DoenKids is onderdeel van KidsKonnect, klik hier voor meer informatie.
KidsKonnect
NL EN
Demo aanvragenBlog

BSO-activiteiten in april – tips voor de kinderopvang

Iedere maand bieden wij een activiteitenkalender aan boordevol tips met passende activiteiten voor die maand. Alle activiteiten staan in DoenKids. Het is een interactieve PDF: superhandig! Als je klikt op de activiteit ga je vanzelf naar de bijbehorende uitleg van de activiteit. Je moet dan wel ingelogd zijn in DoenKids.

Natuurlijk nemen we op de kalender de speciale (feest)dagen ook mee. In april zijn dat bijvoorbeeld Tafeltennisdag, Pasen, Koningsdag en het Suikerfeest. Extra leuk om hier even bij stil te staan met de kinderen.
Bij elke activiteit wordt met behulp van een symbool aangegeven wat voor soort activiteit het is. Dit zijn de DoenKids soort activiteiten: eten en drinken, creatief, sport en spel, muziek, dans en drama, techniek en proefjes, natuur en media.
In deze maandelijkse blog worden er een aantal activiteiten uitgelicht, maar voel je gerust vrij om zelf op onderzoek uit te gaan en op de activiteiten te klikken die passen bij jullie BSO.
Voorbeeld BSO activiteiten april
Donderdag 6 april: Sport en bewegen – Tafeltennis
Op donderdag 6 april is het Tafeltennisdag! De dag voor een gezellig potje tafeltennis.
Begin eerst met een aantal oefeningen die jou gaan helpen om je tafeltennis-techniek te verbeteren. Als je genoeg geoefend hebt ben je klaar om een echt spelletje tafeltennis te spelen! Het is namelijk een leuk en actief spel wat je eindeloos door kunt blijven spelen. En dan is Tafeltennisdag hét perfecte excuus om een extra potje te spelen, toch?!


Maandag 10 april: Muziek, dans en drama – Paashazen disco
Ei you ready? Het is Pasen! Tijd voor een feestje. Want zeg nou zelf: juist op deze dagen mag er gedanst worden! We organiseren een heuse paashazendisco op de BSO. Dus, je hazenpootjes van de vloer en je oortjes rechtovereind. We swingen erop los en doen ondertussen plezierige paasspelletjes.
Woensdag 19 april: Sport en bewegen – Potje positief pesten
Op 19 april is het De Dag Tegen Pesten. Een belangrijk initiatief. Deze dag is vooral bedoeld om één dag per jaar extra bewustzijn te creëren van pesten en de gevolgen daarvan voor hele gezinnen. (Bron: https://www.stoppestennu.nl/19-april-2022-landelijke-dag-tegen-pesten-maar-waarom)
Tijdens deze toffe activiteit kunnen jullie hier al spelenderwijs aandacht aan besteden.
Op een positieve manier, door middel van een levend kwartetspel, bespreek je samen pestonderwerpen. Tip: in onze database staan nog meer activiteiten die dit onderwerp op een laagdrempelige manier aankaarten. Ga gerust zelf op onderzoek uit. Ook zouden jullie de special ‘Week tegen Pesten’ kunnen bekijken en kunnen inplannen!

Vrijdag 21 april: Creatief – Mozaïek moskee 
Het is Suikerfeest! Moslims vieren met het Suikerfeest het einde van de Ramadan, de periode waarin ze vasten en overdag niet mogen eten en drinken. Dit feest duurt drie dagen. Families en vrienden komen samen en eten veel lekkers, waaronder zoetigheid. Om die reden heet dit feest in Nederland ‘het Suikerfeest’. Leuk om hier aandacht aan te besteden met de kinderen. Misschien zijn er bij jullie op de BSO wel kinderen die het Suikerfeest vieren?
Maak een mooie mozaïek moskee voor aan de muur. Maak je er meerdere, dan wordt het een toffe slinger! Versier de ruimte en maak het gezellig samen.
Download hier de activiteitenkalender
Je kunt de complete activiteitenkalender voor april hier downloaden! Of bekijk de kalender direct in DoenKids en plan het in.

Iedere maand zal er een nieuwe blog verschijnen met een nieuwe BSO-activiteitentipkalender. Kun je niet wachten op nieuwe ideeën? Neem dan zelf een kijkje in de database van DoenKids! Deze staat boordevol inspiratie.
Nog geen abonnement? Neem dan contact met ons op! Stuur een mail naar info@doenkids.nl of bel 085-4001100 (Let op: kies eerst 1 voor support en dan 5 voor DoenKids).

Demo

Benieuwd wat DoenKids voor je kan betekenen? Vul het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op voor een vrijblijvende demo.
Demo aanvragen
Alle rechten voorbehouden KidsKonnect
Created by Clic.nl
Wij maken gebruik van cookies op onze website