DoenKids is onderdeel van KidsKonnect, klik hier voor meer informatie.
KidsKonnect
NL EN
Demo aanvragenBlog

BSO-activiteiten in juni – tips voor de kinderopvang

Iedere maand bieden wij een activiteitenkalender aan boordevol tips met passende activiteiten voor die maand. Alle activiteiten staan in DoenKids. Het is een interactieve PDF: superhandig! Als je klikt op de activiteit ga je vanzelf naar de bijbehorende uitleg van de activiteit. Je moet dan wel ingelogd zijn in DoenKids.

Natuurlijk nemen we op de kalender de speciale (feest)dagen ook mee. In juni zijn dat bijvoorbeeld Vaderdag, Nationale Buitenspeeldag en Modderdag. Extra leuk om hier even bij stil te staan met de kinderen.
Bij elke activiteit wordt met behulp van een symbool aangegeven wat voor soort activiteit het is. Dit zijn de DoenKids soort activiteiten: eten en drinken, creatief, sport en spel, muziek, dans en drama, techniek en proefjes, natuur en media.
In deze maandelijkse blog worden er een aantal activiteiten uitgelicht, maar voel je gerust vrij om zelf op onderzoek uit te gaan en op de activiteiten te klikken die passen bij jullie BSO.
Voorbeeld BSO activiteiten juni
Woensdag 14 juni: Spel – Darten met water
Op woensdag 14 juni is het Nationale Buitenspeeldag. Sinds 1994 wordt er in Nederland elk jaar een Nationale Buitenspeeldag gehouden. Op die dag worden overal in ons land straten afgesloten voor verkeer, zodat kinderen daar zonder gevaar kunnen spelen. Je kunt je aanmelden op de website van Jantje Beton en een gratis spandoek ontvangen die jullie bij jullie locatie op kunnen hangen.
Het spel ‘Darten met water’ sluit goed aan op deze Buitenspeeldag! Het is namelijk een supertoffe buitenactiviteit die met relatief weinig middelen uit te voeren is. Maak met krijt een soort supergroot dartbord op de grond. Bepaal zelf de exacte vorm en de puntentelling. De kinderen moeten proberen om met natte sponzen het hoogste puntenaantal te gooien. Wie heeft de meeste punten gegooid?

Vrijdag 16 juni: Creatief – Papa parkeerschijf
 Op zondag 18 juni is het zover. Dan is het alweer Vaderdag!  Maken jullie een cadeautje voor alle papa’s op de BSO? De papa parkeerschijf is een geschikt en handig presentje! Je maakt het gemakkelijk met behulp van onze toegevoegde bijlage en een splitpen. Vroem, vroem!
Woensdag 21 juni: Sport en bewegen – Woestijnyoga
Misschien is dit jullie niet bekend (of juist wel), maar op woensdag 21 juni is het Internationale Yogadag! De start van de zomer begint dus érg relaxed. Ontspan samen tijdens een woestijnyoga-sessie. Doe verschillende ‘woestijnposes’ zoals de cactus- of de dromedarishouding. Namasté!

Donderdag 29 juni: Spel – Moddergrabbelen
Yes! Het is weer tijd om lekker vies te worden! Op 29 juni is het namelijk Modderdag. Doet jullie organisatie hier ook aan mee? Tijdens Modderdag staat het vrij spelen met de elementen water en zand centraal. Kinderen krijgen de ruimte om modder te maken, te ontdekken en te beleven. Honderdduizenden kinderen in binnen- en buitenland zijn tegelijkertijd actief bezig met natuur. En daarbij mag je vies worden! (Bron: IVN.nl)
In onze database staan verschillende soorten modderactiviteiten klaar voor jullie. Waaronder het ‘Moddergrabbelen’. Zet een aantal emmers of bakken gevuld met modderwater klaar en verstop onderin een aantal ‘schatten’ (van natuurlijk materiaal). Het is de bedoeling dat de kinderen met hun handen in de bakken op zoek gaan naar de schatten. De kinderen kunnen voordat ze de schat uit de modder halen ook nog raden wat voor schat ze gepakt hebben. Alle schatten gevonden? Dan kunnen jullie ze gaan tellen! Verstop de materialen weer in de bak en de kinderen kunnen opnieuw moddergrabbelen. De oudere kinderen zouden (natuurlijk) materiaal voor elkaar kunnen verstoppen! Dit maakt het nog een stukje uitdagender.
Download hier de activiteitenkalender
Je kunt de complete activiteitenkalender voor juni hier downloaden! Of bekijk de kalender direct in DoenKids en plan het in.

Iedere maand zal er een nieuwe blog verschijnen met een nieuwe BSO-activiteitentipkalender. Kun je niet wachten op nieuwe ideeën? Neem dan zelf een kijkje in de database van DoenKids! Deze staat boordevol inspiratie.
Nog geen abonnement? Neem dan contact met ons op! Stuur een mail naar info@doenkids.nl of bel 085-4001100 (Let op: kies eerst 1 voor support en dan 5 voor DoenKids).

Demo

Benieuwd wat DoenKids voor je kan betekenen? Vul het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op voor een vrijblijvende demo.
Demo aanvragen
Alle rechten voorbehouden KidsKonnect
Created by Clic.nl
Wij maken gebruik van cookies op onze website