September is de groene maand! – activiteitenkalender september

Vanaf vorig jaar bieden wij iedere maand een activiteitenkalender aan boordevol tips met passende activiteiten voor die maand. Alle activiteiten staan in DoenKids. Het is een interactieve PDF: superhandig! Als je klikt op de activiteit ga je vanzelf naar het bijbehorende draaiboek. Je moet dan wel ingelogd zijn in DoenKids.

De maand september is hier een uitzondering op: september is bij DoenKids namelijk de groene maand! Dit betekent dat de activiteitenkalender deze maand in een ander ‘jasje’ wordt gestoken. Alle activiteiten die hierop staan zijn natuuractiviteiten. Ook zullen wij op social media elke dag minstens één ‘groene’ tip met jullie delen. Houd onze pagina’s dus in de gaten!

Bij elke activiteit wordt met behulp van een symbool aangegeven wat voor soort activiteit het is. Dit zijn de DoenKids soort activiteiten: eten en drinken, creatief, sport & spel, muziek, dans & drama, techniek & proefjes, natuur en media. Deze maand zullen natuuractiviteiten de hoofdrol spelen en zul je alleen bij uitzonderingen een symbool in de kalender te zien krijgen. Als je dit ziet betekent het dat de activiteit naast de categorie natuur, ook nog tot een andere categorie behoort. Bijvoorbeeld een creatieve natuuractiviteit, zoals je op maandag 13 september kunt zien.

Voel je gerust vrij om zelf op onderzoek uit te gaan binnen onze database en zelf op de activiteiten te klikken die passen bij jullie BSO!

Benieuwd naar de activiteitenkalender van augustus? Klik dan hier.

Woensdag 1 september: Weerdetectives: ontcijfer de wolken

Leer hoe je naar aanleiding van de wolken het weer kunt voorspellen. Word weerdetective! We kijken naar de wolken in de lucht. Kun je aan de wolken zien welk weer het gaat worden? Vul het weerpaspoort in!

Maandag 6 september: Verborgen wezens in de natuur

Ga als een echte natuurdetective op zoek naar verborgen gezichten in bomen en wolken. Welke zet jij op de foto?

Maandag 13 september: Happy Stones

Vrolijk word je zeker, als je een Happy Stone vindt! De steentjes zijn namelijk omgetoverd tot heuse kunstwerkjes. Maak zelf een Happy Stone en verstop het ergens in de natuur.

Vrijdag 24 september: Kleurenraam in de natuur

Lukt het jou om dezelfde kleuren te vinden als die op jouw regenbooglijst staan? Print de lijst, ga de natuur in en zoek je zot! Welke kleuren kom jij allemaal tegen?

Download hier de activiteitenkalender

Je kunt de complete groenkalender voor september hier downloaden!

Vanaf volgende maand zal er weer een ‘gewone’ activiteitenkalender verschijnen.

Kun je niet wachten op nieuwe ideeën? Neem dan zelf een kijkje in de database van DoenKids! Deze staat boordevol inspiratie.

Nog geen abonnement? Neem dan contact met ons op! Stuur een mail naar info@doenkids.nl of bel 085-0656657.

Deel deze post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Categorieën

Nieuwste posts

DoenKids is onderdeel van

Gratis demo

Vraag via onderstaand formulier een gratis demo aan of per telefoon en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.