Thema ‘Oranje boven’ met peuters en kleuters

Ieder jaar vieren we Koningsdag en we juichen graag mee wanneer het Nederlands elftal weer speelt. De straten kleuren oranje en we versieren de huizen met vlaggetjes. De rood-wit-blauwe vlaggen wapperen en we vieren dit typisch Nederlandse feest. Die sfeer gebruiken we in dit kinderdagverblijf thema ‘Oranje boven’!

In deze blog lichten we zes verschillende activiteiten uit. De verschillende activiteiten komen uit het DoenKids kinderdagverblijf thema ‘Oranje boven’. Maak samen van fruit en groente een koninklijke spies of een tulpenhapje. Speel samen allerlei spelletjes tijdens de Oud-Hollandse spelen en maak ondertussen foto’s van de Hollandse photobooth. Dans samen op klompen de klompendans en zing ondertussen traditionele Nederlandse kinderliedjes of gebruik het liedjesrad om een liedje uit te kiezen! Lees hier meer over de opbouw van DoenKids kinderdagverblijf activiteiten. 

Ontwikkelingsgericht werken met een DoenKids thema
Wil je meer weten over onze manier van werken met thema’s voor op het kinderdagverblijf (en hoe dit kan aansluiten op jouw eventuele VVE programma) dan kun je hier onze digitale brochure downloaden. Per thema maken wij een compleet schema van alle activiteiten die op de planning staan, welke ontwikkelingsgebieden en ontwikkelingsdoelen je met deze activiteiten stimuleert en voor welke leeftijden de activiteiten geschikt zijn.

Zes ‘Oranje boven’ activiteiten voor peuters

Koninklijke spies
Wat ziet dit er feestelijk uit en het smaakt ook nog lekker! We maken van fruit en groente een koninklijke spies. Download de gratis activiteit hier.

Al klant?!
Ben je al klant bij DoenKids? Dan kun je de 5 onderstaande activiteiten in deze blog openen door op de link te klikken. Nog geen klant bij DoenKids? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie. Stuur een mail naar info@doenkids.nl of bel 085-0656657.

1. Hollandse photobooth
Klik hier om naar de activiteit te gaan
Een Volendamse muts, een snor, een molentje in de hand… Allemaal ‘props’ die we kunnen maken. We gebruiken ze voor een fotoshoot, maar natuurlijk kun je ze ook gebruiken bij het maken van selfies.

2. Oud Hollandse spelen
Klik hier om naar de activiteit te gaan
We spelen allerlei typische Nederlandse spellen. Deze spellen worden al heel lang gespeeld, en het blijft leuk! Doe je ook mee?

3. Liedjesrad
Klik hier om naar de activiteit te gaan
Het liedjesrad bestaat uit 24 traditionele Nederlandse kinderliedjes. Geef een draai aan het rad. Op welk liedje komt de pijl terecht? Zingen maar!

4. Klompendans
Klik hier om naar de activiteit te gaan
Als je aan Nederland denkt, dan denk je vaak aan houten klompen. Gezellig dansen met klompen aan. Dat geeft een leuk geluid!

5. Tulpenhapje
Klik hier om naar de activiteit te gaan
Maak een leuk tulpenhapje van wortel, komkommer en meloen. Mmm smullen maar!

Woordkaarten kinderdagverblijf thema ‘Oranje boven’

Elk DoenKids thema bevat een eigen set woordkaarten. Voor het thema ‘Oranje boven’ kun je als klant de woordkaarten in onze database vinden. Er is ook een foto variant beschikbaar. 
De woordkaarten zijn in het Nederlands en in het Engels uitgewerkt.
Ook kun je de woordkaarten met illustraties in onze webshop bestellen!

Boekentips thema ‘Oranje boven’  

Binnen dit leuke kinderdagverblijf thema kun je een aantal boeken voorlezen aan de kinderen. Hieronder zijn een aantal suggesties te vinden van boeken die je kunt gebruiken. Zoek eventueel uit welke boeken er aansluiten bij het VVE-programma dat jullie organisatie gebruikt. 

Nieuwsgierig naar onze andere thema’s?

Op dit moment hebben wij 32 kinderdagverblijf thema’s ontwikkeld. Elk DoenKids thema bevat een zesweeks programma gevuld met activiteiten en een eigen e-book.
Zou je graag wat meer willen weten over onze DoenKids thema’s? Dan verwijzen we je graag door naar de volgende blog.

Deel deze post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Categorieën

Nieuwste posts

DoenKids is onderdeel van

Gratis demo

Vraag via onderstaand formulier een gratis demo aan of per telefoon en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.