Thema ‘Pasen’ met peuters en kleuters

Bij de lente hoort het bloeien van de natuur maar ook de paasdagen! De lammetjes lopen in de wei, de vogeltjes fluiten en de kuikentjes komen uit het ei. Lees meer over het thema Pasen voor het kinderdagverblijf in deze blog.

In deze blog lichten we zes verschillende activiteiten uit. Knutsel een leuke eierdoos kip en bewaar hier je eieren in! Leuk om met het paasontbijt/lunch op tafel neer te zetten. Bak eiermuffins, speel het sportieve spelletje ‘Haasje Hop’ en stimuleer de motorische ontwikkeling tijdens het spel ‘Eitje rollen’. Speel allerlei paasspelletjes op muziek en ontdek of een ei wel of niet breekt tijdens het Humpie Dumpie ei-experiment. Lees hier meer over de DoenKids kinderdagverblijf activiteiten. 

Ontwikkelingsgericht werken met een DoenKids thema
Wil je meer weten over onze manier van werken met thema’s voor het kinderdagverblijf (en hoe dit kan aansluiten op jouw eventuele VVE-programma) dan kun je hier onze digitale brochure downloaden. Per thema maken wij een compleet schema van alle activiteiten die op de planning staan, welke ontwikkelingsgebieden en ontwikkelingsdoelen je met deze activiteiten stimuleert en voor welke leeftijden de activiteiten geschikt zijn.

Zes ‘Paas’ activiteiten voor peuters

Eierdoos kip
Verven, knippen en plakken. Versier een eierdoos tot kip en bewaar hier je eieren in! Download de gratis activiteit hier.

Al klant?!
Ben je al klant bij DoenKids? Dan kun je de 5 onderstaande kinderdagverblijf activiteiten in deze blog openen door op de link te klikken.
Nog geen klant bij DoenKids? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Stuur een mail naar info@doenkids.nl of bel 085-0656657.

1. Eiermuffins
Klik hier om naar de activiteit te gaan.
Geroerd, gekookt, geklutst: je kan van alles doen met eieren. Wij maken er eiermuffins van! Lekker met spinazie en een tomaatje.

2. Haasje hop!
Klik hier om naar de activiteit te gaan.
Lekker actief bezig zijn! We springen als een haas en oefenen gelijk de kleuren (en misschien ook wel een paar letters).

3. Eitje rollen 
Klik hier om naar de activiteit te gaan.
Rol een ei over de zelfgemaakte glijbanen. Je bent hier best een tijdje druk mee. Het stimuleert ook nog eens de motorische ontwikkeling.

4. Paashazen disco
Klik hier om naar de activiteit te gaan.
Speel allerlei spelletjes op muziek met betrekking tot het thema Pasen. Zet je hazenoren op en swing erop los!

5. Humpie Dumpie ei-experiment
Klik hier om naar de activiteit te gaan.
Misschien ken je het wel: het rijmpje over het eitje Humpie Dumpie die van een hek viel en in stukken brak. We zijn echte wetenschappers en gaan kijken wat er nodig is om Humpie Dumpie niet te laten breken.

Woordkaarten kinderdagverblijf thema ‘Pasen’

Elk DoenKids thema bevat een eigen set woordkaarten. Voor het thema ‘Pasen’ kun je als klant de woordkaarten in onze database vinden. Er is ook een foto variant beschikbaar.
De woordkaarten zijn in het Nederlands en in het Engels uitgewerkt. Ook kun je de woordkaarten met illustraties in onze webshop bestellen!

Boekentips thema ‘Pasen’

Binnen dit leuke kinderdagverblijf thema kun je een aantal boeken voorlezen aan de kinderen. Hieronder zijn suggesties te vinden van boeken die je kunt gebruiken. Zoek eventueel uit welke boeken er aansluiten bij het VVE-programma dat jullie organisatie gebruikt. 

Nieuwsgierig naar onze andere thema’s?

Op dit moment hebben wij 32 kinderdagverblijf thema’s ontwikkeld. Elk DoenKids thema bevat een zesweeks programma gevuld met activiteiten en een eigen e-book.
Zou je graag meer willen weten over onze DoenKids thema’s? Dan verwijzen we je graag door naar de volgende blog.

Deel deze post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Categorieën

Nieuwste posts

DoenKids is onderdeel van

Gratis demo

Vraag via onderstaand formulier een gratis demo aan of per telefoon en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.