Thema ‘Leve de lente!’

Alle seizoenen hebben wel iets speciaals maar als de lente weer begint geeft dat vaak ook een gevoel van een nieuw begin. De lammetjes in de wei, de natuur die weer volop in bloei staat…    Wij vieren de lente!

In deze blog lichten we zes verschillende activiteiten uit. Speel het fladder vragenspel en kom erachter wat je van de lente weet. Dans samen als een vlinder en luister naar de muziek.           Maak met oude bloemen een prachtig kunstwerk en ga de natuur in op zoek naar verschillende natuurlijke materialen, dieren en sporen. Met de bloemzaadbommen fleur je de tuin op en maak je de bijen en vlinders blij. Geniet tijdens dit thema van het tulpenhapje dat gemaakt is van wortel, komkommer en meloen. 

Ontwikkelingsgericht werken met een DoenKids thema
Wil je meer weten over onze manier van werken met thema’s (en hoe dit kan aansluiten op jouw eventuele VVE programma) dan kun je hier onze digitale brochure downloaden. Per thema hanteren wij een compleet schema van alle activiteiten die op de planning staan, welke ontwikkelingsgebieden en ontwikkelingsdoelen je met deze activiteiten stimuleert en voor welke leeftijden de activiteiten geschikt zijn.

Zes leve de lente activiteiten voor peuters

Fladder vragenspel
Wat weet je allemaal van de lente en kun jij alle vragen die er gesteld worden juist beantwoorden? In dit spel gaan we flink bewegen! Doe jij ook gezellig mee? Download hier deze activiteit om er meer over te lezen.

Al klant?!
Ben je al klant bij DoenKids? Dan kun je de 5 onderstaande activiteiten in deze blog openen door op de link te klikken.

Nog geen klant bij DoenKids? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Stuur een mail naar info@doenkids.nl of bel 085-0656657.

1. Vlinderdans
Klik hier om naar de activiteit toe te gaan

Dans je gezellig mee? We zijn namelijk allemaal vlinders en fladderen in het rond. Als de muziek steeds zachter gaat, gaan ook de vlinders even rusten.

2. Schilderen met bloemen
Klik hier om naar de activiteit toe te gaan

Wist je dat je met bloemen ook kan schilderen? Als je nog oude bloemen in een vaas hebt staan die je weg wilt gooien, kun je ze altijd nog gebruiken voor een prachtig kunstwerk.

3. Lenteachtige speurtocht
Klik hier om naar de activiteit toe te gaan
Ga in de natuur op zoek naar verschillende natuurlijke materialen, dieren en sporen.                 Staan deze ook op je lijstje, dan mag je ze aanvinken!

4. Bloemzaadbommetjes
Klik hier om naar de activiteit toe te gaan
Lekker kliederen met aarde en modder en tegelijkertijd de tuin opvrolijken?                           Daarvoor is het maken van zaadbommen de perfecte activiteit.

5. Tulpenhapje
Klik hier om naar de activiteit toe te gaan
In de lente zie je op een gegeven moment prachtige tulpenvelden!
Maak smakelijke tulpen van wortel, komkommer en meloen. Smikkel je mee?

Woordkaarten thema lente

Elk DoenKids thema bevat een eigen set woordkaarten. Voor het thema ‘Leve de lente!’ kun je als klant de woordkaarten in onze database vinden. Er is ook een foto variant beschikbaar. De woordkaarten zijn in het Nederlands en in het Engels uitgewerkt.

Ook kun je de woordkaarten met illustraties in onze webshop bestellen!

Boekentips thema ‘Leve de lente!’
Binnen het thema lente kun je een aantal boeken voorlezen aan de kinderen. Hieronder zijn een aantal suggesties te vinden van boeken die je kunt gebruiken. Zoek eventueel uit welke boeken er aansluiten bij het VVE-programma dat jouw organisatie gebruikt.

Nieuwsgierig naar onze andere thema’s?

Op dit moment hebben wij 32 kinderdagverblijf thema’s ontwikkeld. Elk DoenKids thema bevat een zesweeks programma gevuld met activiteiten en een eigen e-book. Zou je graag meer willen weten over onze DoenKids thema’s? Dan verwijzen we je graag door naar de volgende blog.

Deel deze post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Categorieën

Nieuwste posts

DoenKids is onderdeel van

Gratis demo

Vraag via onderstaand formulier een gratis demo aan of per telefoon en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.