Thema ‘Kleurrijke kunst’ met peuters en kleuters

De bekende schilder Pablo Picasso zei ooit: “Every child is an artist”.
Vanaf onze geboorte hebben wij als mens het talent in ons om kunst te maken. Mensen in de prehistorie schilderden zelfs al, maakten muziek en vertelden verhalen. Kunst zorgt ervoor dat we onszelf kunnen uiten en vorm kunnen geven aan de manier waarop we in de wereld staan. Maak kennis met het kinderdagverblijf thema ‘Kleurrijke kunst’.  

In deze blog lichten we zes verschillende activiteiten uit. De verschillende activiteiten komen uit het DoenKids kinderdagverblijf thema ‘Kleurrijke kunst’. Neem een kijkje in de kunstenaarskoffer! Welke spullen gebruikt een kunstenaar in het atelier? Van kosteloos materiaal maken we met elkaar onze eigen recycle kunstmuur. Ga de natuur in op zoek naar materialen om een mandala te maken. Schilder op de kop, zoals de bekende schilder Michelangelo deed, en dans samen oefeningen uit ‘Het Zwanenmeer’. Maak foto’s van elkaar tijdens de activiteiten, zodat jullie de kunst van fotografie ontdekken.

Ontwikkelingsgericht werken met een DoenKids thema
Wil je meer weten over onze manier van werken met thema’s voor het kinderdagverblijf (en hoe dit kan aansluiten op jouw eventuele VVE-programma) dan kun je hier onze digitale brochure downloaden. Per thema maken wij een compleet schema van alle activiteiten die op de planning staan, welke ontwikkelingsgebieden en ontwikkelingsdoelen je met deze activiteiten stimuleert en voor welke leeftijden de activiteiten geschikt zijn.

Zes ‘Kleurrijke kunst’ activiteiten voor peuters

Recycle kunstmuur
We maken samen een prachtige muur vol met kunst van allemaal kosteloos materiaal. Het is een activiteit waar we gedurende het thema samen aan blijven werken. Download de gratis activiteit hier .

Al klant?!
Ben je al klant bij DoenKids? Dan kun je de 5 onderstaande kinderdagverblijf activiteiten in deze blog openen door op de link te klikken.
Nog geen klant bij DoenKids? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Stuur een mail naar info@doenkids.nl of bel 085-0656657.

1. Kunstenaarskoffer
Klik hier om naar de activiteit te gaan.
Wat voor spullen gebruikt een kunstenaar? Daar kom je vanzelf achter. We voelen, ruiken en bekijken verschillende spullen in een koffer. Weet jij wat het is?

2. Schilderen als Michelangelo
Klik hier om naar de activiteit te gaan.
Michelangelo schilderde in 4 jaar tijd het prachtige plafond van een kapel in Rome. Wat een uitdaging om dit al liggend op je rug te moeten doen. Probeer maar eens uit hoe moeilijk dat is en maak je eigen kunstwerk!

3. Natuurlijke mandala’s
Klik hier om naar de activiteit te gaan.
Mandala’s zijn prachtige cirkelvormige figuren. We gaan een eigen Mandala maken, maar dan met natuurlijke materialen! Doe je mee?

4. Het Zwanenmeer
Klik hier om naar de activiteit te gaan.
Kun jij net zo sierlijk dansen als een zwaan? We dansen samen oefeningen uit het Zwanenmeer.

5. Fotografie kunst
Klik hier om naar de activiteit te gaan.
Say Cheese! Maak een leuke foto van jezelf of van elkaar. We maken onze eigen kunstige foto.

Woordkaarten kinderdagverblijf thema ‘Kleurrijke kunst’

Elk DoenKids thema bevat een eigen set woordkaarten. Voor het thema ‘Kleurrijke kunst’ kun je als klant de woordkaarten in onze database vinden. Er is ook een foto variant beschikbaar.
De woordkaarten zijn in het Nederlands en in het Engels uitgewerkt. Ook kun je de woordkaarten met illustraties in onze webshop bestellen!

Boekentips thema ‘Kleurrijke kunst’

Binnen dit leuke kinderdagverblijf thema kun je een aantal boeken voorlezen aan de kinderen. Hieronder zijn suggesties te vinden van boeken die je kunt gebruiken. Zoek eventueel uit welke boeken er aansluiten bij het VVE-programma dat jullie organisatie gebruikt. 

Nieuwsgierig naar onze andere thema’s?

Op dit moment hebben wij 32 kinderdagverblijf thema’s ontwikkeld. Elk DoenKids thema bevat een zesweeks programma gevuld met activiteiten en een eigen e-book.
Zou je graag meer willen weten over onze DoenKids thema’s? Dan verwijzen we je graag door naar de volgende blog.

Deel deze post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Categorieën

Nieuwste posts

DoenKids is onderdeel van

Gratis demo

Vraag via onderstaand formulier een gratis demo aan of per telefoon en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.