DoenKids is onderdeel van KidsKonnect, klik hier voor meer informatie.
KidsKonnect
NL EN
Demo aanvragenBlog

BSO-activiteiten in januari – tips voor de kinderopvang

Iedere maand bieden wij een activiteitenkalenderaan boordevol tips met passende activiteiten voor die maand. Alle activiteiten staan in DoenKids. Het is een interactieve PDF: superhandig! Als je klikt op de activiteit ga je vanzelf naar de bijbehorende uitleg van de activiteit. Je moet dan wel ingelogd zijn in DoenKids.    

Natuurlijk nemen we op de kalender de speciale (feest)dagen ook mee. In december zijn dat bijvoorbeeld Nieuwjaarsdag, Spaghettidag en de start van de Nationale Voorleesdagen. Extra leuk om hier even bij stil te staan met de kinderen.    
Bij elke activiteit wordt met behulp van een symbool aangegeven wat voor soort activiteit het is. Dit zijn de DoenKids soort activiteiten: eten en drinken, creatief, sport en spel, muziek, dans en drama, techniek en proefjes, natuur en media.   
In deze maandelijkse blog worden er een aantal activiteiten uitgelicht, maar voel je gerust vrij om zelf op onderzoek uit te gaan en op de activiteiten te klikken die passen bij jullie BSO.    
Voorbeeld BSO activiteiten januari
Donderdag 4 januari: Ontdekken, techniek en proefjes – Spaghetti piramide
In teams gaan we de strijd met elkaar aan! Hier is goed denkwerk voor nodig. Welk team bedenkt de beste constructie waardoor ze de grootste en hoogste spaghetti piramide kunnen bouwen? Dé activiteit om te doen op Spaghettidag!
 
Dinsdag 9 januari: Spel– Hide & seek de bug
Waar zitten de (internet)bugs op het moederbord? Plaats de 4 puzzelstukken op het spelbord, zodat alle bugs verborgen worden, behalve diegene die in de opdrachtkaart afgebeeld zijn. Hide and seek!
Maandag 15 januari: Creatief – Delfts Blauwe papieren bordjes
Wie kent er niet de bekende Delfts blauwe bordjes? De bordjes waren vooral vroeger razend populair in Holland, maar zijn nu nog steeds erg bekend. Wij gaan onze eigen bordjes maken door papieren bordjes te versieren met verschillende tinten blauw. Wat teken jij?
 
Maandag 22 januari: Eten en drinken – Hippe stamppotten
Vandaag gaan we een lekkere stamppot maken. Maar niet zomaar stamppot: een hippe variant! In dit draaiboek kun je kiezen tussen rode bietenstampot met gebakken appel (prinsessenstampot) of boerenkoolkroketjes. Kies samen een recept uit en ga aan de slag! 
Je kunt de complete activiteitenkalender voor januari hier downloaden! Of bekijk de kalender direct in DoenKids en plan het in.   
   
Iedere maand zal er een nieuwe blog verschijnen met een nieuwe BSO-activiteitentipkalender. Kun je niet wachten op nieuwe ideeën? Neem dan zelf een kijkje in de database van DoenKids! Deze staat boordevol inspiratie.   
   
Nog geen abonnement? Neem dan contact met ons op! Stuur een mail naar info@doenkids.nl of bel 085-4001100 (Let op: kies eerst 1 voor support en dan 5 voor DoenKids).   
  

Demo

Benieuwd wat DoenKids voor je kan betekenen? Vul het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op voor een vrijblijvende demo.
Demo aanvragen
Alle rechten voorbehouden KidsKonnect
Created by Clic.nl
Wij maken gebruik van cookies op onze website