De 5 KDV activiteiten tips voor deze week

De 5 KDV activiteiten tips voor deze week
Omdat de scholen en de kinderopvangorganisaties in Nederland bijna geheel gesloten zijn wil DoenKids graag verschillende activiteiten tips met jullie delen. Speciaal voor ouders, kinderopvang of gastouders die leuke activiteiten willen aanbieden in deze tijd! Via onze social media zullen deze tips ook gedeeld worden. In deze blog kun je de complete uitwerking van de activiteiten gratis downloaden. 

De 5 uitgekozen KDV tips voor deze week zijn: 

1. Rolletjes doolhof
Maak in een doos of deksel een doolhof van wc-rolletjes. Door deze wc-rolletjes kun je straks een balletje rollen. Volg de verschillende kleuren die op de kaartjes staan om er een écht doolhof van te maken. Een pittige uitdaging!

Download de uitleg hier!

2. Wolkendeeg
Deze zachte wolkendeeg maak je van bloem en babyolie. Voel de fijne structuur in je handen! Het ruikt lekker naar babyolie en het voelt ook nog eens zacht. Het lijkt wel een beetje op kinetisch zand. Kneed samen verschillende fantasierijke vormen en gebruik je zintuigen.

Tip: je kunt ook plantaardige olie toevoegen i.p.v. babyolie.

Download hier de complete uitleg!

3. Voetafdruk jump
Spring van voetafdruk naar voetafdruk. Dit klinkt makkelijk, maar deze voetafdrukken staan allerlei kanten op. Spring schuin, met een halve draai of achterstevoren. Probeer het tempo er goed in te houden. Lukt het jou om aan de overkant te komen?
Download hier de complete uitleg.

4. Memory thema lente
Speel ons eigen DoenKids lente memoryspel! Wie kan het beste onthouden en weet de meeste paren bij elkaar te zoeken? Een leuk spel voor zowel jong als oud. Hebben jullie ook alweer zo’n zin in de lente?
Download hier de complete activiteit. 

5. Peuteryoga
Het is best wel even wennen zo om niet naar school of naar de kinderopvang te gaan. Probeer samen een momentje tot rust te komen door deze leuke peuteryoga uit te voeren. Kun jij de kikker, de slang of de vlinder houding aannemen? Straks zijn jullie weer helemaal zen!

Download hier de hele activiteit!

Veel plezier en succes toegewenst met het uitvoeren van deze activiteiten!

Deel deze post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Categorieën

Nieuwste posts

Gratis demo

Vraag via onderstaand formulier een gratis demo aan of per telefoon en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.