Thema ‘Modderplezier’ met peuters en kleuters

Tijdens het thema ‘Modderplezier’ is een beetje vies worden helemaal niet erg. Dat is juist de bedoeling! We gaan modder leren verkennen: want hoe voelt dat eigenlijk? En voor degenen die durven gaan we door de modder glijden. Dit thema bestaat alleen maar uit modder, modder en nog eens modder!

In deze blog lichten we zes verschillende activiteiten uit. Speel samen een modderig bordspel, bak heerlijke moddertaartjes, zing samen een liedje en schrob het speelgoedvarkentje schoon, ontdek de ‘wormen’ in de modder, grabbel in een ton met modder en raad wat je voelt. Leuke tip: maak bloemzaadbommen!

Ontwikkelingsgericht werken met een DoenKids thema
Wil je meer weten over onze manier van werken met thema’s (en hoe dit kan aansluiten op jouw eventuele VVE programma) dan kun je hier onze digitale brochure downloaden. Per thema hanteren wij een compleet schema van alle activiteiten die op de planning staan, welke ontwikkelingsgebieden en ontwikkelingsdoelen je met deze activiteiten stimuleert en voor welke leeftijden de activiteiten geschikt zijn.

Zes modderige activiteiten voor peuters

Bloemzaadbommen
Klik hier om de activiteit activiteit te gaan
Ben jij benieuwd hoe je bloemzaadbommen maakt? We geven er graag uitleg over! Klieder met aarde en modder en vrolijk tegelijkertijd de tuin op met bloemen. Oh ja, dit vinden onder andere de bijen en vlinders ook erg fijn. Het maken van bloemzaadbommen is daarvoor de perfecte activiteit. Lees hier onze blog of download hier de complete activiteit en ga aan de slag.

Al klant?!
Ben je al klant bij DoenKids? Dan kun je de 5 onderstaande activiteiten in deze blog openen door op de link te klikken.

Nog geen klant bij DoenKids? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Stuur een mail naar info@doenkids.nl of bel 085-0656657.

1. Modderig bordspel
Klik hier om naar de activiteit toe te gaan
Een leuk modderig bordspel. Kun jij met je poppetje als eerste de finish halen? Maar pas op voor de tuinslang! Als je de tuinslang tegenkomt ga je twee hokjes achteruit.

2. Moddertaartjes
Klik hier om naar de activiteit toe te gaan
Cupcakes heb je in allerlei soorten en kleuren. Zelfs een modderversie! Ze smaken alleen niet zo lekker, maar ze zien er wel leuk uit.

3. Vies klein varkentje, je moet in bad
Klik hier om naar de activiteit toe te gaan
Door het rollen in de modder is het varkentje vies geworden. Met een tandenborstel schrobben we het speelgoedvarkentje weer schoon! Zing en schrob je mee?

4. Wormen in de modder
Klik hier om naar de activiteit toe te gaan
Kook spaghetti en gebruik de spaghetti als wormen in de modder. Haal de ‘wormen’ (slieren spaghetti) met een pincet uit de modder. Stimuleer zodoende de fijne motoriek van het kind.

5. Moddergrabbelen
Klik hier om naar de activiteit toe te gaan
Grabbel maar eens flink in de modder. Wat vind je? Wat voel je? Kun je het raden?
Voel allerlei verschillende materialen in de modder en raad wat het is.

Woordkaarten thema modderplezier

Elk DoenKids thema bevat een eigen set woordkaarten. Voor het thema ‘Modderplezier!’ kun je als klant de woordkaarten in onze database vinden. Er is ook een foto variant beschikbaar. De woordkaarten zijn in het Nederlands en in het Engels uitgewerkt. Ook kun je de woordkaarten met illustraties in onze webshop bestellen!

Boekentips thema ‘Modderplezier’
Binnen dit leuke modderige thema kun je een aantal boeken voorlezen aan de kinderen. Hieronder zijn een aantal suggesties te vinden van boeken die je kunt gebruiken. Zoek eventueel uit welke boeken er aansluiten bij het VVE-programma dat jullie organisatie gebruikt. 

Modderdag e-book!

Modderdag e-book! DoenKids heeft in samenwerking met Het Groen een compleet e-book ontwikkeld voor Modderdag. Het e-book bevat 15 verschillende activiteiten die je tijdens Modderdag (en daarna) met de kinderen kunt uitvoeren. Bestel het e- book hier!

Nieuwsgierig naar onze andere thema’s?

Op dit moment hebben wij 32 kinderdagverblijf thema’s ontwikkeld. Elk DoenKids thema bevat een zes weeks programma gevuld met activiteiten en een eigen e-book.

Zou je graag wat meer willen weten over onze DoenKids thema’s? Dan verwijzen we je graag door naar de volgende blog.

Deel deze post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Categorieën

Nieuwste posts

Gratis demo

Vraag via onderstaand formulier een gratis demo aan of per telefoon en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.