DoenKids is onderdeel van KidsKonnect, klik hier voor meer informatie.
KidsKonnect
NL EN
Demo aanvragenBlog

BSO-activiteiten in november – tips voor de kinderopvang

Iedere maand bieden wij een activiteitenkalender  aan boordevol tips met passende activiteiten voor die maand. Alle activiteiten staan in DoenKids. Het is een interactieve PDF: superhandig! Als je klikt op de activiteit ga je vanzelf naar de bijbehorende uitleg van de activiteit. Je moet dan wel ingelogd zijn in DoenKids.  

Natuurlijk nemen we op de kalender de speciale (feest)dagen ook mee. In november zijn dat bijvoorbeeld Sint-Maarten, Boomfeestdag en Sint Pannenkoek. Extra leuk om hier even bij stil te staan met de kinderen.  
Bij elke activiteit wordt met behulp van een symbool aangegeven wat voor soort activiteit het is. Dit zijn de DoenKids soort activiteiten: eten en drinken, creatief, sport en spel, muziek, dans en drama, techniek en proefjes, natuur en media. 
In deze maandelijkse blog worden er een aantal activiteiten uitgelicht, maar voel je gerust vrij om zelf op onderzoek uit te gaan en op de activiteiten te klikken die passen bij jullie BSO.  
Voorbeeld BSO activiteiten september
Woensdag 1 november: Eten en drinken – Hartige pompoentaart
Hartige taart.. Mmm! De naam klinkt al lekker. Hartige taart is een taart die je als gerecht kun eten, in plaats van een toetje. Deze taart vullen we met pompoen!

Dinsdag 7 november: Sport en spel – Dennenappelroof
Probeer de dennenappels te roven. Maar pas op dat je niet wordt getikt door de eekhoorns!
Maandag 13 november: Spel – Boodschappen zaklamp memory
Speel dit grappige potje memory en kom erachter wat er in het winkelwagentje zit! Wie heeft als eerst een paar gevonden?

Dinsdag 28 november: Muziek, dans en drama – 10 minuten activiteiten zonder materiaal
Hebben jullie geen zin in een standaard potje tikkertje of verstoppertje? Probeer dan eens één van deze 31 activiteiten. Je hebt er geen materiaal bij nodig en hoeft ze ook niet voor te bereiden. Lees ze door en kies er één uit!
Download hier de activiteitenkalender
Je kunt de complete activiteitenkalender voor november hier  downloaden! Of bekijk de kalender direct in DoenKids en plan het in. 

Iedere maand zal er een nieuwe blog verschijnen met een nieuwe BSO-activiteitentipkalender. Kun je niet wachten op nieuwe ideeën? Neem dan zelf een kijkje in de database van DoenKids! Deze staat boordevol inspiratie. 

Nog geen abonnement? Neem dan contact met ons op! Stuur een mail naar info@doenkids.nl of bel 085-4001100 (Let op: kies eerst 1 voor support en dan 5 voor DoenKids). 

Demo

Benieuwd wat DoenKids voor je kan betekenen? Vul het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op voor een vrijblijvende demo.
Demo aanvragen
Alle rechten voorbehouden KidsKonnect
Created by Clic.nl
Wij maken gebruik van cookies op onze website