DoenKids is onderdeel van KidsKonnect, klik hier voor meer informatie.
KidsKonnect
NL EN
Request demoBlog

BSO-activiteiten in augustus – tips voor de kinderopvang

Iedere maand bieden wij een activiteitenkalender aan boordevol tips met passende activiteiten voor die maand. Alle activiteiten staan in DoenKids. Het is een interactieve PDF: superhandig! Als je klikt op de activiteit ga je vanzelf naar het bijbehorende draaiboek. Je moet dan wel ingelogd zijn in DoenKids.

Natuurlijk nemen we op de kalender de speciale (feest)dagen ook mee. In augustus zijn dit bijvoorbeeld ‘Watermeloen dag’, ‘Wereld Leeuwendag’ en ‘Internationale achtbanen dag’. Extra leuk om hier even bij stil te staan met de kinderen.
Bij elke activiteit wordt met behulp van een symbool aangegeven wat voor soort activiteit het is. Dit zijn de DoenKids soort activiteiten: eten en drinken, creatief, sport & spel, muziek, dans & drama, techniek & proefjes, natuur en media.
In deze maandelijkse blog worden er een aantal activiteiten uitgelicht, maar voel je gerust vrij om zelf op onderzoek uit te gaan en zelf op de activiteiten te klikken die passen bij jullie BSO.
Benieuwd naar de activiteitenkalender van augustus? Klik dan hier.
Voorbeeld BSO activiteiten augustus
Dinsdag 2 augustus: Creatief – Ansichtkaarten maken
Waar ga je heen op vakantie? Waar ben je geweest of waar zou je graag naar toe gaan? Knip, kleur, plak, scheur en maak je eigen ansichtkaart.

Donderdag 11 augustus: Ontdekken, techniek en proefjes – Koken op zonne-energie
We maken ons eigen oven op zonne-energie. Natuurlijk moet deze ook getest worden. Tosti uit eigen oven, doe je mee?
Vrijdag 19 augustus: Media – Zwart-wit selfie challenge
Durf jij het aan, om de zwart-wit selfie challenge aan te gaan?! We maken coole selfies en printen deze uit in zwart-wit. Anderen moeten dan raden welke kleuren er op de foto horen te staan.

Woensdag 31 augustus: Muziek, dans en drama – Jungle zumba
We swingen onze heupen los met deze jungle zumba! Zumba is een dansstijl wat als fitnessprogramma wordt gebruikt. Wij gaan dansen op vrolijke junglemuziek!
Download hier de activiteitenkalender
Je kunt de complete activiteitenkalender voor augustus hier downloaden!  Of bekijk de kalender direct in DoenKids en plan het in.
Iedere maand zal er een nieuwe blog verschijnen met een nieuwe BSO-activiteitentipkalender. Kun je niet wachten op nieuwe ideeën? Neem dan zelf een kijkje in de database van DoenKids! Deze staat boordevol inspiratie.
Nog geen abonnement? Neem dan contact met ons op! Stuur een mail naar info@doenkids.nl of bel 085-4001100 (Let op: kies eerst 1 voor support en dan 5 voor DoenKids).

Demo

Curious what DoenKids can do for you? Fill in the form and we will contact you as soon as possible for a free demo.
Request demo
All rights reserved KidsKonnect
Created by Clic.nl
This website uses cookies