DoenKids is onderdeel van KidsKonnect, klik hier voor meer informatie.
KidsKonnect
NL EN
Request demoBlog

BSO-activiteiten in september – tips voor de kinderopvang

Iedere maand bieden wij een activiteitenkalender aan boordevol tips met passende activiteiten voor die maand. Alle activiteiten staan in DoenKids. Het is een interactieve PDF: superhandig! Als je klikt op de activiteit ga je vanzelf naar de bijbehorende uitleg van de activiteit. Je moet dan wel ingelogd zijn in DoenKids.   
  
Natuurlijk nemen we op de kalender de speciale (feest)dagen ook mee. In september zijn dat bijvoorbeeld Duurzame Dinsdag, Chocoladedag en de Dag van de Pedagogisch medewerker. Extra leuk om hier even bij stil te staan met de kinderen.   
Bij elke activiteit wordt met behulp van een symbool aangegeven wat voor soort activiteit het is. Dit zijn de DoenKids soort activiteiten: eten en drinken, creatief, sport en spel, muziek, dans en drama, techniek en proefjes, natuur en media.  
In deze maandelijkse blog worden er een aantal activiteiten uitgelicht, maar voel je gerust vrij om zelf op onderzoek uit te gaan en op de activiteiten te klikken die passen bij jullie BSO.     
Voorbeeld BSO activiteiten november
Dinsdag 5 september: Creatief – Recycle kunstmuur  
Maak samen een prachtige muur vol kunst, met behulp van allemaal kosteloos materiaal. Het is niet in een half uurtje klaar; je blijft er samen aan werken! Leuk om te doen, maar ook nog eens erg geschikt tijdens en rondom ‘Duurzame Dinsdag’. De ouders, verzorgers en kinderen kunnen hier volledig bij betrokken worden. Wat kunnen zij allemaal voor ons verzamelen? Het wordt een tof groepsproject!
 
Woensdag 13 september: Eten en drinken – Healthy Lion 
Lion is een heerlijk tussendoortje met chocolade, crunchy stukjes en karamel. Maak hier de gezonde variant van. Beestachtig lekker met pure chocolade, rijstwafels en stukjes hazelnoot. Door er wat honing aan toe te voegen maak je het lekker zoet. Makkelijk om te maken en heerlijk om op te eten! 
Donderdag 14 september: Spel – Het verboden woord   
Speel een soort 'verboden woord' met beroepen! Met deze raadkaartjes worden de kinderen uitgedaagd om verder te denken bij een woord. Elk te raden woord heeft namelijk drie verboden woorden, die niet genoemd mogen worden. De omschrijver zal het woord creatief moeten beschrijven en zijn of haar teamgenoten zullen goed moeten nadenken. Een superleuk spel dat erg goed is voor de woordenschat en de teamspirit! 
 
Woensdag 27 september: Natuur – Magische modder 
De basis is modder, laat dat duidelijk zijn. Maar door daar verschillende andere dingen doorheen te mengen, zul je zien dat er een gekleurd, modderig, bruisend en magisch geheel ontstaat. Supercool! Misschien kun je er zelfs wel iets mee bouwen... 
Download hier de activiteitenkalender
Je kunt de complete activiteitenkalender voor september hierdownloaden! Of bekijk de kalender direct in DoenKids en plan het in.  
  
Iedere maand zal er een nieuwe blog verschijnen met een nieuwe BSO-activiteitentipkalender. Kun je niet wachten op nieuwe ideeën? Neem dan zelf een kijkje in de database van DoenKids! Deze staat boordevol inspiratie.  
  
Nog geen abonnement? Neem dan contact met ons op! Stuur een mail naar info@doenkids.nl of bel 085-4001100 (Let op: kies eerst 1 voor support en dan 5 voor DoenKids).

Demo

Curious what DoenKids can do for you? Fill in the form and we will contact you as soon as possible for a free demo.
Request demo
All rights reserved KidsKonnect
Created by Clic.nl
This website uses cookies