Restaurantje spelen!

Waarom rollenspellen?

Een van de dingen waar wij als volwassenen jaloers op mogen zijn is toch wel het inbeeldingsvermogen van kinderen. Urenlang vader en moedertje spelen of de sterren van de hemel zingen tijdens je optreden als popartiest is toch geweldig? Als volwassene zul je niet meer snel een liniaal ter hand nemen en inbeelden dat het je toverstaf is. Want naarmate je ouder wordt neemt het plezier van verkleden en het spelen van een rollenspel wel af. Maar als jong kind wil en kan je nog van alles zijn! De beste verpleegster ter wereld, de liefste dierenarts en de snelste Formule 1 coureur, alles kan!

Rollenspellen waarbij kinderen zich inleven in de wereld van anderen, helpen kinderen om hun eigen identiteit te vormen. Hoe interessant is het om te zien wat er gebeurt als je ineens ober bent en aan andere mensen gaat vragen wat ze willen eten? Of wat doe je als chef-kok terwijl je heerlijke gerecht per ongeluk in de soep loopt?

Je zult merken dat kinderen onderscheid leren maken tussen eigen gevoelens en die van anderen waar ze mee spelen.

Restaurant spelen: hoe doe je het rollenspel?

Voor iedereen die ervan droomt om een kok te zijn, ober of serveerster hebben we een rollenspel ontwikkeld in restaurant vorm. Deze kun je als abonnee gratis downloaden en printen of voor €2,50 kopen in de webshop.

Voorbereiding

Tover je kinderdagverblijf of BSO om tot een restaurant. Zorg dat je genoeg attributen hebt om restaurantje mee te spelen. Denk hierbij ook aan aankleding zoals tafellakens, glazen/bekers, schorten enz. Betrek de kinderen bij de inrichting van het restaurant: hoe ziet een restaurant er eigenlijk uit? Print alle bijlagen van het rollenspel en lamineer deze eventueel zodat je het vaker kunt gebruiken.

Spelen maar!

Laat de kinderen zelf een kaartje kiezen of hussel de kaartjes ondersteboven op de tafel en laat iedereen een kaartje pakken. Dit is de rol die ze krijgen tijdens het spel! Met behulp van de menukaarten kunnen de kinderen kiezen uit al het lekkers dat er te bieden is. Wie bedient de gasten, neemt de telefoon aan of zorgt ervoor dat de lekkerste eitjes gebakken worden?

Tip: kent niet iedereen de rollen die op de kaartjes staan? Bespreek dan eerst in de groep even wat de rest van de kinderen denken wat de rol inhoudt.

Eet smakelijk 😉

Deel deze post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Categorieën

Nieuwste posts

Gratis demo

Vraag via onderstaand formulier een gratis demo aan of per telefoon en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.