KDV – Welkom terug! tips

Op 11 mei gaat de kinderopvang en de gastouderopvang weer (gedeeltelijk) open! Wat was dit fijn om te horen voor iedereen die in deze sector werkt of gebruik van de kinderopvang maakt. In deze blog kun je daarom ‘10 Welkom terug! tips’ vinden. Hoe gaan jullie straks weer van start? En hoe proberen jullie straks rekening te houden met de coronamaatregelen? In deze blog hebben wij 10 activiteiten uitgelicht om in deze periode te ondernemen met de kinderen.

De activiteiten die uitgelicht zijn in deze blog, zijn willekeurige activiteiten. Je kunt zelf een eigen draai aan de activiteiten geven. De activiteiten zijn zo uitgezocht dat de kinderen de activiteit gezamenlijk kunnen uitvoeren, maar elkaar daarbij niet per se hoeven aan te raken. De 1.5 meter afstand houden tussen de kinderen lukt natuurlijk niet binnen de kinderopvang, maar we hoeven het ook niet op te zoeken.🤗 

De kinderen maken weer kennis met elkaar, beleven samen de dag en volgen weer het dagritme op de groep. Dit kan best even weer wennen zijn. Zo’n eerste dag brengt toch wat spanning met zich mee. De activiteitentips die uitgezocht zijn om weer kennis met elkaar te maken variëren tussen dans, zang, bewegen, creativiteit en muziek. Lees de tips door en laat je inspireren!

DoenKids klant?!

DoenKids klanten kunnen de verschillende activiteiten in deze blog openen door op de link te klikken. Nog geen klant? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Stuur een mail naar info@doenkids.nl of bel 085-0656657.

1. Dansen maar!

Klik hier om naar de activiteit toe te gaan

Speel samen verschillende dansspelletjes. In deze activiteit zijn 4 verschillende dansspelletjes uitgewerkt. Geef aan dat jullie weer blij zijn om de kinderen te zien! 

2. De wielen van de bus… 

Klik hier om naar de activiteit toe te gaan

Wie kent het liedje niet? De wielen van de bus gaan rond en rond! Zing en beweeg samen op de muziek. Vraag vervolgens aan de kinderen wie er allemaal in de bus zitten. Kunnen zij alle namen van elkaar benoemen? In de DoenKids database kun je nog veel meer liedjes vinden om samen te zingen.

3. Er was eens… samen een sprookje schrijven 

Klik hier om naar de activiteit toe te gaan

Verzin samen jullie eigen sprookje en lees het vervolgens voor. Fantaseer er maar op los! Misschien kunnen jullie elkaars namen in het sprookje verwerken. Prinses Eva, ridder Finn, koning Tim of de goede fee Eline… 

4. Voetafdruk jump! 

Klik hier om naar de activiteit toe te gaan

Spring van voetafdruk naar voetafdruk. Zo raken we onze energie en spanning van de dag kwijt. Maar de voetafdrukken zijn niet allemaal recht… we springen soms schuin of maken een halve draai! Lukt het de kinderen om aan de overkant te komen?

5. Beren hinkelpad
Klik hier om naar de activiteit toe te gaan

Zijn de kinderen thuis ook op knuffelberenjacht geweest de afgelopen tijd? Verschillende knuffelberen kun je namelijk achter verschillende ramen vinden. Met dit beren hinkelpad spring je van beer naar beer. Wie kan al zijn evenwicht bewaren tijdens het hinkelen?

6. Wiebelbrug 

Klik hier om naar de activiteit toe te gaan

Nog een activiteit wat goed is voor onze balans. Trotseer de wiebelbrug!

Kun jij over de plank of bank lopen en je evenwicht bewaren? Maar pas op voor de ‘krokodillen’ in het water. Kunnen de kinderen elkaar helpen door samen te werken?

7. Daar komen twee spinnetjes aan 

Klik hier om naar de activiteit toe te gaan

Een leuk versje om samen uit te beelden. Zing samen het liedje en kriebel bij jezelf net zoals een echt spinnetje. Tip: verander het woord spinnetjes in kinderen en gebruik de namen van de kinderen uit de groep.

8. Woordkaarten kleuren en vormen 

Klik hier om naar de activiteit toe te gaan

In de DoenKids database hebben we verschillende woordkaarten per thema uitgewerkt. Aangezien de opvang net weer opgestart wordt kun je bijvoorbeeld deze algemene woordkaarten met de kinderen bespreken. Zo leren ze de verschillende kleuren en vormen kennen en stimuleer je de taalontwikkeling.

De DoenKids woordkaarten kun je ook in de webshop vinden!

9. Lawaai-orkest

Klik hier om naar de activiteit toe te gaan

Hoe leuk is het om samen muziek te maken! Neem een pollepel, een paar oude pannen en een paar lepels en er kan gedrumd worden. Samen muziek maken zorgt voor verbinding in de groep. 

10. Feestelijke slinger

Klik hier om naar de activiteit toe te gaan

Wat een fijn gevoel om elkaar weer te mogen zien. Maak samen een vrolijke slinger en hang de slinger op in de groep. Deze slinger geeft iedereen een warm welkomstgevoel.

Wij zijn erg benieuwd straks hoe het allemaal gaat verlopen rond 11 mei. Alvast veel succes en plezier toegewenst! 

Deel deze post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Categorieën

Nieuwste posts

DoenKids is onderdeel van

Gratis demo

Vraag via onderstaand formulier een gratis demo aan of per telefoon en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.