Kinderdagverblijf thema’s

In de DoenKids database kun je meer dan 30 thema’s vinden met diverse activiteiten. De verschillende thema’s kun je gebruiken voor jouw kinderdagverblijf.

Opbouw DoenKids thema
Een DoenKids thema bestaat uit een zesweeks programma. Deze zes weken zijn opgedeeld in drie blokken van elk twee weken. Tijdens deze zes weken komen de verschillende ontwikkelingsgebieden aan bod en wisselen ze elkaar af.

Daarbij komen vier standaard DoenKids activiteiten in elk thema terug in het programma. Dat zijn woordkaarten en foto woordkaarten, een memoryspel, liedjes & een bingospel. 

Verder wordt elk thema ondersteunt met een eigen ouderbrief en e-book. De ouderbrief kan worden verstuurd naar de ouders van jouw kinderopvang om ze te informeren over het komende thema.
Het e-book geeft een pedagogisch medewerker inspiratie om het thema vorm te geven en hierin verdieping aan te brengen. In het e-book wordt aandacht gegeven aan boekentips passend bij het kinderdagverblijf thema, tips voor uitjes & thuis, de hoekeninrichting en veel meer. Bovendien geven we in elk e-book een compleet activiteitenschema weer met de passende ontwikkelingsgebieden.  

Meer weten over de DoenKids kinderdagverblijf thema’s? Klik hier voor onze blog met uitgebreide informatie over onze KDV-thema’s.

Een greep uit ons thema aanbod:

Een greep uit onze KDV thema's: