de link te klikken.
Nog geen klant bij DoenKids? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Stuur een mail naar info@doenkids.nl of bel 085-0656657.

1. Vies klein varkentje, je moet in bad
Klik hier om naar de activiteit toe te gaan
Door het rollen in de modder is het varkentje vies geworden. Met een tandenborstel schrobben we het speelgoed varkentje weer helemaal schoon.

2. Scheerschuim pret op de boerderij
Klik hier om naar de activiteit toe te gaan
Experimenteer met scheerschuim en gebruik je fantasie! Wat gaan de speelgoeddieren in het scheerschuim doen?

3. Boerderij materialen voelen
Klik hier om naar de activiteit toe te gaan
Op de boerderij is van alles te beleven, maar ook een heleboel te voelen. De modder van het varken, de veren van een kip, het stro voor in de hokken en de wol van het schaap en nog veel meer. Wat voel jij?

4. Koeien melken
Klik hier om naar de activiteit toe te gaan
Een koe melken is nog niet zo eenvoudig. Tijdens deze activiteit ga je ervaren hoe het is om een koe te melken.

5. Klompendans
Klik hier om naar de activiteit toe te gaan
Als je aan Nederland denkt, dan denk je vaak aan klompen. Meestal heb je klompen aan als je op de boerderij gaat werken, maar wij trekken ze aan om te gaan dansen.

Woordkaarten thema ‘Op de boerderij’
Elk DoenKids thema bevat een eigen set woordkaarten. Voor het thema ‘Op de boerderij’ kun je als klant de woordkaarten in onze database vinden. Er is ook een foto variant beschikbaar. De woordkaarten zijn in het Nederlands en in het Engels uitgewerkt. Ook kun je de woordkaarten met illustraties in onze webshop bestellen!

Boekentips thema ‘Op de boerderij’
Binnen dit boerderij thema kun je een aantal boeken voorlezen aan de kinderen. Hieronder zijn een aantal suggesties te vinden van boeken die je kunt gebruiken. Zoek eventueel uit welke boeken er aansluiten bij het VVE-programma dat jullie organisatie gebruikt. 

Nieuwsgierig naar onze andere thema’s?
Op dit moment hebben wij 32 kinderdagverblijf thema’s ontwikkeld. Elk DoenKids thema bevat een zesweeks programma gevuld met activiteiten en een eigen e-book. Zou je graag meer willen weten over onze DoenKids thema’s? Dan verwijzen we je graag door naar de volgende blog.

Deel deze post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Categorieën

Nieuwste posts

DoenKids is onderdeel van

Gratis demo

Vraag via onderstaand formulier een gratis demo aan of per telefoon en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.