DoenKids is onderdeel van KidsKonnect, klik hier voor meer informatie.
KidsKonnect
NL EN
Demo aanvragenBlog

BSO-activiteiten in maart – tips voor de kinderopvang

Iedere maand bieden wij een activiteitenkalender aan boordevol tips met passende activiteiten voor die maand. Alle activiteiten staan in DoenKids. Het is een interactieve PDF: superhandig! Als je klikt op de activiteit ga je vanzelf naar de bijbehorende uitleg van de activiteit. Je moet dan wel ingelogd zijn in DoenKids.

Natuurlijk nemen we op de kalender de speciale (feest)dagen ook mee. In maart is dat bijvoorbeeld Nationale Complimentendag, NLdoet! en de start van de Nationale Museumweek. Extra leuk om hier even bij stil te staan met de kinderen.
Bij elke activiteit wordt met behulp van een symbool aangegeven wat voor soort activiteit het is. Dit zijn de DoenKids soort activiteiten: eten en drinken, creatief, sport en spel, muziek, dans en drama, techniek en proefjes, natuur en media.
In deze maandelijkse blog worden er een aantal activiteiten uitgelicht, maar voel je gerust vrij om zelf op onderzoek uit te gaan en op de activiteiten te klikken die passen bij jullie BSO.
Voorbeeld BSO activiteiten maart
Woensdag 1 maart: Muziek, dans en drama – Complimentenrap
Op woensdag 1 maart is het Nationale Complimentendag.
Het lijkt zo normaal; een compliment uitdelen als iets goed gaat of als je iets positiefs bij iemand ziet. Maar helaas blijkt uit de praktijk toch dat het te weinig gebeurt. Tijdens Nationale Complimentendag wordt hier extra bij stilgestaan. Deel eens een compliment uit! Het kan zoveel voor iemand betekenen. Bovendien is het goed om eens met de kinderen bij dit onderwerp stil te staan. “Wie deelt er wel eens een compliment uit? Heb jij wel eens een compliment ontvangen? Noem zelf eens wat voorbeelden van complimenten. Wat zou jij kunnen zeggen tegen degene naast je?” Door deze activiteit kun je er samen met de kinderen al spelenderwijs mee bezig gaan. Ze maken namelijk een complimentenrap voor elkaar!
 
Vrijdag 10 maart: Spel – Trashure Hunt
Het Oranje Fonds organiseert op 10 en 11 maart 2023, samen met duizenden sociaalmaatschappelijke organisaties in het land, weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje het verschil te maken en ertoe te doen! (Bron: https://www.nldoet.nl/over-nldoet)
Deze activiteit stimuleert het verzamelen van zwerfafval op een leuke manier. ‘Hunt’ betekent ‘jacht’ in het Engels. We gaan op jacht naar vuilnis. Een jacht naar een schat heet in het Engels een “treasure hunt”. In het Engels is het woord voor vuilnis “trash”. Wanneer we dus praten over een “trashure hunt” klinkt dit precies hetzelfde als “treasure hunt” maar we gaan niet op jacht naar een schat, maar op jacht naar afval! Een leuke manier om ook een steentje bij te dragen aan de NLdoet-campagne en kinderen meer bewustwording over dit initiatief mee te geven.
Dinsdag 14 maart: Media – Maak je eigen GIF-je
Heb je wel eens een gifje gezien? Het zegt meer dan 1000 woorden. En weet je wat nóg toffer is dan een bestaand gifje versturen? Zelf gifjes maken! Tijdens deze activiteit gaan we aan de slag om dit te leren. Dat wordt lachen, gieren, brullen. Krijg jij al toffe ideeën?

 Maandag 20 maart: Ontdekken, techniek & proefjes  – Weerstation van hout
We gaan van een houten plank en een stuk touw zelf een weerstation maken. Zo kunnen we zien of het regent, de zon schijnt of dat het waait buiten. Superhandig en niet zo moeilijk om te maken! Is het touwtje nat? Dan regent het. Is het touwtje weg? Dan is het gestolen.
Een toffe timmeractiviteit met een knipoog.
Download hier de activiteitenkalender
Je kunt de complete activiteitenkalender voor maart hier downloaden! Of bekijk de kalender direct in DoenKids en plan het in.

Iedere maand zal er een nieuwe blog verschijnen met een nieuwe BSO-activiteitentipkalender. Kun je niet wachten op nieuwe ideeën? Neem dan zelf een kijkje in de database van DoenKids! Deze staat boordevol inspiratie.
Nog geen abonnement? Neem dan contact met ons op! Stuur een mail naar info@doenkids.nl of bel 085-4001100 (Let op: kies eerst 1 voor support en dan 5 voor DoenKids).

Demo

Benieuwd wat DoenKids voor je kan betekenen? Vul het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op voor een vrijblijvende demo.
Demo aanvragen
Alle rechten voorbehouden KidsKonnect
Created by Clic.nl
Wij maken gebruik van cookies op onze website