DoenKids is onderdeel van KidsKonnect, klik hier voor meer informatie.
KidsKonnect
NL EN
Request demoBlog

BSO-activiteiten in december – tips voor de kinderopvang

Iedere maand bieden wij een activiteitenkalender aan boordevol tips met passende activiteiten voor die maand. Alle activiteiten staan in DoenKids. Het is een interactieve PDF: superhandig! Als je klikt op de activiteit ga je vanzelf naar het bijbehorende draaiboek. Je moet dan wel ingelogd zijn in DoenKids.

Natuurlijk nemen we op de kalender de speciale (feest)dagen ook mee. In december zijn dit bijvoorbeeld ‘Pakjesavond’ en Kerstmis’. Extra leuk om hier even bij stil te staan met de kinderen.

Bij elke activiteit wordt met behulp van een symbool aangegeven wat voor soort activiteit het is. Dit zijn de DoenKids soort activiteiten: eten en drinken, creatief, sport & spel, muziek, dans & drama, techniek & proefjes, natuur en media.

In deze maandelijkse blog worden er een aantal activiteiten uitgelicht, maar voel je gerust vrij om zelf op onderzoek uit te gaan en zelf op de activiteiten te klikken die passen bij jullie BSO.

Benieuwd naar de activiteitenkalender van december? Klik dan hier.
Voorbeeld BSO activiteiten december
Donderdag 1 december: Spel – Sinterklaaskwartet
Heb jij van ‘het paard’ het hoofdstel? Of heb jij van ‘heerlijk avondje’ chocolademelk? Er zitten 12 kwartetten in dit spel. Speel jij een potje mee?

Woensdag 7 december: Media - Winterflipbook  
Een boekje waar je snel doorheen kunt bladeren en het lijkt alsof je tekeningen kunnen bewegen, wordt een flipbook genoemd. Wij maken een winterversie en filmen de boekjes!
Dinsdag 13 december: Ontdekken, techniek en proefjes – IJskoude experimenten
Brrr... ijs is heel koud! Maar je kunt er ook leuke proefjes mee doen. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als je water laat bevriezen? En smelt ijs sneller als je er zout bij doet? Daar kom je allemaal achter tijdens de ijskoude proefjes.

Dinsdag 27 december: Sport en bewegen – Elfstedentocht challenge
It giet oan! We trotseren de Tocht der Tochten tijdens de Elfstedentocht challenges! Doe jij deze rennende schaatswedstrijd met ons mee?
Download hier de activiteitenkalender
Je kunt de complete activiteitenkalender voor december hier downloaden!  Of bekijk de kalender direct in DoenKids en plan het in.
Iedere maand zal er een nieuwe blog verschijnen met een nieuwe BSO-activiteitentipkalender. Kun je niet wachten op nieuwe ideeën? Neem dan zelf een kijkje in de database van DoenKids! Deze staat boordevol inspiratie.
Nog geen abonnement? Neem dan contact met ons op! Stuur een mail naar info@doenkids.nl of bel 085-4001100 (Let op: kies eerst 1 voor support en dan 5 voor DoenKids).

Demo

Curious what DoenKids can do for you? Fill in the form and we will contact you as soon as possible for a free demo.
Request demo
All rights reserved KidsKonnect
Created by Clic.nl
This website uses cookies