Thema ‘Lekker in beweging’ met peuters en kleuters

Voldoende beweging is goed voor de gezondheid en de ontwikkeling van het kind. Binnen dit thema staat beweging dan ook centraal. Voer allerlei oefeningen uit, werk samen en ontdek hoe leuk het is om samen te bewegen. We maken er een sportief thema van!

In deze blog lichten we zes verschillende activiteiten uit. We spelen samen het gekleurde lijnenspel. Welke kleuren en vormen herken jij tijdens dit spel? Kom daarna helemaal tot rust tijdens de peuteryoga en drink een heerlijke power smoothie. We dansen op muziek met verschillende sjaaltjes en bewegen zodoende ons hele lichaam. Verder spelen we samen ballon tennis en gaan we creatief aan de slag met verschillende soorten ballen. Rol de verschillende ballen over het papier en maak een kunstwerk!

Ontwikkelingsgericht werken met een DoenKids thema
Wil je meer weten over onze manier van werken met thema’s (en hoe dit kan aansluiten op jouw eventuele VVE-programma) dan kun je hier onze digitale brochure downloaden. Per thema hebben wij een compleet schema uitgewerkt van alle activiteiten die op de planning staan, welke ontwikkelingsgebieden en ontwikkelingsdoelen je met deze activiteiten stimuleert en voor welke leeftijden de activiteiten geschikt zijn.

Zes ‘Lekker in beweging’ activiteiten voor peuters

Het gekleurde lijnenspel
We leren kleuren en vormen kennen door een leuk renspel. Er liggen allemaal gekke gekleurde lijnen op de grond. Wanneer er een kleur genoemd wordt, rennen we zo snel mogelijk naar de goede lijn en gaan hierop staan. Welke kleur is het? En maken we samen ook een vorm? Download de gratis activiteit hier.

Al klant?!
Ben je al klant bij DoenKids? Dan kun je de 5 onderstaande kinderdagverblijf activiteiten in deze blog openen door op de link te klikken.
Nog geen klant bij DoenKids? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Stuur een mail naar info@doenkids.nl of bel 085-0656657.

1. Peuteryoga
Klik hier om naar de activiteit te gaan.
We oefenen peuteryoga. Kun jij de kikker, de slang of de vlinder houding aannemen? Zo zijn we straks weer helemaal zen!

2. Sjalendans
Klik hier om naar de activiteit te gaan.
Gebruik een sjaal om mee te bewegen, samen aan rond te draaien en om kiekeboe mee te spelen. We maken er een dansfeestje van!

3. Power smoothie
Klik hier om naar de activiteit te gaan.
Voordat we gaan sporten, drinken we eerst een lekkere power smoothie van bananen, sinaasappels, aardbeien en yoghurt. Mmm dat is lekker!

4. Stuiteren, rollen en bewegen
Klik hier om naar de activiteit te gaan.
Kun jij al een bal rollen? We rollen verschillende ballen door de verf en rollen de bal vervolgens op papier. Wat een mooie kleuren!

5. Ballontennis
Klik hier om naar de activiteit te gaan.
Knutsel van papier en ijslollystokjes een racket en speel het spel.
Je kunt dit ballonnenspel binnen of buiten spelen (als er niet te veel wind staat). Speel samen gezellig een potje ballontennis!

Woordkaarten thema ‘Lekker in beweging’

Elk DoenKids thema bevat een eigen set woordkaarten. Voor het thema ‘Lekker in beweging’ kun je als klant de woordkaarten in onze database vinden. Er is ook een foto variant beschikbaar.
De woordkaarten zijn in het Nederlands en in het Engels uitgewerkt. Ook kun je de woordkaarten met illustraties in onze webshop bestellen!

Boekentips thema ‘Lekker in beweging’

Binnen dit leuke kinderdagverblijf thema kun je een aantal boeken voorlezen aan de kinderen. Hieronder zijn suggesties te vinden van boeken die je kunt gebruiken. Zoek eventueel uit welke boeken er aansluiten bij het VVE-programma dat jullie organisatie gebruikt. 

Nieuwsgierig naar onze andere thema’s?

Op dit moment hebben wij 32 kinderdagverblijf thema’s ontwikkeld. Elk DoenKids thema bevat een zesweeks programma gevuld met activiteiten en een eigen e-book.
Zou je graag meer willen weten over onze DoenKids thema’s? Dan verwijzen we je graag door naar de volgende blog.

Deel deze post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Categorieën

Nieuwste posts

DoenKids is onderdeel van

Gratis demo

Vraag via onderstaand formulier een gratis demo aan of per telefoon en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.