DoenKids is onderdeel van KidsKonnect, klik hier voor meer informatie.
KidsKonnect
NL EN
Request demoBlog

BSO-activiteiten in juli – tips voor de kinderopvang

Iedere maand bieden wij een activiteitenkalender aan boordevol tips met passende activiteiten voor die maand. Alle activiteiten staan in DoenKids. Het is een interactieve PDF: superhandig! Als je klikt op de activiteit ga je vanzelf naar het bijbehorende draaiboek. Je moet dan wel ingelogd zijn in DoenKids.

Natuurlijk nemen we op de kalender de speciale (feest)dagen ook mee. In juli zijn dit bijvoorbeeld ‘Dag van het sprookje’, ‘Internationale puzzeldag’ en ‘Wereld tijger dag’. Extra leuk om hier even bij stil te staan met de kinderen.
Bij elke activiteit wordt met behulp van een symbool aangegeven wat voor soort activiteit het is. Dit zijn de DoenKids soort activiteiten: eten en drinken, creatief, sport & spel, muziek, dans & drama, techniek & proefjes, natuur en media.
In deze maandelijkse blog worden er een aantal activiteiten uitgelicht, maar voel je gerust vrij om zelf op onderzoek uit te gaan en zelf op de activiteiten te klikken die passen bij jullie BSO.
Benieuwd naar de activiteitenkalender van juli? Klik dan hier.
Voorbeeld BSO activiteiten juli
Maandag 4 juli: Creatief – drijvende zomerkaarsen
Met behulp van een lege, grote (jam)pot en verschillende natuurlijke materialen maken wij een mooie drijvende zomerkaars.

Donderdag 14 juli: Sport en bewegen – Krokodillenbal
De gevaarlijke, kronkelende krokodil moet gevangen worden. Gewapend met een bal beginnen we met het uitschakelen van de staart. Lukt het ons samen?
Dinsdag 19 juli: Muziek, dans en drama – Op vakantie
Wat staat er op deze vakantiefoto? Wat zit er in je koffer? En hoe zou jij de vakantie uitbeelden in levendige plaatjes? Hier kom je tijdens deze drama les achter.
 
Woensdag 27 juli: Eten en drinken – IJshoorntjes met fruit
IJshoorntjes gevuld met fruit? Heb je dat weleens op? Ook geven we er een feestelijk tintje aan door ze in pure chocolade te dippen en te versieren met nootjes. Al trek gekregen?!
Download hier de activiteitenkalender
Je kunt de complete activiteitenkalender voor juli hier downloaden!  Of bekijk de kalender direct in DoenKids en plan het in.
Iedere maand zal er een nieuwe blog verschijnen met een nieuwe BSO-activiteitentipkalender. Kun je niet wachten op nieuwe ideeën? Neem dan zelf een kijkje in de database van DoenKids! Deze staat boordevol inspiratie.
Nog geen abonnement? Neem dan contact met ons op! Stuur een mail naar info@doenkids.nl of bel 085-4001100 (Let op: kies eerst 1 voor support en dan 5 voor DoenKids).

Demo

Curious what DoenKids can do for you? Fill in the form and we will contact you as soon as possible for a free demo.
Request demo
All rights reserved KidsKonnect
Created by Clic.nl
This website uses cookies