DoenKids is onderdeel van KidsKonnect, klik hier voor meer informatie.
KidsKonnect
NL EN
Demo aanvragenBlog

Project Glimlach

Misschien heb je op social media al iets voorbij zien komen over ‘Project Glimlach’  van RTL Nederland, waarbij heel veel mensen acties op touw zetten voor ernstig zieke kinderen in de Nederlandse ziekenhuizen. Niet alleen in de vorm van donaties, maar ook door middel van het delen van een ‘Ik steun RTL Project Glimlach’-foto op Insta Stories. Wij van DoenKids willen jou op weg helpen met inspiratie voor het ontwerp van jullie eigen gemaakte kerstkaarten voor de ernstig zieke kinderen die Kerst in het ziekenhuis moeten doorbrengen.
Wat is RTL Project Glimlach?
Stichting Kinderziekenhuizen van Oranje is hét goede doel van RTL Project Glimlach 2021. Een bijzondere, jaarlijks terugkerende inzamelingsactie van RTL. Tijdens RTL Project Glimlach slaan de programmamakers, presentatoren, medewerkers, kijkers, partners en adverteerders van RTL de handen ineen om samen zoveel mogelijk geld op te halen.

Met de opbrengst van deze actie kan de Stichting Kinderziekenhuizen van Oranje nog meer onderzoek en projecten mogelijk maken om angst, pijn en stress te verminderen bij 380.000 kinderen die daar ieder jaar mee te maken krijgen tijdens de behandeling van hun ziekte.

Wil je meer weten over RTL Project Glimlach? Ga dan naar rtlprojectglimlach.nl/

Doe jij mee aan de kerstkaartenactie? 
Kerst vieren in het ziekenhuis is voor niemand leuk. Daarom roept het Project Glimlach iedereen op om een kerstkaart te sturen naar de kinderen die deze Kerst in het ziekenhuis moeten doorbrengen. Want post ontvangen is altijd leuk! Doe jij ook mee en wil je een kerstkaart versturen?  Je kunt de kaarten vóór 17 december a.s. opsturen naar: 

RTL Project Glimlach 
o.v.v. Kerstkaartenactie RTL Project Glimlach 
Postbus 22222 
1202 CD Hilversum 
Je zou naar de winkel kunnen gaan om een kerstkaart te kopen. Maar het is nog veel leuker om je eigen kerstkaart te maken. Daarom hebben wij van DoenKids een aantal toffe tips op een rijtje gezet om mooie kerstkaarten te maken:
Materiaalkeuze
Je krijgt een stevigere kaart als je gebruik maakt van stevig papier. Hiervoor zou je naar de Action of de Hema kunnen gaan. Als je een vel papier dubbelvouwt heb je meteen een handige basis voor jouw kerstkaart.    

Bekijk verder welke materialen er nog meer op jouw locatie aanwezig zijn die je zou kunnen gebruiken om de kaarten te maken. Je kunt hierbij denken aan stiften, krijtjes, gekleurd papier, stempels, scharen, lijm en eventueel stickers. Voor het versieren van een kaart heb je over het algemeen geen grote stukken papier nodig. Je kunt dus prima restjes papier gebruiken of plaatjes knippen uit een oud tijdschrift of reclamefolder. Je zou ook een stuk uit een kleurplaat kunnen knippen, zoals de figuren uit de activiteit ‘kerstslinger maken'. Of maak een abstracte kerstboom van stroken papier.

Kom je er nu achter dat je te weinig materialen hebt, dan zou je nog materiaal kunnen bestellen of nog snel even langs de winkel kunnen gaan om wat te halen. Je kunt de kinderen en jezelf ook uitdagen om een kaart te maken van datgene wat er wel aanwezig is.
Maak je eigen kerststempels
Wist jij dat je ook zelf stempels kunt maken? In de activiteit ‘Kerstpost! ’ in de database van DoenKids staat een leuke kerstboom stempel die je zelf kunt maken van karton en bubbeltjesplastic. Je kunt ook wc-rolletjes, sponsen, foam of aardappelen  gebruiken om stempels van te maken.
Handen en voeten
Je zou ook je vingers, handen of voeten kunnen gebruiken als stempel. Met een beetje verf en je vingers kun je kerstballen in de kerstboom stempelen, of gebruik je hand voor een baard van de kerstman. Je kunt ook een vrolijke sneeuwpop maken van een afdruk van je vinger(s).

Teken je eigen kerstfiguren 
Vind je het lastig om zelf een kerstboom of rendier te tekenen? Met deze minicursus  leer je stap-voor-stap om verschillende kerstfiguren te tekenen. Als je de smaak te pakken hebt zijn er op het internet nog veel meer leuke stap-voor-stap figuren te vinden die je zou kunnen gebruiken op jouw kerstkaart.

Pop-up kaart 
Hoe leuk is het als de kaart opengaat en er komt een kerstbal tevoorschijn! Dit pop-up effect is heel eenvoudig te maken en zeker leuk voor de oudere kinderen om uit te proberen. Twee technieken hoe je dit effect kunt toepassen in jouw kaart staan uitgelegd in de activiteit ‘Pasen Pop-up kaart’. Je zou met deze techniek een kerstbal, sneeuwpop of Rudolf kunnen maken in plaats van een kuiken natuurlijk.
Inspirerende foto’s
Er zijn hier een aantal foto’s terug te vinden die je zou kunnen gebruiken ter inspiratie voor jouw eigen ontwerp. Het zijn voorbeelden, je hoeft ze dus niet te gebruiken. Wees lekker creatief!

Demo

Benieuwd wat DoenKids voor je kan betekenen? Vul het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op voor een vrijblijvende demo.
Demo aanvragen
Alle rechten voorbehouden KidsKonnect
Created by Clic.nl
Wij maken gebruik van cookies op onze website