Eerste Hulp Bij Oververhitting

De enige manier om met dit weer af te koelen is toch heerlijk koud water? Houd een watergevecht of doe leuke andere spelletjes bij warme temperaturen! Wij delen onze top10 met leukste waterspelletjes om af te koelen!

Waterballonnen tenenloop

Zet vooraf een parcours klaar met hoepels, banken e.d. Maak nu twee teams. Laat het eerste kind van elk team een waterballon tussen de tenen klemmen. Het kind loopt nu het parcours met de waterballon tussen de tenen. Alle kinderen leggen om de beurt het parcours af. Welke groep is het snelste zonder de ballon te laten knappen?

Water tijdbom

Dit spel is een kringspel met een beker water. Voor dit spel laat je de kinderen in een grote kring staan. Je vult een bekertje met water en laat dit de kring rondgaan. Op een bepaald moment roep je stop en diegene, die nu het bekertje in handen houdt, moet het bekertje water over zijn hoofd gooien, is af en mag uit de kring stappen. Zo ga je door tot er nog maar twee kinderen zijn. Dan volgt de finale.

Waterballon volleybal

Wanneer je een volleybalveld hebt met een net, kun je dit als basisveld gebruiken en hierop de verschillende spelvormen uitvoeren. Zet anders met pionnen een veld uit en bedenk iets, waarmee je een net kunt nabootsen. Bijvoorbeeld het spannen van een waslijn. Vul voldoende waterballonnen met water.

Het spel is een variatie op volleybal, in dit geval mag je de waterballon vangen en moet je deze bij de tegenstander op de grond zien te krijgen. Je kunt de ballonnen vangen met je handen of met doeken die je samen vasthoudt als team.

 

Bron: Urbanfunnyfarm.blogspot

Water vangen

Maak voor twee teams een wip-wap door een lange plank op bijvoorbeeld een baksteen te leggen. Verdeel de kinderen in twee teams en zet met pionnen twee velden uit.

Elk team probeert zoveel mogelijk bekertjes met water, die via de wip-wap door de lucht vliegen, te vangen. Om de beurt vult elk kind een bekertje met water en zet het bekertje op één kant van de wip-wap. Vervolgens stampt diegene hard op de andere kant van de wip-wap, zodat het bekertje het speelveld in vliegt. De bedoeling is, dat datzelfde kind het bekertje probeert op te vangen. Voor elk opgevangen bekertje verdient het team één punt. Het spel is voorbij als alle kinderen één keer op de wip-wap hebben gestampt. Zijn er weinig kinderen dan kun je elke kind vaker op de wip-wap laten stampen. Het team met de meeste punten heeft gewonnen

Buikschuiven

Maak met behulp van landbouwplastic een schuifbaan, smeer hem in met water en groene zeep en je hebt een coole buikschuifbaan! Vul hem telkens weer aan met water en wat zeep als dat nodig is. Welk kind kan het meest ver schuiven? Laat iedereen om de beurt schuiven, terwijl ze beginnen op de vooraf bepaalde startlijn. Meet hoe ver iedereen komt. Wie is de buikschuiver van de dag?

Laat de kinderen in verband met de veiligheid alleen schuiven met een duikbril op. En test vooraf natuurlijk eerst zelf even de baan: veilig én leuk!

Bron: Allthingsthrifty.com

Waterbal

Zet met pionnen een speelveld met een middellijn uit. Zet op beide helften een emmer neer, dit is het “doel” voor de tegenpartij. Zet naast de middellijn een volle emmer met water. Verdeel de kinderen in twee gelijke teams. De bedoeling van dit spel is, zoveel mogelijk water in het doel (emmer) van het andere team te krijgen. Dit doe je door een natte spons en/of bal in het doel van het andere team leeg te knijpen. Er mag niet worden gelopen met sponzen, maar alleen overgespeeld worden. Speel dit spel op tijd en meet nadien met een liniaal hoeveel water er in de emmers zit.

Regels:

  • De twee teams spelen door elkaar heen en proberen de emmer aan de overkant te vullen.
  • Een kind mag niet rennen met de spons of bal. De kinderen moeten deze overspelen.
  • De bal/spons mag “bijgevuld” worden, wanneer de kinderen dit willen (door over te spelen). Hiervoor staat naast de middellijn de emmer met water.

Sponzenloop

Speel dit met minstens 2 teams. Zet per team een emmer water klaar en een stuk verderop een lege emmer. Per team begint er een speler die met een spons water naar de lege emmer rent en daar de spons in leeg knijpt. Nu mag hij terugrennen en mag de volgende speler heenrennen met een volle spons. Welk team heeft als eerste 5, of zelfs 10 centimeter water in de emmer?

Extra uitdaging: maak het parcours spannender door bijvoorbeeld te moeten hinkelen door hoepels!

Kwallen gooien

Verdeel de kinderen in 2 teams en vul zoveel mogelijk waterballonnen met water. Laat de kinderen in een rij achter elkaar staan met telkens twee meter ertussen. Ze gooien nu waterballonnen over naar degene die achter hen staat. Welke groep heeft binnen 2 minuten de meeste hele ballonnen aan de overkant?

 

Bron: Pinterest

Waterballonnen vergooien

Zet een aantal pionnen naast elkaar neer met ongeveer een meter ertussenin. Tweetallen moeten nu proberen een zo groot mogelijke afstand tussen elkaar met waterballonnen zien te bereiken. Begin met één pionafstand tussen elkaar en vergroot de afstand telkens met een meter, als de waterballon heel blijft. Dit gaat door totdat de ballon stuk gaat. Het team dat de grootste afstand behaalt is de winnaar! Speel je het met weinig kinderen, kun je het spel meerdere keren laten spelen: de hoogste score telt!

Frozen t-shirt race

Maak een aantal oude t-shirts nat en leg ze een paar uur in de vriezer. Daarna kan de wedstrijd beginnen! Wie krijgt als eerste het superkoude shirt aangetrokken? Heerlijk als afkoeling en natuurlijk erg grappig!

Bron: Agirlandagluegun.com

Download hier de EHBO poster

Deel deze post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Categorieën

Nieuwste posts

Gratis demo

Vraag via onderstaand formulier een gratis demo aan of per telefoon en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.