Kleine blauwe truck

De Nationale Voorleesdagen komen er aan! Van 25 januari t/m 4 februari is er extra aandacht voor voorlezen. Ieder jaar geniet ik weer van de Prentenboeken Top 10. Mijn kinderen behoren qua leeftijd al lang niet meer tot de doelgroep maar ik benen blijf nu eenmaal dol op prentenboeken. Gelukkig kan ik dankzij mijn werken voor DoenKids met gewoon blijven verdiepen in deze leuke verhalen. In de Top 10 van dit jaar staat o.a. het boek “Kleine blauwe truck” van Alice Schertle.

Waar gaat het boek over?

Kleine blauwe truck is de vriendelijkste wagen van de boerderij. Hij is bevriend met alle dieren en staat altijd voor iedereen klaar. Zélfs de knorrige kiepwagen, die altijd hard langs hem heen rijdt, helpt hij uit de brand. Of eigenlijk: uit de modder. Maar dan komt kleine blauwe truck zelf vast te zitten… Gelukkig heeft hij een hoop vrienden die hem graag een duwtje komen geven!little-blue-truck-party-4-web

Dit boek zit boordevol leuke auto- en dierengeluiden om na te doen. Een absolute bestseller in de Verenigde Staten en toen ik op zoek ging naar leuke activiteiten rondom de 10 gekozen prentenboeken voor een e-book, kwam ik ook uit bij Amerikaanse blogs. Ik stuitte o.a. op blog van een geweldig creatieve Amerikaanse moeder die een heel verjaardagfeestje had verzonnen rondom het thema van het boek. Op haar blog lees je er alles over!

Maak je eigen truck.

Samen met illustratrice Deborah kwamen we op het idee om een bouwplaat te maken van een vrachtwagen. Een gekleurde variant maar ook eentje die je zelf nog in kon kleuren. Deborah ging aan de slag met het maken van het ontwerp en haar eigen kinderen gingen direct zelf aan de slag!

truck_zw_kindje2

De kleurpotloden werden tevoorschijn gehaald en er kon geplakt en gekleurd worden!

truck_zw_voorbeeld

Als je de wagen van stevig karton maakt kun je er zelf ook dieren in zetten en er lekker mee spelen. Wil je de blauwe truck zelf ook maken? Log dan in op de DoenKids of koop het e-book en gebruik ook alle geweldige andere leuke activiteiten die we voor jou bij elkaar hebben gezocht!

truck_kleur_gevouwen

 

Deel deze post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Categorieën

Nieuwste posts

Gratis demo

Vraag via onderstaand formulier een gratis demo aan of per telefoon en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.