Thema ‘Sinterklaas’ met peuters en kleuters

De gezellige tijd van pepernoten eten, je schoen zetten en cadeautjes uitpakken is weer aangebroken. Sinterklaas is weer in ons land. Voor de kinderen een drukke, maar gezellige tijd. Jong en oud beleeft hier veel plezier aan. Ook op het kinderdagverblijf komt de Sint vaak langs. Lees in deze blog allerlei activiteiten tips over het kinderdagverblijf thema Sinterklaas. 

In deze blog lichten we zes verschillende activiteiten uit. Speel samen het spel ‘Welk pietje ben ik?’ en ontdek welk pietje jouw tegenstander is. Bak samen heerlijke suikervrije kruidnoten terwijl jullie daarna een pietenparcours afleggen. Ben jij net zo lenig als Piet? Verdien je eigen pietendiploma! We spelen samen het kringspel ‘Jutezakje leggen’ en experimenteren met scheerschuim terwijl we de baard van Sinterklaas namaken. Lees hier meer over de DoenKids kinderdagverblijf activiteiten. 

Ontwikkelingsgericht werken met een DoenKids thema
Wil je meer weten over onze manier van werken met thema’s (en hoe dit kan aansluiten op jouw eventuele VVE-programma) dan kun je hier onze digitale brochure downloaden. Per thema hebben wij een compleet schema uitgewerkt van alle activiteiten die op de planning staan, welke ontwikkelingsgebieden en ontwikkelingsdoelen je met deze activiteiten stimuleert en voor welke leeftijden de activiteiten geschikt zijn.

Zes ‘Sinterklaas’ activiteiten voor peuters

Pietenspeurtocht
Pietje Pepernoot is al zijn pepernoten en pakjes verloren en is erg verdrietig. Kunnen de kinderen Piet helpen om de pakjes en pepernoten weer terug te vinden? Download de gratis activiteit hier.

Al klant?!
Ben je al klant bij DoenKids? Dan kun je de 5 onderstaande activiteiten in deze blog openen door op de link te klikken.
Nog geen klant bij DoenKids? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Stuur een mail naar info@doenkids.nl of bel 085-0656657.

1. Welk pietje ben ik?
Klik hier om naar de activiteit te gaan.
Heeft jouw pietje een rode veer? Of heeft jouw pietje een blauwe muts? Speel dit leuke spel en kom erachter welk pietje jouw tegenstander heeft!

2. Suikervrije kruidnootjes
Klik hier om naar de activiteit te gaan.
Kruidnoten horen bij Sinterklaas. We gebruiken een recept met honing voor een gezondere variatie op de traditionele kruidnootjes. De suikervrije variant is erg lekker.

3. Pietenpret
Klik hier om naar de activiteit te gaan.
De kinderen veranderen tijdens deze activiteit in pietjes. Kun je net zo snel pakjes bezorgen, net zo lenig door de schoorsteen kruipen en net zo veel grapjes maken als de echte pieten? Dan verdien je een pietendiploma!

4. Jutezakje leggen
Klik hier om naar de activiteit te gaan.
Jutezakje leggen, niemand zeggen… We spelen een variant op het spelletje ‘Zakdoekje leggen’. Ligt de jutezak achter jouw rug? Rennen maar!

5. De baard van Sinterklaas
Klik hier om naar de activiteit te gaan.
Kliederen is leuk én goed voor onze motoriek. We gaan de baard van Sinterklaas met scheerschuim maken. Wat een pret!

Woordkaarten kinderdagverblijf thema ‘Sinterklaas’

Elk DoenKids thema bevat een eigen set woordkaarten. Voor het thema ‘Sinterklaas’ kun je als klant de woordkaarten in onze database vinden. Er is ook een foto variant beschikbaar.
De woordkaarten zijn in het Nederlands en in het Engels uitgewerkt. Ook kun je de woordkaarten met illustraties in onze webshop bestellen!

Boekentips thema ‘Sinterklaas’

Binnen het leuke kinderdagverblijf thema ‘Sinterklaas’ kun je een aantal boeken voorlezen aan de kinderen. Hieronder zijn een aantal suggesties te vinden van boeken die je kunt gebruiken. Zoek eventueel uit welke boeken er aansluiten bij het VVE-programma dat jullie organisatie gebruikt. 

Aanvullende tips voor het thema ‘Sinterklaas’

In onze webshop hebben we nog meer leuke Sinterklaas activiteiten!

  •  E-book ‘Sinterklaas’ 
    Prachtige illustraties, handige woordkaarten, uitdagende spellen… In het thema e-book Sinterklaas vind je veel materiaal waar je jarenlang plezier van kunt hebben.
  • ‘Wie ziet Piet?’  
    De ondeugende Piet (45 cm.) verstopt zich elke dag opnieuw op een hilarische plek. Wie vindt hem als eerst? Adopteer een Piet, vul het Pietenpaspoort in en de pietenpret kan beginnen!

Nieuwsgierig naar onze andere thema’s?

Op dit moment hebben wij 32 kinderdagverblijf thema’s ontwikkeld. Elk DoenKids thema bevat een zesweeks programma gevuld met activiteiten en een eigen e-book.
Zou je graag meer willen weten over onze DoenKids thema’s? Dan verwijzen we je door naar de volgende blog.

Deel deze post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Categorieën

Nieuwste posts

DoenKids is onderdeel van

Gratis demo

Vraag via onderstaand formulier een gratis demo aan of per telefoon en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.