DoenKids is onderdeel van KidsKonnect, klik hier voor meer informatie.
KidsKonnect
NL EN
Request demoBlog

BSO-activiteiten in juni – tips voor de kinderopvang

Iedere maand bieden wij een activiteitenkalender aan boordevol tips met passende activiteiten voor die maand. Alle activiteiten staan in DoenKids. Het is een interactieve PDF: superhandig! Als je klikt op de activiteit ga je vanzelf naar het bijbehorende draaiboek. Je moet dan wel ingelogd zijn in DoenKids.

Natuurlijk nemen we op de kalender de speciale (feest)dagen ook mee. In juni zijn dit bijvoorbeeld Pinksteren en vaderdag. Extra leuk om hier even bij stil te staan met de kinderen. Verder staan er nog een paar grappige dagen op de kalender voor deze maand. Zoals ‘internationale Feeëndag’, ‘Wereldoceanendag’ en ‘Social mediadag’.
Bij elke activiteit wordt met behulp van een symbool aangegeven wat voor soort activiteit het is. Dit zijn de DoenKids soort activiteiten: eten en drinken, creatief, sport & spel, muziek, dans & drama, techniek & proefjes, natuur en media.
In deze maandelijkse blog worden er een aantal activiteiten uitgelicht, maar voel je gerust vrij om zelf op onderzoek uit te gaan en zelf op de activiteiten te klikken die passen bij jullie BSO.
Benieuwd naar de activiteitenkalender van juni? Klik dan hier.
Voorbeeld BSO activiteiten juni
Vrijdag 3 juni: Spel – Levend weerwolven
In dit spel krijgen jullie allemaal een rol. Als je een weerwolf bent, probeer je alle andere kinderen op te eten. Als je geen weerwolf bent, probeer je juist de weerwolven zo snel mogelijk te ontmaskeren. Wie zal er winnen?

Dinsdag 7 juni: Natuur – Bouw een spinnenhuis
Altijd al willen zien hoe een spin een web weeft? Bouw dan een spinnenhuis. In dit huis kun je volgen hoe een spin leeft, eet en werkt.
Woensdag 15 juni: Sport en bewegen – Wie hoepelt er op?
We doen een wedstrijdje in twee teams. Wie is er als snelste team bij het andere team en verslaat ze met steen-papier-schaar?
 
Donderdag 23 juni: Muziek, dans en drama – Tropical disco
Kom in je meest tropische outfit! We gaan er een swingend feestje van maken!
Download hier de activiteitenkalender
Je kunt de complete activiteitenkalender voor juni hier downloaden!  Of bekijk de kalender direct in DoenKids en plan het in.
Iedere maand zal er een nieuwe blog verschijnen met een nieuwe BSO-activiteitentipkalender. Kun je niet wachten op nieuwe ideeën? Neem dan zelf een kijkje in de database van DoenKids! Deze staat boordevol inspiratie.
Nog geen abonnement? Neem dan contact met ons op! Stuur een mail naar info@doenkids.nl of bel 085-4001100 (Let op: kies eerst 1 voor support en dan 5 voor DoenKids).

Demo

Curious what DoenKids can do for you? Fill in the form and we will contact you as soon as possible for a free demo.
Request demo
All rights reserved KidsKonnect
Created by Clic.nl
This website uses cookies