Modderdag: bak moddertaartjes

Save the date: want vrijdag 29 juni is het modderdag!

Tijdens Modderdag ontdekken kinderen wat modder is, hoe je er mee kunt spelen en wat de verbinding met de aarde voor hen betekent. Honderdduizenden kinderen in binnen- en buitenland (International Mud Day) zijn tegelijkertijd actief bezig met natuur. Modderdag, ik had er eerlijk gezegd nog nooit van gehoord maar wat is het leuk! Doe je ook mee? Op 29 juni kun je allerlei ModderActiviteiten organiseren zoals: Modderbadje, ModderGrabbelen, lopen over een Blotenvoetenpad, zandtaartjes bakken in een ModderKeuken of een echte ModderRace met hindernissen. Hoe heerlijk is het, lekker met je handen in het zand of aarde. Ik hoefde Jelka en Yfke geen twee keer te vragen of ze mij wilden helpen met het maken van deze blog. We gingen namelijk aan de slag met moddertaartjes!

Wat heb je nodig voor de moddertaartjes?

Volgens mij is een uitleg niet echt nodig, de foto’s spreken voor zich. Pak in ieder geval even de papieren cupcakevormpjes uit de keukenkast, want dat maakt het moddertaartjes bakken natuurlijk extra leuk. Knip samen met je kinderen wat takjes uit de tuin die ze mogen gebruiken voor de versiering en zet eventueel een zak tuinaarde klaar. Zand uit de zandbak of aarde uit je bloemperkjes kan natuurlijk ook.

Hoe maak je de moddertaartjes?

Volgens Jelka en Yfke werkt het het beste als je de modder eerst in een emmertje mengt met een klein beetje water. Even goed roeren en daarna tot bolletjes kneden. Daarna vul je de cupcakevormpjes met het mengsel en kan het versieren beginnen. De meiden knipten zogenaamde kaarsjes van een takje en bloemetjes en blaadjes van diverse plantjes dienden als versiering. Het recept voor de allerbeste moddertaartjes is volgens mij: laat je kinderen lekker aanmodderen!

En tadaa, na een tijdje kliederen waren de handen lekker vies en de moddertaartjes klaar. Naast Heksensoep hebben de meiden besloten dat dit hun tweede specialiteit van de Moddermenukaart is.

Veel plezier op Modderdag!

X Elske

Tips
– Voor peuters en kleuters is het e-book thema Modderplezier een echte aanrader!
– Download de activiteit ‘Moddertaartjes‘ hier! 

Deel deze post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Categorieën

Nieuwste posts

DoenKids is onderdeel van

Gratis demo

Vraag via onderstaand formulier een gratis demo aan of per telefoon en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.