Thema ‘Hoera, ’t is herfst!’ met peuters en kleuters

‘Herfst, herfst, wat heb je te koop? Duizend kilo bladeren op een hoop…’
De bladeren vallen van de bomen, de zon gaat steeds minder schijnen en er liggen kastanjes in het bos. Je ziet herfstachtige kleuren en de paddenstoelen schieten uit de grond. Een jaargetijde om er op uit te gaan. Het bos is daarvoor een perfecte locatie. In het thema ‘Hoera, ‘t is herfst!’ gaan we allerlei herfstachtige activiteiten ondernemen.

In deze blog lichten we zes verschillende activiteiten uit. Maak aan de hand van een wc-rol een herfstboom, zing en dans samen mee met het kabouterliedje, bak egel broodjes en ga op bladerenjacht. Al deze leuke activiteiten komen aan bod tijdens het herfst thema. Wat kriebelt daar… het is een spin! Probeer deze spin maar eens te pakken te krijgen. Wist je trouwens dat je ook kunt toveren met herfstkleuren? Ook hier kom je tijdens dit thema achter.

Ontwikkelingsgericht werken met een DoenKids thema
Wil je meer weten over onze manier van werken met thema’s (en hoe dit kan aansluiten op jouw eventuele VVE programma) dan kun je hier onze digitale brochure downloaden. Per thema hanteren wij een compleet schema van alle activiteiten die op de planning staan, welke ontwikkelingsgebieden en ontwikkelingsdoelen je met deze activiteiten stimuleert en voor welke leeftijden de activiteiten geschikt zijn.

Zes herfstachtige activiteiten voor peuters

Herfstbladeren: draai en zoek
Kun je het juiste blad vinden? Draai de wijzer in het rond en kijk op welk blad deze wijzer uitkomt. Uiteraard kun je bij deze activiteit ook gebruik maken van echte bladeren die je gevonden hebt in het bos. Download hier deze activiteit om er meer over te lezen

Al klant?!
Ben je al klant bij DoenKids? Dan kun je de 5 onderstaande activiteiten in deze blog openen door op de link te klikken.

Nog geen klant bij DoenKids? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Stuur een mail naar info@doenkids.nl of bel 085-0656657.

1. Herfstboom stempelen
Klik hier om naar de activiteit toe te gaan
We stempelen met een wc-rol een herfstboom vol met mooie kleuren. Gebruik tape of een afwasborstel voor een speciaal effect!

2. Pak de spin!
Klik hier om naar de activiteit toe te gaan
Een spin! Probeer met een wasknijper de spinnen te pakken te krijgen. Het kan nog best moeilijk zijn, maar oefening baart kunst.

3. Op bladerenjacht
Klik hier om naar de activiteit toe te gaan
In de herfst laten de bomen hun bladeren vallen en zie je deze kleurrijke bladeren vaak in het bos op de grond liggen. Ieder blad heeft een eigen kleur. We ontdekken welke kleuren de bladeren allemaal hebben en de beste bladeren nemen we mee voor bijvoorbeeld de herfsttafel.

4. Toveren met herfstkleuren
Klik hier om naar de activiteit toe te gaan
Een spelletje waarbij er verschillende kleuren herfstbladeren tevoorschijn komen wanneer we het papier verschuiven. Welke kleuren zie jij ineens ontstaan?

5. Egelbroodjes
Klik hier om naar de activiteit toe te gaan
Deze schattige broodegeltjes zijn om op te eten. En ook nog eens heel makkelijk om te maken. Eet smakelijk!

Woordkaarten thema herfst

Elk DoenKids thema bevat een eigen set woordkaarten. Voor het thema ‘Hoera ’t is herfst’ kun je als klant de woordkaarten in onze database vinden. Er is ook een foto variant beschikbaar. De woordkaarten zijn in het Nederlands en in het Engels uitgewerkt.

Ook kun je de woordkaarten met illustraties in onze webshop bestellen!

Boekentips thema ‘Hoera ’t is herfst!’
Binnen dit herfstachtige thema kun je een aantal boeken voorlezen aan de kinderen. Hieronder zijn een aantal suggesties te vinden van boeken die je kunt gebruiken. Zoek eventueel uit welke boeken er aansluiten bij het VVE-programma dat jullie organisatie gebruikt.

Nieuwsgierig naar onze andere thema’s?

Op dit moment hebben wij 32 kinderdagverblijf thema’s ontwikkeld. Elk DoenKids thema bevat een zes weeks programma gevuld met activiteiten en een eigen e-book.

Zou je graag wat meer willen weten over onze DoenKids thema’s? Dan verwijzen we je graag door naar de volgende blog.

Deel deze post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Categorieën

Nieuwste posts

Gratis demo

Vraag via onderstaand formulier een gratis demo aan of per telefoon en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.