DoenKids is onderdeel van KidsKonnect, klik hier voor meer informatie.
KidsKonnect
NL EN
Demo aanvragenBlog

BSO-activiteiten in september – tips voor de kinderopvang

Iedere maand bieden wij een activiteitenkalender aan boordevol tips met passende activiteiten voor die maand. Alle activiteiten staan in DoenKids. Het is een interactieve PDF: superhandig! Als je klikt op de activiteit ga je vanzelf naar het bijbehorende draaiboek. Je moet dan wel ingelogd zijn in DoenKids. Clickable naar de activiteitenkalender van deze maand (PDF).

Natuurlijk nemen we op de kalender de speciale (feest)dagen ook mee. In september zijn dit bijvoorbeeld ‘Internationale Dag van de Baard, ‘Prinsjesdag’ en ‘De dag van de Pedagogisch Medewerker en Gastouder’. Extra leuk om hier even bij stil te staan met de kinderen.

Bij elke activiteit wordt met behulp van een symbool aangegeven wat voor soort activiteit het is. Dit zijn de DoenKids soort activiteiten: eten en drinken, creatief, sport & spel, muziek, dans & drama, techniek & proefjes, natuur en media.

In deze maandelijkse blog worden er een aantal activiteiten uitgelicht, maar voel je gerust vrij om zelf op onderzoek uit te gaan en zelf op de activiteiten te klikken die passen bij jullie BSO.

Benieuwd naar de activiteitenkalender van september? Klik dan hier.
Voorbeeld BSO activiteiten september
Donderdag 1 september: Media - Fotofinish
Soms is het heel moeilijk om te zien wie de wedstrijd gewonnen heeft. Daarom maken ze vaak gebruik van camera’s bij de finish. Dat gaan wij ook doen!

Dinsdag 6 september: Creatief – Beestachtige boekenleggers
Lezen is leuk! En het wordt nog leuker met deze beestachtige boekenleggers! Heb je eenmaal de basis onder de knie, dan kun je eindeloos variëren! Een monster, een keuken, een konijn, een minion of misschien wel iets heel anders? Leef je uit!
Woensdag 14 september: Spel - Blaasvoetbal
Zin in een potje voetbal? Deze keer spelen we geen voetbal met onze voeten, maar met een rietje! Blaas het balletje in het doel van de tegenstander en SCOOR!

Maandag 26 september: Muziek, dans en drama – Pesten is een drama
Pesten is absoluut niet leuk of grappig. Een drama dus! Wij spelen een paar korte dramaspellen en leren hier meer over. Speel het samen!
Download hier de activiteitenkalender
Je kunt de complete activiteitenkalender voor september hier downloaden!  Of bekijk de kalender direct in DoenKids en plan het in.
Iedere maand zal er een nieuwe blog verschijnen met een nieuwe BSO-activiteitentipkalender. Kun je niet wachten op nieuwe ideeën? Neem dan zelf een kijkje in de database van DoenKids! Deze staat boordevol inspiratie.
Nog geen abonnement? Neem dan contact met ons op! Stuur een mail naar info@doenkids.nl of bel 085-4001100 (Let op: kies eerst 1 voor support en dan 5 voor DoenKids).

Demo

Benieuwd wat DoenKids voor je kan betekenen? Vul het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op voor een vrijblijvende demo.
Demo aanvragen
Alle rechten voorbehouden KidsKonnect
Created by Clic.nl
Wij maken gebruik van cookies op onze website