DoenKids is onderdeel van KidsKonnect, klik hier voor meer informatie.
KidsKonnect
NL EN
Request demoBlog

Kinderyoga in de kinderopvang

Ik ben Ilona Kruijt, al 17 jaar werk ik in met veel passie in de kinderopvang. Naast mijn werk in de kinderopvang geef ik kinderyoga en kinderdans aan kinderen in de leeftijd van 2 t/m 12 jaar. Deze lessen geef ik zowel in de kinderopvang als in het basisonderwijs. Wat een mooie ervaring dat ik een gastblog voor DoenKids mag schrijven en kinderen en PM’ers mag inspireren over mijn passie: kinderyoga!
Mijn kinderyoga avontuur
Dit avontuur begon toen ik nog bij een kinderopvangorganisatie in Zaandam werkte op een verticale groep. Een peuter zei tegen mij: “Juf mag ik ook mee naar de yoga?”.
Yoga voor kinderen? Bestaat dat? Ik ben het die avond gelijk gaan onderzoeken en ja hoor de opleiding bestond. Ik heb mezelf toen gelijk aangemeld om de module voor peuters te gaan volgen en uiteindelijk heb ik de hele opleiding afgerond.

Ondertussen op het kinderdagverblijf waar ik werkte, ervaarde de kinderen leuke yogaoefeningen. En ook de kinderen van de BSO raakte geïnteresseerd en wilde ook wel eens met juf Ilona yoga doen.
De kinderen werden enthousiast over yoga! Maar niet alleen de kinderen werden enthousiast, mijn collega’s, de ouders en natuurlijk ik zelf ook! Door het enthousiasme ben ik uiteindelijk binnen de organisatie bij alle locaties kinderyoga workshops gaan geven. Mijn passie groeide uit tot mijn eigen bedrijf: Kinderyoga dans juf.

Mijn wens was en is om meer kinderen yoga en ontspanning te laten ervaren zowel in de kinderopvang als in het basisonderwijs. Daarna ben ik verschillende opleidingen gaan volgen, van kinderontspanning, kindermassages in de klas tot schoolverlichting.
Mijn passie deelde ik steeds meer met kinderen maar ook met de PM’ers op het kinderdagverblijf en de BSO. Mijn zaadje wat ik had geplant, groeide en groeide…en groeit nog steeds door.

Ondertussen ben ik minder gaan werken in de kinderopvang en besteed ik meer tijd aan het geven van kinderyoga workshops in de kinderopvang en in het basisonderwijs.

Mijn wens is om nog meer PM’ers te inspireren en kinderen te laten bewegen en te ontspannen tijdens de yoga avonturen. Dat je mag zijn wie je bent en dat je je gevoelens mag uiten en voelen die er op dat moment zijn.
Maar wat is kinderyoga?
Kinderyoga betekent dat kinderen mogen bewegen en hun lijf mogen ontdekken. Mede door het voelen van eigen emotie en ontspanning.

De houdingen worden spelenderwijs aangeboden met o.a. materialen en muziek en sluiten aan bij de behoefte, interesses, energie en ontwikkeling van het kind. Kinderen leren hierdoor welke bewegingsmogelijkheden er zijn. Naast het bewegen leren kinderen zich ook te ontspannen doormiddel van ademhalingsoefeningen, kindermassages en ontspanningsverhalen.

Kinderyoga stimuleert het lichaamsbewustzijn, het zelfvertrouwen, aanvoelen van grenzen, is niet prestatie gericht, geeft balans, spierkracht, ontspanning, ondersteuning tot concentratie, geeft plezier en is vooral leuk om te doen.
Het voordeel van kinderyoga in de kinderopvang
Kinderyoga in de kinderopvang heeft als voordeel dat de kinderen bewegen en plezier maken in hun eigen vertrouwde omgeving, in de groep of een andere geschikte ruimte binnen de opvanglocatie. Samen met de vertrouwde pedagogische medewerkers, vriendjes en vriendinnetjes worden de leuke yoga avonturen beleefd omtrent een thema.
Vind je het leuk om met jouw kinderen op het kinderdagverblijf kinderyoga te ervaren? Door middel van een filmpje deel ik graag met jullie een paar peuteryoga oefeningen over het thema “Lente”. Klik hier voor het filmpje met uitleg!

Veel plezier!
Met veel dankbaarheid,
Ilona
Kinderyoga dans juf
Yoga activiteiten in de DoenKids database
Heb je interesse in verschillende yogaoefeningen? Dan kun je als klant in de DoenKids verschillende activiteiten vinden. Nog geen abonnement? Neem dan contact met ons op! Stuur een mail naar info@doenkids.nl of bel 085-4001100 (Let op: kies eerst 1 voor support en dan 5 voor DoenKids).

Demo

Curious what DoenKids can do for you? Fill in the form and we will contact you as soon as possible for a free demo.
Request demo
All rights reserved KidsKonnect
Created by Clic.nl
This website uses cookies