Doe een proef met professor Zoef!

Een thema met proefjes en uitvinden saai? Welnee! Moeilijk? Ook dat niet. Je hoeft geen Einstein te zijn om een thema te draaien met proefjes en uitvindingen en ook geen neusje te hebben voor techniek. Met ons kant-en-klare programma met e-book en de proefjesbox van Opitec kan iedereen zijn of haar BSO omtoveren tot een waar laboratorium!

Proefjesbox
In de speciaal door ons samengestelde proefjesbox van Opitec vind je 3 proefjes. Van elk proefje zijn er 10 stuks; een bewegende borstelrobot met een echt motortje, een stoer spacelampje wat verandert van kleur en een tollende tol! We hebben de stappenplannen zó gemaakt, dat je geen lasapparaten of ander moeilijk gereedschap hoeft te gebruiken om alles in elkaar te zetten. En hoe cool is het wanneer de kinderen aan het eind van de dag hun eigen gemaakte bewegende robot mee naar huis kunnen nemen?

E-book
Verder krijg je bij de proefjesbox een e-book waar de posters van het thema, het uitgewerkte themaverhaal en invulposters voor de 5 geheime kleurcodes inzitten.

5 geheime kleurcodes??? Jawel, die verstrooide professor Zoef heeft per ongeluk kleurenkorrels bij de verdwijnvloeistof gegooid en nu staat het hele Zoeflab op zijn kop en zijn alle kleuren verdwenen! Gedurende de week doen de kinderen proefjes waarbij ze kleuren verdienen: 2 per dag. De proefjes die wij voor jullie geselecteerd hebben, vind je in het weekprogramma. https://online.doenkids.nl/organization/3659/template/208 Kies je liever andere proefjes of minder proefjes? Ook dat kan! Kijk in de database van DoenKids, klik op ‘Ontdekken, techniek en proefjes’ en kies de proefjes die jij wilt doen.

En wanneer je dagelijks 2 proeven te veel vindt, kun je ook 1 proefje doen elke dag, waarbij ze 2 kleuren tegelijktijdig krijgen. Wanneer ze die 2 kleuren dan aan het eind van de dag mengen, krijgen ze een kleurcode. Deze plakken ze op de invulposter. Na 5 dagen lees je dan van boven naar beneden de 5 geheime kleurcodes en deze heb je nodig om het Zoeflab te redden! Maar hoe redden we het Zoeflab van professor Zoef? Ook dat hebben we uitgedacht! Bij de bestelling van je proefjesbox krijg je een link naar de 2 interactieve video’s van professor Zoef…

Interactieve video’s
Speciaal voor dit nieuwe DoenKids-thema zijn we aan de slag gegaan met video-ontwikkelaar Simone Smit. Samen zijn we de wondere wereld van interactieve video’s gaan ontdekken! Deze video’s zijn interactief omdat je IN de video, samen met de kinderen, het juiste antwoord aan kan klikken en dan doorgelinkt wordt naar een nieuwe video! Hoe uniek is dat? De video’s vertellen het verhaal van professor Zoef en zijn door onszelf opgenomen in het laboratorium van escaperoom Harderwijk! https://www.escaperoomsnederland.nl/rooms/escape-room-harderwijk/

Het eerste filmpje vertelt het introductieverhaal van het thema; professor Zoef die in zijn laboratorium druk bezig is aan een uitvinding, wanneer het helemaal mis gaat… Dit is de video die je aan het begin van de dag samen met de kinderen kunt doen. Het themaverhaal en de 5 geheime kleurcodes worden namelijk uitgelegd in deze video. Het tweede filmpje is het finalefilmpje; deze draai je tijdens de grote Zoef-Proef-Finale aan het eind van de week. Door het spelen van deze laatste interactieve video komen jullie erachter of jullie de 5 juiste kleurcodes hebben gevonden!
Lukt het jullie om het lab van professor Zoef te redden en de kleuren terug te toveren?

Maak van je BSO een Lab!
Wanneer je ervoor kiest om dit thema te draaien op jouw BSO is het natuurlijk nóg leuker om jullie BSO om te toveren tot een heus lab. Je kunt het zo groots aanpakken als je zelf wilt maar met een tafel, verschillende potten en vazen en flessen met gekleurde vloeistof, kom je al een heel eind. Heeft je neefje nog een microscoop die je kunt lenen? Zet hem erbij. Iemand een labjas te leen of een oud wit overhemd of overall over? Heb je nog vuurwerkbrillen liggen? Misschien vinden de kinderen het wel een uitdaging een mooi decor te bouwen of de ramen te schilderen in laboratoriumstijl.  

Zomaar binnensluipen in jullie eigen laboratorium? Ho, stop! Eerst je toegangsbadge laten zien. Is hij wel voorzien van een vingerafdruk?

Meer tips en foto’s over de opbouw van een laboratorium op jouw BSO, vind je in het e-book. En heb je de smaak helemaal te pakken? Maak dan een heuse handscan, waar iedereen die binnenkomt zijn of haar hand moet laten ‘scannen’. In deze blog vind je de uitwerking hiervan: https://online.doenkids.nl/activities/986

Media
Ondersteun je thema daarnaast met media. We hebben in het e-book een lijst voor je samengesteld met linkjes naar laboratoriummuziek, zodat je echt in de labsfeer komt! Ook op YouTube vind je veel leuke filmpjes over proefjes doen. Zoek bijvoorbeeld de video’s op van professor Testkees. Leuk om samen met de kinderen te kijken en nog leerzaam ook. Een voorbeeld van zo’n filmpje vind je hier:https://www.youtube.com/watch?v=W_9xz1XXRQQ

Al helemaal in de zoeftastische stemming gekomen? Bestel de proefjesbox met interactieve video’s en e-book HIER!

Ben je al klant bij ons? Bestel dan eenvoudig op rekening via info@doenkids.nl

Deel deze post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Categorieën

Nieuwste posts

DoenKids is onderdeel van

Gratis demo

Vraag via onderstaand formulier een gratis demo aan of per telefoon en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.