Een nieuwe hype: zoeken naar glurende rendieren!

Een nieuwe lockdown, een nieuwe ‘berenjacht’. Je kunt zo weinig doen in deze tijd maar even samen een frisse neus halen en op zoek naar rendieren kan wel! Stuur de blog door in je buurt Whatsapp groep en ga samen op zoek naar rendieren. Print de bijlage of zet een knuffelrendier voor het raam! Natuurlijk ook leuk om in de noodopvang te doen. Hoeveel rendieren vind jij? Download de glurende rendieren gratis via deze blog! 

Hoe zit het met de kerstman en zijn rendieren?

Het verhaal van de kerstman kennen we allemaal. Een oude man met een lange, witte baard, die op de Noordpool woont. En die daar – samen met zijn elfjes – alle cadeautjes voor alle kinderen over de hele wereld opslaat. Om ze vervolgens op kerstavond te bezorgen met zijn slee, getrokken door acht vliegende rendieren. Een slee wordt daar normaal gesproken door slechts één rendier getrokken. Het zijn immers best wel sterke dieren. Maar als ze vracht moeten verplaatsen, dan worden er soms meerdere dieren gebruikt. Het is dus best logisch dat de kerstman meerdere rendieren houdt en gebruikt voor het rondbrengen van die enorme lading kerstcadeautjes! In deze zoektocht lijken de ondeugende dieren van de kerstman zich overal achter de ramen te verstoppen. Kun jij ze vinden?

Ga aan de slag met de glurende rendieren!

Nu Kerst in aantocht is en we ons in een tweede lockdown bevinden, leek het ons een goed idee om opnieuw een toffe activiteit voor jullie te ontwikkelen. Ga samen naar buiten en ga op zoek naar glurende rendieren!

Print ze uit, kleur ze eventueel nog in en plak ze op het raam. Ga zelf ook gezellig met de kinderen op zoek naar andere glurende rendieren. Vergeet niet om de bijbehorende afstreepkaart en potloden, stiften of krijtjes mee te nemen.

Als de kinderen een glurend rendier zien kleuren zij de neus van het rendier in. Welke kleur heeft het? Geef de neus van het rendier op de afstreepkaart dezelfde kleur als de neus van het rendier die jullie gevonden hebben. Als jullie weer terug zijn tellen de kinderen hun gevonden rendieren. Hoeveel hebben de kinderen er gezien? En welke kleuren neuzen zijn jullie allemaal tegengekomen?

Downloaden en delen maar!

Je kunt de templates hier gratis downloaden. Wij wensen jullie veel plezier met deze zoektocht! Delen jullie foto’s en ervaringen op social media? Tag ons dan of gebruik de hashtag #DoenKids. Wij vinden het altijd erg leuk om mee te mogen kijken.

Tip: heb je toegang tot DoenKids? Open de activiteit dan hier via onze database voor extra tips en variaties! 

Op zoek naar meer kerstplezier?

Naast het activiteitenrad en het liedjesrad hebben wij nu ook een tof kerstspel voor jullie ontworpen die jullie met behulp van het Ikea rad kunnen doen: Het Kerstrad! Draai aan het rad en kijk op welk figuur de pijl stopt. Vul de lege kerststal met de kerstfiguren waar de pijl op terecht komt. Voor slechts €3,00 verkrijgbaar in de webshop en gratis voor onze klanten in database.

Ook staat er een tof escaperoomspel voor jullie klaar in de database én in onze webshop: De Geheime Kamer Van De Stoute Kerstelf. Dit spel kunnen jullie (thuis) uitvoeren met kinderen van 4 tot 8 jaar. Tijdens dit spel proberen de kinderen het magische kistje van de kerstelf te openen. Lukt het op tijd?

En hebben jullie onze nieuwste producten al gezien? Sinds kort verkopen we twee praatplaten over Kerstmis: Kerstmis op de groep & Het kerstverhaal. Daag kinderen uit om te praten door middel van het inzetten van deze praatplaten en stimuleer de woordenschat. Je kunt de praatplaten als combideal aanschaffen, maar één van de twee platen kiezen kan natuurlijk ook.

Deel deze post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Categorieën

Nieuwste posts

DoenKids is onderdeel van

Gratis demo

Vraag via onderstaand formulier een gratis demo aan of per telefoon en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.