Thema ‘Ik vind jou lief’ met peuters en kleuters

Liefde: je komt het overal tegen! Liefde tussen twee vrienden, liefde wanneer twee mensen gaan trouwen, liefde voor je broertjes en/of zusjes, je opa en oma en liefde voor je huisdieren. Tijdens het kinderdagverblijf thema ‘Ik vind jou lief’ krijgen de kinderen diverse activiteiten aangeboden op het gebied van voorlezen, zingen, bewegen, creatief bezig zijn en nog veel meer.

In deze blog lichten we zes verschillende activiteiten uit. We gaan in dit thema vooral in op de  sociaal-emotionele ontwikkeling van het kind. Wat zijn vrienden, wat is delen en wie vinden we allemaal lief? Spelenderwijs ontdekken we van alles op het gebied van liefde. Speel het spel ‘Samen naar de overkant’, maak een vriendschapsarmband of een liefdesraket en ontdek de verschillende kleuren in de activiteit ‘Vrienden kleurenmix’. Voel allerlei materialen in het zeepsop en proef de fruitige hartjes. 

Ontwikkelingsgericht werken met een DoenKids thema
Wil je meer weten over onze manier van werken met thema’s (en hoe dit kan aansluiten op jouw eventuele VVE-programma) dan kun je hier onze digitale brochure downloaden. Per thema hebben wij een compleet schema uitgewerkt van alle activiteiten die op de planning staan, welke ontwikkelingsgebieden en ontwikkelingsdoelen je met deze activiteiten stimuleert en voor welke leeftijden de activiteiten geschikt zijn.

Zes ‘Ik vind jou lief’ activiteiten voor peuters

Liefdesraket
Ik hou van jou tot aan de maan! Maar hoe kun je eigenlijk naar de maan? We knutselen onze eigen raket met foto. Zo lijkt het net of je er zelf in zit. Download de gratis activiteit hier.

Al klant?!
Ben je al klant bij DoenKids? Dan kun je de 5 onderstaande kinderdagverblijf activiteiten in deze blog openen door op de link te klikken.
Nog geen klant bij DoenKids? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Stuur een mail naar info@doenkids.nl of bel 085-0656657.

1. Samen naar de overkant
Klik hier om naar de activiteit te gaan.
Kun jij samen met een ander de ballon naar de overkant brengen? We proberen de ballon in evenwicht te houden. Oefening baart kunst!

2. Vriendschapsarmband
Klik hier om naar de activiteit te gaan.
We maken té gekke vriendschapsarmbanden! Knip de papieren rietjes in stukjes en rijg het aan een chenilledraad. Voor wie maak jij er eentje?

3. Vrienden kleurenmix
Klik hier om naar de activiteit te gaan.
We gaan kleuren mixen! Verf je hand, leg hem op die van je vriend of vriendinnetje en kijk wat voor mooie kleuren jullie kunnen maken. Welke kleur kies jij?

4. Zeepsop vol liefde
Klik hier om naar de activiteit te gaan.
Spetter, spetter, spat… we spelen met zeepsop! We vinden allerlei voorwerpen in het zeepsop over het thema liefde.

5. Fruitige hapjes
Klik hier om naar de activiteit te gaan.
Mmmm deze lieve fruitige hartjes smaken heerlijk en het is ook nog eens gezond. Smullen maar!

Woordkaarten kinderdagverblijf thema ‘Ik vind jou lief’

Elk DoenKids thema bevat een eigen set woordkaarten. Voor het thema ‘Ik vind jou lief’ kun je als klant de woordkaarten in onze database vinden. Er is ook een foto variant beschikbaar.
De woordkaarten zijn in het Nederlands en in het Engels uitgewerkt. Ook kun je de woordkaarten met illustraties in onze webshop bestellen!

Boekentips thema ‘Ik vind jou lief’

Binnen dit leuke kinderdagverblijf thema kun je een aantal boeken voorlezen aan de kinderen. Hieronder zijn suggesties te vinden van boeken die je kunt gebruiken. Zoek eventueel uit welke boeken er aansluiten bij het VVE-programma dat jullie organisatie gebruikt. 

Nieuwsgierig naar onze andere thema’s?

Op dit moment hebben wij 32 kinderdagverblijf thema’s ontwikkeld. Elk DoenKids thema bevat een zesweeks programma gevuld met activiteiten en een eigen e-book.
Zou je graag meer willen weten over onze DoenKids thema’s? Dan verwijzen we je graag door naar de volgende blog.

Deel deze post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Categorieën

Nieuwste posts

DoenKids is onderdeel van

Gratis demo

Vraag via onderstaand formulier een gratis demo aan of per telefoon en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.