Christelijke activiteiten voor Pasen

Pasen is van origine een Christelijk feest, net zoals Kerst en Pinksteren. In Nederland zie je echter steeds vaker dat het vooral het feest van de paashaas en gekleurde paaseieren is. Misschien werk jij op een christelijk kinderdagverblijf of buitenschoolse opvang? Hoe ga je dan als christelijke kinderopvang daarmee om, en hoe sluit je aan bij het paasverhaal met activiteiten?

Wil jij graag activiteiten aanbieden die aansluiten bij het paasverhaal uit de Bijbel en ben je op zoek naar inspiratie? In deze blog geven we een aantal tips én 2 gratis complete christelijke activiteiten voor Pasen! 

Wat vieren we met Pasen?

Tijdens het paasweekend denken we terug aan het lijden, de kruisiging én de opstanding van de Heere Jezus. Op Goede Vrijdag denken we terug aan de dag waarop Jezus gevangen werd genomen door soldaten. Ze hingen Hem aan een kruis op Golgotha, daar is Hij gestorven om ons te redden. Want het verhaal is hiermee nog niet af…
Op zondag is Jezus opgestaan uit de dood! De steen is weggerold en het graf is leeg! Jezus is toen verschenen aan heel veel mensen. Daarom is Pasen echt een feest geworden: Jezus is sterker dan de dood! Dat vieren we tijdens eerste en tweede paasdag.

Bespreek met de kinderen het paasverhaal en laat zien dat het niet alleen draait om het eten en zoeken van paaseieren. Wij hebben ons voor het paasverhaal laten inspireren door Evangeliestek. Je vindt het verhaal ook in de DoenKids database mét passende activiteit. 
Je kunt het paasverhaal op verschillende manieren bespreken met de kinderen op het KDV en de BSO. Gebruik bijvoorbeeld onze Christelijke Paasbingo om het paasverhaal eens op een andere manier te vertellen! 

Christelijke paasbingo

Knutselen - Engel pop-up: het graf is leeg!

Nodig: bijlage, schaar, beker, ijslollystokje, kleurpotloden of stiften en plakband

Maak een pop-up beker die aansluit bij het paasverhaal! De engel die bij het graf zit laat zien dat het graf leeg is: Jezus is opgestaan! Deze activiteit stimuleert onder andere de fijne motoriek. Zo maak je hem: 

 1. Kleur de bijlage in én knip hem uit.
 2. Plak het ijslollystokje met plakband of lijm vast tussen de twee tekeningen in
 3. Teken op de beker de grot met de steen ervoor
 4. Maak met een schaar een gleuf aan de onderkant van de beker
 5. Schuif het stokje vanaf de binnenkant van de beker naar buiten toe door de gleuf: wat zien jullie nu?

Download de hele gratis activiteit hier.

Engel pop-up beker: het graf is leeg!
Het paasverhaal in DoenKids

Christelijke activiteiten bij Pasen – voor jong én oud

Ben jij op zoek naar meer passende activiteiten voor het kinderdagverblijf of de buitenschoolse opvang rondom het thema Pasen? DoenKids biedt verschillende (christelijke) activiteiten zonder paaseieren en de paashaas! Een aantal handige tips:

 • Leef in de weken voorafgaand aan Pasen er al naar toe. Maak bijvoorbeeld een gebedsslinger voor elke dag óf zet evenveel bloemen of kaarsen neer als dagen/weken die nog te gaan zijn tot Pasen. Haal elke dag/week een bloem of kaars weg: aan het eind is het Pasen!
 • Werk je met jonge kinderen/op het kinderdagverblijf? Dan hoef je het Paasverhaal niet al te uitgebreid te bespreken met de kinderen. Vertel elke dag een stukje van het paasverhaal, afgestemd op de doelgroep.
 • De oudere kinderen leren op school of in de kerk veel over het Paasverhaal. Sluit op de BSO aan met een leuk paas ren-en zoekspel! 
Gebedsslinger maken
Christelijk ren- en zoekspel Pasen
 • Vertel het paasverhaal met behulp van echte voorwerpen of passende afbeeldingen. Echte voorwerpen kunnen bijvoorbeeld een handdoek zijn (de voetenwassing), een spijker of een tak (palmtak). Vertel je het verhaal met behulp van afbeeldingen? Maak het dan wat actiever door de afbeeldingen uit te delen: heb jij de afbeelding? Dan mag je gaan staan!
 • Gebruik onze blog over het maken van vertelstenen op een andere manier! Maak vertelstenen die passen bij het paasverhaal, met bijvoorbeeld een ezel, kroon en dobbelstenen. Elk kind mag zelf bedenken hoe welke onderdelen van het paasverhaal op de stenen terug komen. Zo laten ze zien welke onderdelen van het paasverhaal zij het meest belangrijk vinden. Probeer met behulp van de vertelstenen het paasverhaal aan elkaar te vertellen.
 • Log in bij DoenKids en maak gebruik van het Pasen voorbeeldprogramma, te vinden onder het kopje speciale programma’s. Daar staan nóg meer Christelijke activiteiten voor Pasen in, compleet uitgewerkt!

Nog geen abonnement? Neem dan contact met ons op! Stuur een mail naar info@doenkids.nl of bel 085-0656657.

Deel deze post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Categorieën

Nieuwste posts

DoenKids is onderdeel van

Gratis demo

Vraag via onderstaand formulier een gratis demo aan of per telefoon en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.