DoenKids is onderdeel van KidsKonnect, klik hier voor meer informatie.
KidsKonnect
NL EN
Demo aanvragenBlog

BSO-activiteiten in januari – tips voor de kinderopvang

Iedere maand bieden wij een activiteitenkalender aan boordevol tips met passende activiteiten voor die maand. Alle activiteiten staan in DoenKids. Het is een interactieve PDF: superhandig! Als je klikt op de activiteit ga je vanzelf naar het bijbehorende draaiboek. Je moet dan wel ingelogd zijn in DoenKids.

Natuurlijk nemen we op de kalender de speciale (feest)dagen ook mee. In januari is dat bijvoorbeeld de Nationale Voorleesdagen. Extra leuk om hier even bij stil te staan met de kinderen.

Bij elke activiteit wordt met behulp van een symbool aangegeven wat voor soort activiteit het is. Dit zijn de DoenKids soort activiteiten: eten en drinken, creatief, sport & spel, muziek, dans & drama, techniek & proefjes, natuur en media.

In deze maandelijkse blog worden er een aantal activiteiten uitgelicht, maar voel je gerust vrij om zelf op onderzoek uit te gaan en zelf op de activiteiten te klikken die passen bij jullie BSO.
Voorbeeld BSO activiteiten januari
Dinsdag 3 januari: Creatief – Jouw ruimte als Winter Wonderland
Verander jullie ruimte in een skiresort of een sneeuwpoppenpark! Een paar lampjes erbij en je hebt de magische wereld van de winter!

Maandag 9 januari: Ontdekken, techniek en proefjes – Een sneeuwpop van ijsballen
Laat kinderen voelen aan ijs en maak van de bevroren ijsballen en natuurlijke materialen een sneeuwpop.
Maandag 23 januari: Media – Green screen
Hoe maak je foto's waarin het lijkt alsof je de hele wereld rondreist in een uur? Dat leer je in deze activiteit! Voor een groen scherm maken jullie de grappigste foto's, helemaal zelf!

Vrijdag 27 januari: Sport & bewegen – Parallel-reuzeslalom
De parallel reuzenslalom is een echte wintersport. Soms doen ze deze sport met snowboards en soms met ski's. Neem het één op één tegen elkaar op in deze reuzeslalom! Wie komt als eerst over de finish?
Download hier de activiteitenkalender
Je kunt de complete activiteitenkalender voor januari hier downloaden! Of bekijk de kalender direct in DoenKids en plan het in.

Iedere maand zal er een nieuwe blog verschijnen met een nieuwe BSO-activiteitentipkalender. Kun je niet wachten op nieuwe ideeën? Neem dan zelf een kijkje in de database van DoenKids! Deze staat boordevol inspiratie.
Nog geen abonnement? Neem dan contact met ons op! Stuur een mail naar info@doenkids.nl of bel 085-4001100 (Let op: kies eerst 1 voor support en dan 5 voor DoenKids).

Demo

Benieuwd wat DoenKids voor je kan betekenen? Vul het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op voor een vrijblijvende demo.
Demo aanvragen
Alle rechten voorbehouden KidsKonnect
Created by Clic.nl
Wij maken gebruik van cookies op onze website