Hoera! De BSO mag weer open!

Hoera! De BSO mag weer open!

Eindelijk na lang wachten is het maandag dan eindelijk zover. Een dag waar veel kinderen, ouders en natuurlijk de medewerkers in de kinderopvang naar uit hebben gekeken; de buitenschoolse opvang mag weer open voor alle kinderen!

Wat een feest! Wij hebben een speciaal programma voor jullie samengesteld boordevol feestelijke activiteiten voor een echte feestdag of misschien wel een hele feestweek volgende week! Feest op de BSO!

Knutsel hoedjes of taartjes, schenk een kindercocktail voor jezelf in, ga aan de slag met confetti of doe spannende proefjes met ballonnen! Dit programma bevat alle ingrediënten om er een spetterende feestweek van te maken.

Kijk in DoenKids onder het kopje ‘speciale programma’s’, kies de activiteiten die je met jouw groep wilt doen en ga aan de slag met de voorbereidingen! Download en print de poster en hang hem voor het raam!

Het zal aankomende week wel veel puzzelen worden op de locaties, omdat we gisteren gehoord hebben tijdens de persconferentie dat de BSO’s zich aan dezelfde voorwaarden moeten gaan houden als de basisscholen, iets wat natuurlijk ook veel twijfels en geregel met zich meebrengt. Vooral de locaties met meerdere groepen of de locaties waar veel kinderen van verschillende scholen bij elkaar komen, staan voor een grote uitdaging. Wij willen tegen jullie zeggen: Jullie kunnen het!

Natuurlijk kan het ook zijn dat het voor een aantal kinderen ook spannend kan zijn en wat onwennig om weer voor het eerst naar de BSO te komen. Wie weet kennen de kinderen elkaar ook niet meer zo goed of wellicht wel helemaal niet. Je zou dus ook kunnen beginnen met wat kennismakingsactiviteiten, zoals bijvoorbeeld de Name games. In deze activiteit leren de kinderen elkaars namen weer even opnieuw kennen, maken ze een BSO-paspoort en spelen ze een aantal spelletjes om elkaar beter te leren kennen. Een leuke opstarter in de eerste week!

Of kies voor de activiteit Zoek iemand die…, waarbij het de bedoeling is dat de kinderen elkaar beter leren kennen door lopend door de ruimte een blad in te vullen waarbij ze kinderen moeten zoeken met bepaalde hobby’s, eigenschappen of ervaringen. Een leuke activiteit om weer rustig op te starten in de groep en iedereen weer helemaal aan elkaar te laten wennen.

Zin in een rustige activiteit waarbij de kinderen iets van zichzelf kunnen laten zien? Laat hen dan een eigen poppetje inkleuren en deze toevoegen aan de slinger. Op die manier maakt iedereen onderdeel uit van deze BSO-slinger en zien de kinderen direct wie er allemaal bij horen. Ook zien ze dat zijzelf ook onderdeel zijn van de groep. Een mooie activiteit om iedereen weer te introduceren! Wie weet willen sommige kinderen wel iets over zichzelf vertellen? Je vindt de activiteit op de naam: ‘We maken een slingertje, van jongens en van meisjes.’

Met de oudere BSO-kids zou je kunnen werken aan het teamgevoel en de samenwerking door bijvoorbeeld leuke sportactiviteiten aan te bieden of een escaperoom te doen. Als het lekker weer is kies dan voor een escaperoom buiten zoals Escape the Forest. Een ‘escaperoom’ voor buiten! Door middel van puzzels en raadsels weten de kinderen hopelijk terug in de BSO te komen, want de deur zit namelijk op slot! Vinden ze de code èn iets lekkers? Ze hebben 45 minuten om alle opdrachten tot een goed einde te brengen

Welke activiteiten je ook kiest en op welke manier je ook invulling gaat geven aan de eerste week; heel veel succes, maar ook heel veel plezier toegewenst volgende week!

Deel deze post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Categorieën

Nieuwste posts

DoenKids is onderdeel van

Gratis demo

Vraag via onderstaand formulier een gratis demo aan of per telefoon en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.