Olympische Spelen thema voor BSO en basisschool

Compleet themaboek voor 4-12 jaar

De Olympische Spelen 2016 in Rio de Janeiro vinden plaats van 5 augustus 2016 tot 21 augustus 2016. Midden in de zomervakantie dus. Het zomervakantieprogramma Tour de Talent van DoenKids sluit hier deels bij aan omdat er ook een week in zit die helemaal in het teken staat van het thema “Sport”. Toch bleef het idee in mijn achterhoofd zitten dat ik iets meer met thema Olympische Spelen moest doen. Zo werd het thema voor een e-book geboren. En ik dacht nog, leuk, dat doe ik wel even….

Hoge eisen stellen, altijd een nieuw doel

Soms kan ik mezelf echt hoge doelen stellen en dit bleek er eentje. Toen ik dankzij Wikipedia erachter kwam dat er maar liefst 28 sporten aan bod kwamen op de Olympische Spelen van 2016, dacht ik: voor alle 28 ga ik een leuke passende activiteit bedenken. In Word zetten ik alle 28 sporten op een rijtje en bedacht me eerst dat er een algemene uitleg moest komen met een paar algemene knutsels. Dat lukte prima en dat had ik zo op papier.

ebook2

Maar toen…Sporten als boksen, schieten, worstelen staan ook op het programma! Hoe geef je daar nu eens een leuke draai aan? Je kunt toch niet gaan boksen op een school of op een bso? Daar moesten alternatieven voor te verzinnen zijn. Na veel speur-en denkwerk is het gelukt. Voor alle 28 sporten zijn er activiteiten opgenomen in het e-book. Soms heb ik er voor gekozen de spelregels uit te leggen, zoals bij handbal en basketbal. Soms worden er leuke creaties gemaakt, zoals bij voetbal en paardensport. Bij o.a. hockey, roeien en gewichtheffen vond ik hele leuke “fun food” snacks om te maken.

sumo worstelaar origineel

Een bowlingset maken van sumoworstelaars geknutseld van plastic flessen.

Al met al een enorm uitgebreid e-book waar je direct mee aan de slag kan! Nu te downloaden in de webshop voor €19,95

 

Deel deze post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Categorieën

Nieuwste posts

Gratis demo

Vraag via onderstaand formulier een gratis demo aan of per telefoon en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.