Menubord

Wat eten we vandaag?

Mam, wat eten we vandaag?! Tja, dat is altijd weer de vraag! Met behulp van dit menubord kan iedereen in het gezin in één oogopslag zien welke favoriet er vanavond op tafel staat!

Het bord in het voorbeeld is gemaakt van dozenkarton, dat met een likje verf een whitewash-effect heeft gekregen. Dit dozenkarton kan natuurlijk ook vervangen worden door ander stevig karton of zelfs hout!

marshavalk_dk2016_menubord_materialen

Materialen en gereedschappen:

[vc_row][vc_column width=”1/2″]

[/vc_column][vc_column width=”1/2″]

[/vc_column]

Werkbeschrijving

Stap 1:

Snijd een stuk dozenkarton af op A3 formaat. Geef het karton een whitewash-look met een laag plakkaatverf en laat drogen. Verf daarna ook de andere zijde: dit helpt om kromtrekken te voorkomen/corrigeren.

marshavalk_dk2016_menubord_stap1

Tip 1: Gebruik een sponsje in plaats van een kwast om de verf aan te brengen. Het karton wordt dan veel minder nat omdat je dan veel minder verf nodig hebt om het hele vlak te vullen. Daarnaast ben je ook nog veel sneller klaar!
Tip 2: Is het karton erg dun, dan kun je ter versteviging ook eerst twee panelen dozenkarton op elkaar plakken.stap 1

Stap 2:

 

Snijd of knip kaartjes van knutselkarton: 7 stuks van 8,5×8,5 cm voor op het menubord en daarnaast witte en gekleurde kaartjes voor de gerechten. In het voorbeeld zijn witte kaartjes van 6 x 4,5 cm gebruikt, die op gekleurde kaartjes van 7 x 5,5 cm zijn geplakt.

Stap 3:

marshavalk_dk2016_menubord_stap3Gebruik viltstiften (of kleurpotloden) en schrijf/teken elk van je favoriete gerechten op een wit kaartje. Plak elk gerechtenkaartje daarna op een gekleurd kaartje.

Stap 4:

Teken cirkels met een diameter van 2,5 cm op restjes karton. Knip de cirkels uit. Schrijf met stift de eerste letter van elke weekdag op de cirkels en plak ze elk in een kroondop (zie ook het filmpje!).

marshavalk_dk2016_menubord_stap4

Tip: Zoek een plastic dop die in een kroondop past en gebruik deze om de cirkels te tekenen.

Stap 5:

Neem 7 wasknijpers en bekleed één zijde van de wasknijper met designpapier. Plak daarna met knutsellijm de kroondoppen op de wasknijpers.

Stap 6:

Snijd een lange strook gekleurd papier dat net zo breed is als de rijstverpakking (in het voorbeeld 50 x 3,5 cm).
Teken met potlood een trapezevorm op de rijstverpakking en knip deze vorm uit de verpakking zodat er een vakje ontstaat. Bekleed nu de rijstverpakking met (design)papier. Gebruik het uitgeknipte deel van de verpakking als hulpmiddel om de vorm van het vakje over te nemen op een vel gekleurd
papier. Plak als laatste de lange strook papier om de verpakking.marshavalk_dk2016_menubord_stap6

Stap 7:

Neem het witgeverfde dozenkarton en schrijf het woord ‘menu’ in de bovenste 7 cm van het paneel. Gebruik eventueel eerst potlood en trek het woord daarna over met stift.marshavalk_dk2016_menubord_stap7

Stap 8:

Plaats de vierkante gekleurde kaartjes, het bakje en alle wasknijpers op het paneel van dozenkarton.

 

 

Start met het vastplakken van het vierkante kaartje linksonder en het bakje daarnaast en plak de wasknijper op het vierkante kaartje. Plak daarna de middelste rij vierkante kaartjes en de bijbehorende wasknijpers vast en eindig met de bovenste rij kaartjes en wasknijpers.marshavalk_dk2016_menubord_stap8

Versier het bord eventueel nog met paillettenmix of een andere platte versiering.

Stap 9:

marshavalk_dk2016_menubord_stap9
Geef het menubord een mooi plekje in de keuken en start met menuplannen!

Download hier de handige PDF van De Rolfgroep met complete de uitleg.

 

Bekijk hier de video!

 

Deel deze post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Gratis demo

Vraag via onderstaand formulier een gratis demo aan of per telefoon en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.