Een echte rage: zoeken naar gluurpietjes en een spiek Sinterklaas!

In deze blog download je de gratis templates om samen met de kinderen buiten op zoek te gaan naar Gluurpieten en Spiekende Sinterklazen. Ook kunnen jullie zelf een Gluurpiet en/of Sinterklaas uitprinten en op het raam plakken. Succes gegarandeerd!

Hoe de rage met gluurpietjes begon

Begin van dit jaar, toen het coronavirus ons land in een lockdown stortte, kwam men op een fantastisch idee: berenjacht op straat! Geïnspireerd door het in 1995 verschenen prentenboek “Wij gaan op berenjacht”. In dit boek gaat een vader met zijn vier kinderen op berenjacht. Tijdens deze jacht beleven ze allerlei spannende avonturen. Het idee van de berenjacht op straat is heel simpel: mensen zetten een knuffelbeer achter het raam zodat de kinderen deze kunnen spotten als zij buiten lopen. Na iedere beer die zij zien, kruisen ze er eentje af op hun kaart. Een geweldige buitenactiviteit wat ook nog eens coronaproof is (mits je anderhalve meter afstand houdt en je dit met het eigen gezin doet).

Nu Sinterklaas bijna in het land is zagen wij deze megaleuke variant op berenjacht: gluurpietjes spotten. Wij werden hierdoor geïnspireerd om dit ook voor onze klanten en volgers uit te werken. Ook hebben wij hier iets extra’s voor jullie aan toegevoegd: een spiekende Sinterklaas! Je kunt deze Gluurpiet en spiekende Sinterklaas gratis in deze blog downloaden. Ook staat het voor onze klanten online in onze database.

 

Ga aan de slag met de gluurpietjes!

Print ze uit, kleur ze eventueel nog in en plak ze op het raam. Ga zelf ook gezellig met de kinderen op zoek naar andere Gluurpieten en spiekende Sinterklazen. Vergeet niet om de bijbehorende afstreepkaart en een pen/stift/potlood mee te nemen. Als de kinderen een Gluurpiet zien zetten zij een streep door het vakje met de Gluurpiet en als ze een spiekende Sinterklaas zien zetten zij een streep door het vakje met de Sinterklaas. Als jullie weer terug zijn tellen de kinderen hun gevonden Pieten en Sinterklazen. Hoeveel hebben zij er gespot?

Downloaden en delen maar!

Je kunt de templates hier downloaden. Wij wensen jullie veel plezier met deze zoektocht! Delen jullie foto’s en ervaringen op social media? Tag ons dan of gebruik de hashtag #DoenKids. Wij vinden het altijd erg leuk om mee te mogen kijken.

Op zoek naar meer sinterklaasplezier?

Bekijk dan ook eens ons nieuwste e-book ‘Wie ziet Piet?’ met daarin 10 leuke Pietiviteiten, 25 hilarische verstopplekken voor jouw Piet, De Pietenmythe, het Pietenprotocol en het Pietenpaspoort. De Piet is helaas al uitverkocht. We hebben wel een paar suggesties voor het kopen van een Piet! Lees hiervoor de blog.

Naast het activiteitenrad en het liedjesrad hebben wij nu ook een tof sinterklaasspel voor jullie ontworpen die jullie met behulp van het Ikea rad kunnen doen: het Sint en Piet aankleedspel!  Draai aan het rad en kijk op welk kledingstuk de pijl stopt. Hoort dit kledingstuk bij Sint of bij Piet? Leg het kledingstuk op de juiste plek neer. Voor slechts €3,00 verkrijgbaar in de webshop en gratis voor onze klanten in database.

Op zoek naar meer sinterklaasplezier?

Ook hebben wij een e-book voor jullie gemaakt over Sinterklaas, wat zowel geschikt is voor het KDV als de BSO. Vol prachtige illustraties, handige woordkaarten en uitdagende spellen.

Verder vind je in onze webshop mooie woordkaarten over het thema Sinterklaas met een sintdiploma en aftelkalender en is er een themapakket voor kinderen van 3 t/m 5 jaar verkrijgbaar 
Dat en nog veel meer vind je in onze webshop!

Het bovenstaande is voor onze klanten beschikbaar in de database.

Deel deze post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Categorieën

Nieuwste posts

DoenKids is onderdeel van

Gratis demo

Vraag via onderstaand formulier een gratis demo aan of per telefoon en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.